Raadslid Amersfoort per mail bedreigd

Icoon PolitiekPvdA-raadslid Dico Kuiper uit Amersfoort gaat aangifte doen bij de politie van een dreigmail. Al tijden ontvangt hij mails met foto's van terechtstellingen in moslim-landen, verzonden vanaf een bepaald gmail-adres.

Eerst werden ze ook aan andere leden van de PvdA-fractie verstuurd die onder leiding staat van Ismail Parmaksiz. Aanvankelijk probeerde Kuiper de discussie aan te gaan met de afzender, maar toen dat niks opleverde heeft Kuiper de afzender achter een spam-filter geplaatst. Deze week ontving hij echter een dreigmail die verzonden was vanaf een ander adres, maar volgens hem wel door dezelfde persoon is opgesteld.

''Aan de landverrader Dico Kuiper, Na de burgeroorlog wordt jij apart opgehangen. Samen met je islam-lovers, allah-kruipers, en koranlikkers. Jij smerige landverrader!'', aldus de anonieme mailer vanaf joopdenuyl@gmail.com. De anonymus gebruikt wel meer voornamen van PvdA'ers om een mailadres aan te maken.

'Wilders'
Volgens Kuiper is het begonnen nadat hij de politieke handelwijze van de Burger Partij Amersfoort (BPA) had weggezet als de methode Wilders. Een mening die zijn fractievoorzitter Parmaksiz overigens niet deelt.

De BPA zegt niet te weten wie er achter de mails schuilt en noemt het een ''onbetamelijk en totaal ongepaste'' mail. ''Maar het is een reactie op de ongepaste opmerkingen van meneer Kuiper.'' De burgemeester van Amersfoort Albertine van Vliet-Kuiper (D66) vindt de e-mail aan Kuiper ''verwerpelijk''. In een reactie zegt ze dat de zaak technisch intern wordt onderzocht om te kijken of de afzender achterhalen is.