Nieuwe rage: hack een verkeersbord

Zombies die de rijbaan versperren? Sinds enkele weken waarschuwen elektronische verkeersborden automobilisten in New York geregeld voor mensenverslindende levende doden. Het hacken van borden is een nieuwe rage in de VS. De autoriteiten zijn niet blij en nemen maatregelen.

Nazizombies
De matrixborden staan langs de weg om automobilisten te waarschuwen voor wegwerkzaamheden en gewijzigde verkeerssituaties. Sinds januari vertonen de borden steeds vaker vreemde waarschuwingen. New Yorkers werden bijvoorbeeld gewezen op het gevaar voor nazizombies, dinosaurussen op de rijbaan en een feestje van een zekere Julie. Ook blijkt het einde der tijden nabij en worden forenzen uit het naburige New Jersey aangemoedigd om daar vooral te blijven.

De rage is vanuit Texas overgeslagen naar andere delen van het land. Langs snelwegen en in steden krijgen automobilisten bijvoorbeeld de trieste mededeling dat niemand ooit van ze gehouden heeft, of dat universiteitsstudenten graag orale seks hebben. Op een bord bij een benzinestation liet een grappenmaker de boodschap achter dat die dag penissen op het menu stonden.

Paswoorden
De hackers halen hun kennis van sites als Jalopnik.com. In een elektronisch bord zit een toetsenbord waarmee de tekst kan worden gewijzigd. De beheerder van Jalopnik.com loodst de lezer door het menu, levert paswoorden, maar vraagt tegelijkertijd uitdrukkelijk om de handleiding niet te misbruiken om hilarische berichten achter te laten op de borden.


Nieuwe rage: hack een verkeersbord  (foto: DAG)