Veel Tilburgers boos op Adje

AdjeVeel mensen in Tilburg zijn boos op acteur Arijan van Bavel, beter bekend als Adje. Hij heeft namelijk plannen om een uitgewoonde Tilburge bioscoop om te bouwen tot een theater. Daarvoor heeft hij van de gemeente een subsidie gekregen van 7,5 miljoen euro. 2,5 miljoen euro is voor de aankoop van het pand en de overige 5 miljoen euro voor de verbouwing.

Achter Adjes imago als slungelige rechterhand van Paul de Leeuw, schuilt een gehaaide zakenman. Hij wil in zijn theater optredens gaan verzorgen. Ook wordt het een theater met tv-faciliteiten. Verschillende omroepen zouden plannen hebben om vanuit het gebouw uitzendingen te verzorgen.

De gegeven subsidie leidt echter tot een politieke rel in Tilburg. Gemeenteraadslid Auke Blaauwbroek van de PVDA is positief over de ideeŽn van de inmiddels 28-jarige Adje. Blaauwbroek vertelt aan RTL Boulevard: "Het leuke van Adje is, dat hij Tilburg graag op de kaart wil zetten. Hij is een serieuze ondernemer die kansen ziet en daar handig op inspeelt."

Hans Smolders, gemeenteraadslid van Lijst Smolders, is echter minder positief: "Als de gemeente op deze manier met het geld omgaat, dan ben je als stadbestuur nog veel onnozeler dan Adje zelf".

Ook ontving de gemeente al honderden brieven van boze Tilburgse bewoners. Voor Adje zal het een zorg zijn, hij is het geld al vrolijk aan het uitgeven om zijn theater snel te kunnen openen.
Submitter:  Bron: RTL Boulevard (tv-uitzending)