FOK!kers gaan voor extremen

Bijna tienduizend FOK!kers stemden de afgelopen dagen in onze speciale verkiezings-poll. We stelden jullie de vraag 'Op wie zou jij nu stemmen?'. De bezoekers van fok.nl reageerden erg verdeeld: Ruim 24 procent van de stemmen is voor de PVV van Geert Wilders, terwijl bijna 20 procent van de stemmen voor de SP is.

Ook de PvdA doet het goed met bijna 15 procent van de stemmen. Vierde partij zou D66 worden (bijna 13 procent), een partij die nu met maar 3 personen in de Tweede Kamer zit. De VVD komt op plaats vijf met ruim 8 procent van de stemmen. Opvallend is dat ook zo'n 8 procent van de stemmers blanco of niet zou stemmen als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden zouden worden.

Het CDA, TON, GroenLinks, de Partij voor de Dieren, de Christen Unie, de SGP of andere partijen behaalden allen minder dan 4 procent van de stemmen. Formatie van een coalitie zou met deze uitslag moeilijk -zo niet onmogelijk- worden. De eerstvolgende verkiezingen zijn overigens de Europese verkiezingen in juni.