Hans Teeuwen maakt toch nieuw programma

Icoon MediaHans Teeuwen is toch weer bezig met het schrijven van een nieuw programma. Dat vertelde de cabaretier in het programma Bimbo's en Boerka's. De Meiden van Halal hadden de grappenmaker uitgenodigd omdat ze hem op het matje wilden roepen voor het zingen van een lied tijdens de onthulling van een monument voor Theo van Gogh.

Destijds wilde Teeuwen op een grappige manier de moord op Van Gogh aan de kaak stellen. Zo zong hij: 'Christenhonden, geitenneukers, iedereen doet mee. Jezus en Mohammed op een openbare plee. Nee ik mag niet kwetsen, mijn excuses, en ik zal, voor straf me laten pijpen door de Meiden van Halal.' Teeuwen werd op de 'pijnbank' gelegd om uit te leggen waarom hij graag beledigt. De Brabander legde daarop uit dat een mening soms beledigend kan overkomen.

Teeuwen komt met zijn nieuwe programma terug op een eerder besluit voor lange tijd te stoppen met optreden. De afgelopen maand trad Teeuwen in Schotland op met onder anderen Theo Maassen en Raoul Heertje als de Amsterdam Underground Comedy Collective. Teeuwen kreeg daarbij lovende recensies.

Hieronder kun je het fragment van Teeuwen met de Meiden van Halal zien.