Vrouw filmt eigen blikseminslag

Een vrouw uit de staat Washington zal de volgende keer wat voorzichtiger zijn wanneer ze een onweersbui filmt. Eerder deze maand hing Jessica Lynch uit haar raam terwijl ze het gerommel filmde dat boven haar huis woedde.

Terwijl ze zich met haar vrije hand vasthield aan een metalen leuning, legde de artieste met de camera in haar andere hand alles op beeld vast. Plotseling klonk er een knal en zag ze tot haar schrik hoe de bliksem recht voor haar neus een gat in de grond sloeg. Vrijwel onmiddellijk slaakte ze een angstaanjagende kreet en voelde ze hoe haar arm werd getroffen door de elektriciteit.

Volgens de 33-jarige vrouw werd ze geraakt door een elektrische boog afkomstig van de bliksem. Deze elektrische bogen stromen door de lucht en zijn vergelijkbaar met de bliksem zelf.

"Ik schrok me echt een ongeluk", aldus het slachtoffer. "Mijn ademhaling was snel en kort, zoals wanneer je de hik hebt. Daarnaast maakte mijn arm ongeveer een uur lang de bewegingen zoals een levende vis op het droge." Na een bezoek aan het ziekenhuis werd geconstateerd dat de vrouw opmerkelijk genoeg ongedeerd was.

Het filmpje is hier te bekijken