Webmaster negeert oproep A'damse politie

De Amsterdamse politie heeft webmaster Annelies van der Veer van weblog HoeiBoei deze week per brief ontboden om op het politiebureau te verschijnen naar aanleiding van een aangifte van smaad en belediging.  Van der Veer is daar naar eigen zeggen niet op ingegaan omdat er niet wordt gezegd waar over het precies gaat.

''Zolang HoeiBoei niet op de hoogte wordt gesteld  waar het precies om gaat, ziet Uw Webmaster geen aanleiding zich bij het Politiebureau te melden. Dan bedankt HoeiBoei toch liever'',  aldus de webmaster.

Op het weblog wordt in reacties gespeculeerd dat de klacht tegen de website is ingediend door PvdA-bestuurder Arco Verburg uit de Baarsjes. In het verleden is er een conflict geweest tussen HoeiBoei en het meldpunt discriminatie van de Baarsjes. De website Nieuws uit Amsterdam probeerde gisteren een reactie te krijgen van de bestuurder, maar die  was niet bereikbaar.

Een politiewoordvoerder liet in een reactie weten dat de klacht in ieder geval niets te maken heeft met cartoonist Gregorius Nekschot, waar het conflict tussen HoeiBoei en meldpunt discriminatie de Baarsjes door ontstond, en dat het ook geen betrekking heeft op andere cartoons. Webmaster Annelies was uitgenodigd om haar kant van het verhaal naar voren te brengen over een niet nader omschreven aangifte, zo zegt de politie. Justitie beslist nu over een eventuele aanhouding en vervolging.

Link: bericht op HoeiBoei over de ontbieding inclusief de door de politie gestuurde brief. 

Met dank aan someone voor de submit.