FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 17 augustus 2007

Beter Bed roept gifmatrassen terug

Icoon OpmerkelijkBeter Bed roept een partij van 1.300 Chinese matrassen terug. Het is namelijk mogelijk dat de matrassen giftige stoffen bevatten. Het gaat om de 'Slowfoam 300', die worden verkocht bij dochterbedrijf de Beddenreus.

Een aantal ligt nog in de winkels en die zullen niet meer worden verkocht. Klanten die hun matras terugbrengen krijgen hun geld terug. De winkelwaarde van de matras is 109 euro. Uit onderzoek blijkt dat in de matrassen mogelijk een cocktail van giftige stoffen bevatten, zoals benzeen en het kankerverwekkende dichloorethaan.

Eerder deze maand pleegde een directeur van een Chinese speelgoedfabrikant nog zelfmoord in verband met giftige stoffen in de producten. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaf toen al aan om importproducten uit China extra streng te controleren.

Vrouw verliest kind na bevalling in toilet ziekenhuis

Icoon ShockingEen 29-jarige vrouw uit Groot-Brittannië is in een nieuw gebouwd ziekenhuis gedwongen om te bevallen in een toilet. De bevalling werd kunstmatig opgewekt omdat de zwangerschap gevaar opleverde voor haar eigen leven. Maar op het moment dat zij beviel van het premature kindje had zij enkel haar eigen moeder om haar te ondersteunen; er was namelijk geen opgeleid personeel aanwezig op het moment van de bevalling.

Enkele minuten na de traumatische ervaring stierf het kindje in de armen van Catherine Brown. Tegenover de krant de Daily Mail verklaarde ze dat het een ware nachtmerrie was. "Ik zat daar op het toilet en keek naar mijn dode baby. Ik voelde me zo ellendig. Ik snap nog altijd niet dat er in het ziekenhuis niemand was die me kon helpen met mijn arme baby. Ik moest de hel doorstaan, en niemand kwam me helpen".

Na achttien weken zwangerschap ging Brown met bloedingen naar het pas geopende Queen's Hospital in Romford. Daar kreeg ze te horen dat er op dat moment geen vroedvrouw aanwezig was. Ze beviel uiteindelijk boven een wastafel in het toilet. Haar moeder was haar enige hulp. Het duurde nog een half uur voor het verplegend personeel Brown vond. Ook was de moeder van Brown bang dat haar dochter de bevalling niet zou overleven; ze had tijdens de bevalling veel bloed verloren.

Buiten de zich opstapelende fouten had het niet veel gescheeld of het ziekenhuis had door een administratieve blunder het zielloze lichaampje van de baby meegegeven met het medisch afval. Brown had de belofte gekregen dat haar kindje een begrafenis zou krijgen.

Het ‘incident’ vond al plaats in februari, maar Brown besloot onlangs pas om naar buiten te treden met het nieuws. Een woordvoerder van de Britse ziekenzorg heeft na de tragedie zijn welgemeende deelneming aangeboden aan Brown, maar hij weigerde commentaar over de gebrekkige begeleiding die geboden werd toen Brown patiënt in het ziekenhuis was.

Catherine Brown met moeder
Catherine Brown met haar moeder

Man gewond na grap collega

Icoon BinnenlandsEen 19-jarige man uit Duiven is gisteren ernstig gewond geraakt toen zijn collega een grapje met hem uithaalde. De grapjas uit Arnhem gooide een chemisch reinigingsmiddel in de broek van zijn collega. Het slachtoffer liep diverse brandwonden op.

De twee mannen waren aan het werk in Arnhem. De 37-jarige Arnhemmer gooide het reinigingsmiddel in de broek van zijn collega toen deze even bukte. In eerste instantie had het slachtoffer nog niets door. Later kreeg hij pijn en ging hij naar de huisarts. Deze constateerde dat de man brandwonden had. Daarop werd de politie ingeschakeld.

Het politieonderzoek wees in de richting van de Arnhemmer, die zich later bij de politie meldde. De man is opgepakt voor onder meer zware mishandeling.

Bloederige trailer van Clive Barker's Jericho

In Jericho speel je een soldaat die samen met z'n team op pad gestuurd wordt om een stad te onderzoeken. Op zich niet zo heel boeiend, ware het niet dat de stad vanuit het niets is verschenen.
Geheel in traditie van Clive Barker zit deze stad niet vol met knuffelige beertjes, maar met allerlei monsters die het liefst jou, je team en daarna de gehele mensheid om zeep willen helpen. Jij en je team zijn de enigen die tussen deze engerds en de buitenwereld in staan, dus de ondankbare taak om de wereld te redden valt jullie ten deel.
Een korte trailer die je een indruk moet geven van de game kun je hieronder zien.

