Ajax wil geen amateurs in bekertoernooi

Ajax-directeur Maarten Fontein wil dat het bekertoernooi op de schop gaat als de UEFA zijn zin krijgt en Nederland een Champions Leagueplaats moet inleveren.

In het nieuwe voorstel van de UEFA kan de winnaar van een bekertoernooi zich alsnog plaatsen voor de Champions League. Slechte zaak volgens Ajax. ''We moeten voorkomen dat een opportunistisch clubje de nationale beker wint en vervolgens in de kwalificatieronde de Champions League misloopt. Daar is Nederland niet mee gediend, ook de amateurs moeten we dan buiten het toernooi houden'', aldus Maarten Fontein. ''Als het plan van de UEFA doorgaat dan zullen wij dit de KNVB voorstellen.''

Pikant is het wel dat Ajax vorige maand in het bekertoernooi ontsnapte aan uitschakeling tegen de amateurs van Kozakken Boys. Toen wist Ajax pas in de verlenging het winnende doelpunt te maken.

De KNVB reageert dat het onmogelijk is om de amateurs uit te sluiten voor het toernooi aangezien het bekertoernooi een toernooi is van de totale voetbalbond, dus ook de amateurs.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.
Met dank aan Avmmeke voor de submit.