1 miljoen Chinezen geëvacueerd

Icoon RampMeer dan 1 miljoen mensen zijn geëvacueerd omdat tyfoon Krosa de zuidoostkust van China naderde. Volgens de berichten heeft deze tyfoon in Taiwan aan vier mensen het leven gekost en zou hij vandaag afzwakken naar een tropische storm.

De storm ging richting de dicht bevolkte kust met windsnelheden van 184 km/u, afzwakkend naar 108 km/u. Onder de evacués waren 500.000 toeristen die daar een nationale vakantieweek vierden.

Twee miljoen huishoudens kwamen zonder stroom te zitten. Een man viel van zijn balkon en een vrouw werd geëlektrocuteerd toen ze kwam te vallen met haar motorfiets. Twee mensen werden levend begraven toen hun huis werd bedolven onder een modderstroom. Twee anderen worden nog steeds vermist.

De Chinese kustwacht heeft 27 zeilers moeten redden van een schip dat kampte met mechanische storingen nadat het was getroffen door de tyfoon. De scholen zijn gesloten en het vliegverkeer ligt stil. Verder wordt er gewaarschuwd voor hevige neerslag die modderstromen kan veroorzaken.
Met dank aan SpiekerJozef voor het herschrijven en submitten.