Wilders ook in Kamer fel tegen de Koran

Icoon PolitiekMinister Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) moet haar uitspraak dat Nederland een land met ''joods-christelijke-islamitische traditie'' wordt, terugnemen. Doet ze dat niet, dan zal de PVV het vertrouwen in in de PvdA-bewindsvrouw opzeggen.

PVV-fractieleider Geert Wilders heeft dat vanmiddag gezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer over een omstreden rapport uit 2006 van de Wetenschappelijke Raad voor het regeringsbeleid over islamitisch activisme.

Volgens Wilders bewijzen de woorden van Vogelaar, enkele maanden terug gedaan in een interview met Trouw, dat ze ''knettergek'' is geworden. Wilders herhaalde in de Kamer zijn oproep dat de Koran in Nederland verboden moet worden, omdat het volgens hem een extremistisch boek is dat aanzet tot haat en oproept tot moord.

Volgens Wilders is zo'n verbod niet in strijd met de Grondwet, die vrijheid van godsdienst en meningsuiting garandeert. Het verbieden van de Koran zal de vrijheid van godsdienst juist bevorderen, aldus Wilders.

Hij verweet Vogelaar dat ze met haar uitlatingen over de toekomstige joods-christelijke-islamitische traditie de Nederlandse cultuur heeft verraden. Na een oproep van de SGP aan Wilders om zijn kwalificatie 'knettergek' terug te nemen, herhaalde Wilders het woord.

Bijna alle fracties waren vanmiddag van mening dat Wilders met zijn toon de spanningen in de samenleving vergroot. Voor een verbod op de Koran kreeg hij geen enkele steun.



Wilders: Vogelaar is knettergek geworden