Ooguitrukker hoort tbs eisen

Een 23-jarige inwoner van Oud-Beijerland hoorde deze week voor de rechtbank in Dordrecht tbs met dwangverpleging tegen zich eisen wegens het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Hij rukte bij een 39-jarige man diens oog uit tijdens een ruzie.

Het incident vond vorig jaar plaats in een woning aan de Wolweversweg in Oud-Beijerland. De ooguitrukker was door een 71-jarige man gevraagd te helpen omdat de 39-jarige zoon des huizes hem terroriseerde.  Toen hij bij de man aankwam, zag hij dat de zoon de vader bedreigde met een lange metalen staaf. De 23-jarige verdachte raakte in gevecht met de zoon van de bejaarde man en trok daarbij het oog uit. ''In een opwelling had ik zijn oog eruit gewipt,’’ zo omschreef hij het deze week tegen de rechter.

Uit onderzoek blijkt dat de man een persoonlijkheidsstoornis heeft, met grote kans op herhaling. Vandaar dat er tbs werd geëist.  Het 39-jarige slachtoffer, die nu een glazen oog heeft, werd eerder al veroordeeld  tot 4 maanden cel wegens poging tot doodslag, mishandeling en bedreiging.