Bos sneert naar Verdonk

Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) heeft donderdagavond in bedekte termen kritiek geuit op het ontbreken van onafhankelijk Kamerlid Rita Verdonk bij de Algemene Financiële Beschouwingen.

Verdonk stemde dinsdag als enige Kamerlid niet in met de redding van Fortis, omdat ze tijdens Algemene Financiële Beschouwingen meer details wilde horen. Bij dat debat ontbrak Verdonk vervolgens. "Ik weet niet of ze luistert, maar ik hoop dat ze alsnog overtuigd is geraakt", zei Bos tegen het einde van het debat.

De Algemene Financiële Beschouwingen zijn een jaarlijks, twee dagen durend debat over de financiële kanten van de begroting voor het komende jaar. Het stond dit jaar vooral in het teken van de kredietcrisis en de redding door Nederland, België en Luxemburg van de noodlijdende bank Fortis.

Tot besluit van het debat verwees Bos grappend naar de overwinning van Feyenoord, dat door Fortis wordt gesponsord, op het Zweedse Kalmar FF. Bos, verklaard Feyenoord-aanhanger, sprak tot de Tweede Kamer: "Ons aandeel in Fortis brengt nieuwe verplichtingen met zich mee. In dat licht kan ik u mededelen dat wij als shirtsponsor van Feyenoord in Zweden hebben gewonnen."


Bos sneert naar Verdonk