Venezuela maakt aanspraak op Antillen

Icoon BuitenlandsDe Nederlandse Antillen hebben het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken ingeschakeld na uitspraken van de Venezolaanse president Hugo Chavez.

Die kondigde woensdag aan dat hij onderzoek wil laten doen naar de noordgrens van Venezuela. Alles wat binnen 200 zeemijl ten noorden van Venezuela ligt zou bij dat land horen. De Antillen en Aruba liggen nog geen veertig zeemijl van Venezuela vandaan. De Antilliaanse regering wil van Buitenlandse Zaken weten wat Nederland gaat ondernemen na de uitspraken van Chavez. De Antillen hebben geen eigen ministerie van Buitenlandse Zaken.

Inmiddels is er telefonisch contact geweest tussen de Antillen en Nederland. Volgens het departement van Buitenlandse Zaken is er geen sprake van een Venezolaanse claim op het gebied.


Hugo Chavez maakt aanspraak op de Antillen


Met dank aan speedrazor3 voor de submit.

Lijk gevonden in Rucphense bossen

Icoon PolitieDe politie is vandaag een onderzoek gestart nadat een passant rond 14.30 uur een lijk aantrof in de bossen rondom het Brabantse Rucphen. Het levenloze lichaam lag in de berm van een zijpaadje van de Oliepot, een onverharde weg.

Uit het onderzoek is tot op heden niet duidelijk geworden of er sprake is van een misdrijf. Na de melding zette de politie meteen de directe omgeving af. Over de identiteit van het stoffelijk overschot is nog niets bekend.

Halfnaakte dievegge slaat op vlucht

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een betrapte winkeldievegge is in de Amerikaanse stad Trenton met een ontbloot bovenlijf de straat opgerend. De vrouw slaagde erin zich uit de greep van een agent te bevrijden door haar t-shirt uit te trekken. De vrouw droeg geen bh en zette het op het lopen.

De politie kreeg aan het eind van de middag een oproep over een vrouw die de winkel had verlaten zonder te dokken. De agenten die ter plaatse kwamen begeleidden de 20-jarige Shaylin Phelps terug naar de zaak. In een plastic zak had ze gestolen schoenen, een jasje, een broek en een zonnebril.

Phelps liet zich niet zomaar arresteren. Verbaasde agenten konden haar na een korte achtervolging alsnog aanhouden. De gehandboeide vrouw moest op de grond blijven liggen totdat iemand haar een trui had gebracht.

[upd] Jos Brink overleden

Zojuist is door zijn impresario bekendgemaakt dat Jos Brink in het ziekenhuis is overleden. De presentator mocht slechts 65 jaar oud worden.

Gisteren werd bekend dat hij op de intensive care kunstmatig in slaap werd gehouden. Dit omdat hij anders te veel zou hoesten. Brink werd de afgelopen twee weken drie keer geopereerd nadat bij hem darmkanker was geconstateerd.

Jos Brink werd in Heiloo geboren, op 19 juni 1942. Hij werd in Nederland bekend als acteur, cabaretier, musicalster, schrijver, predikant, hoorspelacteur en tv-presentator.

Als presentator kuste hij in het openbaar Koningin Juliana, wat enorm sensationeel was in 1979. De laatste televisieshow van Brink was Tv toppers. Ook nam hij nog deel aan een grote televisiecampagne voor de strijd tegen kanker.

Update 22.30 uur

Morgenavond zullen de AVRO en de NCRV samen een programma uitzenden als eerbetoon aan Jos Brink. Dat heeft een woordvoerder van de AVRO zojuist bekendgemaakt.

De hommage is te zien om 21.30 uur op Nederland 1, zo meldt de woordvoerder. Een informante van de NCRV zegt het een mooie ode aan Jos Brink te vinden. "Dat verdient hij gewoon."


Jos Brink, 1942-2007


Met dank aan uberbert, mark17, brandsrus, KameelTeen, bartbh, GasTurbine, TwiNNijN, WaMeLiNoS en Avmmeke voor de submit.
Lees ook op het forum. Of bekijk de column die onze columnist bazbo heeft geschreven.

