Moslimdokters in VS helpen armen gratis

In de legendarische muziekstad waar rock-'n-roll werd geboren, Memphis, Tennessee, worden behalve goede muziek, ook goede normen en waarden hoog in het vaandel gehouden. Honderd islamitische dokters werken daar al twee en een half jaar (tot vandaag) in stilte om de armen te helpen.

Vanuit een huis op het grondgebied van de moskee van Memphis hebben zij al meer dan tweeduizend onverzekerde Amerikanen geholpen. Alleen de wettelijke administratiekosten worden verrekend; een bezoekje kost eenmalig vijf dollar. In veel gevallen helpen de artsen de patiënten ook met de kosten van de medicijnen. 

Er zijn door vrijwilligers al maanden flyers uitgedeeld in de straten waar Elvis eens liep, en waar nu tienduizenden mensen haast niet rond kunnen komen, maar tot nu toe hebben slechts een handvol niet-moslims van de diensten gebruik gemaakt. Dokter Khan, een van de participerenden, zegt dat dit wellicht deels te wijten valt aan de negatieve stereotypering van moslims.

De dokters hopen door de publiciteit van hun persverklaring deze stereotypering in ieder geval deels te verzwakken, zodat ook de hardwerkende andersgelovige onverzekerden van de dienst gebruik willen en zullen maken.