PVV: feest op Marokkaanse site na dood militairen

Icoon PolitiekDe PVV van Geert Wilders eist maatregelen tegen de website marokko.nl. Het is daar op het forum namelijk 'groot feest', nadat zaterdag twee Nederlandse militairen zijn omgekomen in Afghanistan.

Op het forum zijn reacties te vinden als "Dankzij deze topic kan ik lekkerder slapen", "Allahu Akbar! Prachtig nieuws!" en "2 criminelen opgeruimd allahu akbar!". Dit is volgens de partij de druppel die de emmer doet overlopen.

De beheerder van het forum probeert deze haatzaaiende teksten te verwijderen, maar omdat er meer dan tienduizend berichten op een dag gepost worden, is het volgens de beheerder onvermijdelijk dat sommige berichten door de vingers glippen.

De website marokko.nl heeft 135.000 euro subsidie gekregen van het stimuleringsfonds, volgens de PVV. Minister Plasterk is verantwoordelijk voor dit fonds, maar Plasterk gaf vorig jaar al een keer aan dat de subsidie is voor de nieuwsafdeling van de site, niet voor het forum. Plasterks ministerie heeft vandaag nog niet gereageerd op de kritiek van de PVV.

Update 21.39 uur
De beheerder van de website heeft inmiddels een aantal reacties verwijderd van de website. Tevens is een onbekend aantal gebruikers verbannen van de site.

Opmerkelijk is dat reacties als "Allahu akbar! Twee zware criminelen opgeruimd die zo veel verkrachtingen op hun naam zullen hebben en burgermoorden" of "Dankzij deze topic kan ik lekkerder slapen. Allahu Akbar! Prachtig nieuws!" nog niet verwijderd zijn. "Alleen reacties die in strijd zijn met de wet worden verwijderd", aldus Khalid Mahdoui van de website.

Ook heeft minister Plasterk inmiddels een reactie gegeven. Hij vindt sommige uitspraken op de site afschuwelijk en is verheugd over het feit dat sommige reacties zijn verwijderd. Hij gaat onderzoeken of de subsidie moet worden ingetrokken.

Ook op het forum wordt gesproken over dit onderwerp

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.