Donald Duckfans boos om moralistische strip

Trouwe fans van Donald Duck zijn teleurgesteld in het weekblad. De nieuwste editie van het vrolijke weekblad, nummer 49, bevat een strip van twee pagina's. Het korte avontuur gaat over de neefjes Kwik, Kwek en Kwak die de nieuwste cd van Jan Goudsmid van het internet downloaden waarna ze het op een schijfje branden.

Het lijkt er echter op dat stichting BREIN diep in de buidel heeft getast voor de strip, want de neefjes zijn van plan de kopie te vernietigen zodra ze genoeg geld hebben gespaard om het album te kopen. Op Donalds vraag of het niet goedkoper is gewoon de kopie te houden en zo het geld van een origineel uitsparen, antwoorden de brave neefjes in koor: "Da's niet netjes! Op muziek zitten rechten. Als niemand meer cd's zou kopen, raken de platenbonzen en de muzikanten aan de bedelstaf!"

Oom Donald ruikt echter weer geld. Hij koopt het bewuste album van Jan Goudsmid, en maakt hier honderd kopieŰn van, met het doel deze dan weer met winst door te verkopen. Oom Dagobert weet hier echter een stokje voor te steken, en spreekt zijn neef Donald en de lezers belerend toe. Hij eist een fikse schadevergoeding wegens piraterij, tenzij Donald smeekt het nooit weer te zullen doen.

Wie de strip wil lezen en/of meepraten over dit onderwerp, kan terecht in het bewuste topic op het forum.

Saillant detail: het downloaden van films en muziek is in Nederland volkomen legaal.