Laatste dag voor Tien (voorheen Talpa)

Icoon TelevisieTv-station Tien (eerder Talpa geheten) is vandaag voor het laatst in de lucht. Als gevolg van een samenwerking die zenderbaas John de Mol is aangegaan met RTL Nederland, wordt de frequentie van Tien morgen ingenomen door de nieuwe tv-zender RTL8.

Tien wil vanavond met een vrolijke uitzending afscheid nemen van de tv-kijkers. Voordat vrouwenzender RTL8 morgen in beeld komt, zendt Tien vanavond De Laatste Show uit. Rechtstreeks vanuit de villa van het programma De Gouden Kooi presenteren RTL-gezichten Albert Verlinde en Daphne Bunskoek het afscheid van Tien. Ze praten met bekende Tien-gezichten en blikken terug op de twee bewogen jaren van het tv-station.

Gezamenlijk maken zij de balans op en gaan daarbij de ''minder geslaagde'' programma's van Tien niet uit de weg, aldus een Tien-woordvoerder. Jack Spijkerman presenteert een bijzondere editie van zijn programma De Kop van Jut.

Nadat John de Mol in 2004 vertrok bij 'zijn' tv-productiebedrijf Endemol, werd al snel duidelijk dat hij een eigen zender wilde beginnen. Op 13 augustus 2005 was de eerste uitzending van het toenmalige Talpa een feit. Voetbaluitzendingen en shows als Joling& Gordon over de Vloer scoorden goed.

Maar andere uitzendingen liet het tv-publiek links liggen. Het poenerige imago van de zender is een van de redenen waarom het niet wilde lukken met de zender van John de Mol. Inmiddels is hijzelf weer betrokken bij productiebedrijf Endemol.
Ben je blij dat Tien/Talpa stopt of hevig teleurgesteld? Laat je horen in de poll!