F1: Alonso terug naar Renault

Icoon Formule 1De kogel is eindelijk door de kerk: Fernando Alonso keert terug bij het Franse Formule 1-team ING Renault. Dit maakte de Spanjaard vandaag bekend op zijn website.

Alonso, die in 2005 en 2006 wereldkampioen werd met Renault, vertrok in 2007 naar McLaren Mercedes. Na een jaar vol interne strubbelingen besloten beide partijen uit elkaar te gaan. De tweevoudig wereldkampioen tekent volgens bronnen een tweejarig contract bij Renault. Wie bij Renault de tweede viool zal gaan spelen is nog niet bekend.

Update 15.21u
De komst van Fernando Alonso is door Renault officieel bekend gemaakt op haar website. Nelson Piquet Jr. is bevestigd als tweede rijder. "Fernando en Nelson vormen samen het mooiste rijderspaar van volgend jaar," aldus teambaas Flavio Briatore. "We zijn erg blij dat Fernando terugkeert bij het team waarmee hij zijn grootste successen behaalde. Zijn kwaliteiten als coureur en teamleider staan buiten kijf. We kijken dan ook uit naar wederom een erg sterke samenwerking. Fernando weet hoe er binnen dit team aan toe gaat, dus hij zal zich gelijk op zijn gemak voelen bij ons."

Uiteraard is Fernando Alonso ook tevreden dat hij kan terugkeren bij zijn oude werkgever. "Ik ben blij dat ik kan terugkeren bij Renault," aldus de 26-jarige coureur. "Renault is het team waar ik ben opgegroeid als F1-coureur. Nu is het moment om samen aan een volgend hoofdstuk te beginnen. Het is geweldig dat ik weer met dit team mag gaan samenwerken, en ben er van overtuigd dat wij weer vooraan zullen gaan staan. Renault heeft een moeilijk jaar achter de rug, maar de nieuwe auto zal er zeker staan in 2008."

Voor meer F1-nieuws kijk je op de FOk!F1-manager