Eeneiige vierling geboren in Canada

Icoon OpmerkelijkEen Canadese vrouw is bevallen van een eeneiige vierling. Dat hebben Canadese media gemeld. Volgens artsen komt dit soort geboortes maar een keer op elke dertien miljoen geboortes voor. De vier meisjes heten Autumn, Brooke, Calissa en Dahlia.

Ze kwamen afgelopen weekend al ter wereld in een ziekenhuis in het Amerikaanse Montana, zo werd vrijdag bekend. De vier meisjes hebben een tweejarige broer, Simon.

Peuter verdrinkt bijna op bruiloft moeder

Icoon OngelukEen meisje van anderhalf jaar oud is vanavond bijna verdronken tijdens het trouwfeest van haar moeder. Dat gebeurde nabij een sportcentrum in het West-Brabantse Oosterhout. De peuter ontsnapte rond 18.15 uur aan de aandacht van iedereen en ging naar buiten. Daar viel ze in de waterpartij van het sportcentrum. De bruiloft werd in de kantine gevierd.

Het is niet duidelijk hoe lang het slachtoffertje in het water heeft gelegen. De bruidegom heeft het kind gered. Personeel van het sportcentrum is daarna meteen begonnen met reanimatie. Het meisje is met een traumahelikopter naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam gebracht. Het trouwfeest is afgelast.

Sekspartij Britney met Criss Angel

Icoon ShowbizzBritney Spears krijgt geen genoeg van seks. Na een paar stomende vrijpartijen met haar ex-assistente en een figurant heeft ze dit keer het bed gedeeld met illusionist Criss Angel.

Criss Angel is bekend om zijn romances met onder meer Cameron Diaz, Paris Hilton en Lindsay Lohan. Angel en Spears ontmoetten elkaar in een restaurant in Los Angeles. Na een hapje reden ze rond in Angels Rolls Royce. Om vier uur 's nachts wilden ze inchecken bij Hotel Bel-Air. Dat lukte niet omdat Britney op een zwarte lijst staat sinds ze een fotograaf met een paraplu mishandelde. Daarom ging het koppel maar naar The Tower Beverly Hills waar ze ongetwijfeld een stomende nacht hebben gehad.


Criss Angel en Britney Spears

Uitslag SC Heerenveen - Willem II

Het seizoen 2007/2008 is vanavond van start gegaan met de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Willem II. Hieronder vind je de uitslag.

SC Heerenveen - Willem II 0-0

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 26.000.
Geel: Zuiverloon, Beerens, Bradley (Heerenveen)

Opstellingen

Heerenveen v.Dijk,Zuiverloon, Breuer,Dingsdag,Johansen,Poulsen (Beerens/61), Bak Nielsen (Garcia-Garcia/76), Bradley,Pranjic,Sibon, Sulejmani.

Willem II: Vermeer,v.d.Struijk,Bælum, Swinkels,Janse (Nieuwendaal/75), Mathijssen, Kargbo, Bobson,El Hamdaoui(Hadouir/84),Poepon,Boutahar

Bejaarden van 80 en 74 verkrachten meisje

Icoon BelgieTwee bejaarden van 80 en 74 jaar oud uit het Belgische Wervik zijn aangehouden op verdenking van verkrachting en aanranding van een minderjarig meisje. De feiten zouden zich over een periode van tien jaar hebben afgespeeld.

Dat meldde het parket van Ieper. De opgepakte mannen zijn neven van elkaar. Het meisje is het kleinkind van de 74-jarige verdachte. De bejaarden wonen samen en het meisje kwam vaak over de vloer bij de mannen. Het slachtoffertje had een vriendinnetje over de gruwelijke gebeurtenissen verteld. Zij waarschuwde de politie.

Het misbruik zou van mei 1996 tot juni 2006 hebben geduurd. De mannen zijn dinsdag opgepakt. Hun aanhouding is vandaag verlengd.

Met dank aan s0ul1991 voor de submit.

