Entertainment Group wordt verkocht

Concertorganisator The Entertainment Group in Hilversum wordt verkocht. Het Gooise bedrijf is in onderhandeling met sportmakelaar Sports Entertainment Group, bevestigde een woordvoerster vandaag.

The Entertainment Group is tevens tv-producent en managementbedrijf van tal van Nederlandse artiesten.

Volgens het weekblad REVU is met de overname door het kantoor van oud-voetbalmakelaar Kees Vos 70 miljoen euro gemoeid. Een van de eigenaren van The Entertainment Group is Marco Borsato, die volgens het weekblad 6,5 miljoen euro aan de overname verdient. Aandeelhouder Paul Brinks stelt in REVU dat verkoop noodzakelijk is omdat de tv-afdeling niet genoeg heeft opgeleverd. Ook heeft Symphonica in Rosso met Lionel Richie te veel geld gekost en waren sommige muziekfestivals verliesgevend.

The Entertainment Group produceert onder meer bedrijfsevenementen, concerten (Wit Licht, Symphonica in Rosso) en tv-programma's zoals Uitstel van Executie met Martijn Krabbé. Ook verzorgt het entertainmentbedrijf het management van Nederlandse artiesten als Marco Borsato, Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis, Ilse De Lange, Jeroen van der Boom, Leco van Zadelhoff en Daphne Deckers.
Submitter:  Bron: ANP