Dozen met poesjes gedropt langs snelweg

Een bizarre vondst gisteren langs de snelweg: op de vluchtstrook vond een vrouw uit Den Bosch twee dozen met in totaal vijftien poesjes en twee moederpoezen er in. Het had niet langer moeten duren, of de vondelingen zouden het niet overleefd hebben in de snikhete dozen.

Een automobiliste zag gistermiddag twee dozen op de vluchtstrook liggen en ze vertrouwde het zaakje niet helemaal. Daarom besloot ze om maar even een kijkje te nemen. Tot haar grote verbazing zag ze wat er zich in die dozen bevond: in één ervan zat een moederpoes met twaalf jonkies, in de andere een moederpoes met drie jonkies. De poesjes, variërend in leeftijd van een paar dagen tot tien weken oud, waren erg verzwakt. Eén doos was zo nat van condens en kattenurine, dat de beesten bijna door de onderkant heen zakten. In de doos bevond zich ook een briefje van de vorige eigenaren.

De vrouw bracht de dieren naar een dierenarts. Joke Voorn van stichting Dieren Onder Dak (DOD) haalde net een poesje op toen de vrouw het gebouw binnenkwam. “Ik wist niet wat ik zag. We hebben ze onmiddellijk naar dierenarts Monique van Ewijk gebracht. Ik heb haar nooit horen vloeken. Maar toen ze dit zag, kon ze het niet onderdrukken."