'Niet schrikken van moslimkritiek'

Minister Ella Vogelaar vindt dat Nederlanders veel te snel panikeren als moslims kritiek hebben op bepaalde zaken. In een interview met de regionale dagbladen zegt de PvdA-bewindsvrouw vandaag dat er ''te schrikkerig'' wordt gereageerd als er kritiek komt van moslims op bijvoorbeeld homoseksualiteit of op afbeeldingen van naakte vrouwen.

Aan kritiek van moslims hoeft volgens Vogelaar ook helemaal niet gelijk gehoor te worden gegeven. ''Zeg gewoon: WIJ vinden dit normaal in Nederland en zó doen we het dus ook."  De minister van Integratie reageerde daarmee op een incident in Huizen waar het gemeentebestuur onlangs een schilderij met daarop naakte vrouwen verwijderde na opmerkingen van moslims, zo schrijven de GPD-bladen.

Vogelaar benadrukt dat haar uitlatingen niet betekenen dat moslims geen kritiek zouden mogen hebben. Dat valt gewoon onder de vrijheid van meningsuiting, dus daar dient alle ruimte voor te zijn. ''Het moet er alleen niet meteen toe leiden dat er een verbod komt.''

Verder ging de minister nog in op het plan voor meer islamles op openbare scholen en op het onderzoek dat ze instelt naar de wantoestanden in de particuliere (weekend)koranscholen van moskeeën. Maar daarover berichtte FOK! donderdag reeds uitgebreid.