Uitslagen Jupiler League 17/8/2008

Vanavond stonden er in de Jupiler League een zestal wedstrijden op het programma. Hieronder kun je de uitslagen vinden

Uitslagen

ThuisUitUitslag
FC DordrechtTOP Oss1-1
RKC WaalwijkSC Cambuur6-3
FC EmmenAGOVV Apeldoorn3-3
Fortuna SittardFC Volendam0-1
FC Den BoschFC Omniworld4-1
BV VeendamMVV0-0
FC ZwolleFC Eindhoven3-3

Ranglijst

#clubgespeeldgewonnengelijkverliesdoelsaldopunten
1FC Den Bosch22005-16
2RKC Waalwijk21108-54
3FC Volendam21103-24
4MVV21102-14
5Go Ahead Eagles11006-03
6RBC Roosendaal11001-03
7sc Cambuur21015-73
8FC Zwolle20204-42
9FC Eindhoven20203-32
10BV Veendam20202-22
11TOP Oss20202-22
12Helmond Sport10101-1
13HFC Haarlem10101-11
14AGOVV Apeldoorn20113-41
15Stormvogels Telstar10100-01
16FC Dordrecht20112-31
17FC Omniworld20113-61
18FC Emmen20113-91
19ADO Den Haag10011-20
20Fortuna Sittard20020-20

Programma

DatumThuisUit
19/8Helmond SportGo Ahead Eagles
19/8ADO Den HaagRBC Roosendaal
19/8Stormvogels TelstarHFC Haarlem

Williams zegt af voor WTA New Heaven

Serena Williams zal komende week, tijdens het WTA-toernooi in New Heaven, niet in actie komen. De Amerikaanse heeft nog altijd last van een blessure aan haar duim, waardoor ze sinds Wimbledon geen wedstrijd meer gespeeld heeft.

Het was de bedoeling van Williams om het WTA-toernooi te gebruiken als opwarmer voor de US Open. Deze Grand Slam begint een week later. "Vandaag heb ik geprobeerd voluit te trainen, maar helaas ben ik nog steeds niet 100 procent en kan ik niet op het niveau spelen waarop ik had gehoopt", liet de teleurgestelde Amerikaanse vrijdag in een reactie weten.

Volleyballers winnen van Polen

De Nederlandse volleybalploeg is er in geslaagd om het duel tegen Polen, in het kader van de Hubert Wagner Memorial, te winnen. Vrijdag zegevierde de ploeg van bondscoach Peter Blangé met 3-1 (23-25, 25-21, 25-23). Door de winst staat Oranje, samen met Poolse ploeg, op de tweede plaats.

Het Nederlandse team bereidt zich in de Poolse stad Olsztyn, waar het vriendschappelijke toernooi wordt gehouden, voor op het EK. Dit evenement staat voor komende maand op de kalender en wordt in Rusland afgewerkt.

Eerder dit toernooi wisten de Nederlandse heren ook al te winnen van de Servische ploeg. De komende dagen moeten de mannen van bondscoach Blangé het nog opnemen tegen Groot-Brittannië en Duitsland.

Everton schorst Van der Meyde

Everton heeft Andy van der Meyde voor één week geschorst. Tevens heeft de oud-speler van Ajax een boete opgelegd gekregen. De club heeft laten weten dat de Nederlander zich onbehoorlijk heeft gedragen. Een gemiste training, van afgelopen zondag, zou de oorzaak zijn van deze straf.

"We hebben Andy al verschillende keren gewaarschuwd, nu moeten we ingrijpen", liet de manager van de club, David Moyes, in een reactie weten. De oefenmeester kon nog niet zeggen of de samenwerking met de middenvelder tot een einde komt. "Ik beslis volgende week over zijn toekomst."

Van der Meyde speelt sinds 2005 in het shirt van Everton en kwam sindsdien slechts achttien keer in actie. Dit schamele aantal kwam mede tot stand door diverse blessures. Ook buiten het veld kwam de speler in een affaire terecht. Na een avond stappen werd de oud-Ajacied namelijk opgenomen in het ziekenhuis met klachten van lichamelijke aard. Hij beweerde toen dat een onbekend persoon iets in zijn drankje had gedaan.

MTV investeert fors in gaming

MTV Networks gaat de komende twee jaar de ontwikkeling van games flink financieel ondersteunen. In de begroting van de komende twee jaar is in totaal 500 miljoen dollar gereserveerd voor investeringen in videogames. Volgens diverse bestuursleden van MTV Networks is gaming essentieel om de doelgroep beter te bereiken. Het is daarbij belangrijk om het ontwerp van games samen met het bedenken van nieuwe TV-programma's te doen, in plaats van naderhand een game te baseren op een populaire show, zoals bij Pimp My Ride, Celebrity Deathmatch en Jackass bijvoorbeeld gebeurde.

Michael Pachter, analist bij Wedbush Morgan, heeft zijn twijfels over het avontuur dat MTV Networks wil gaan beginnen. Volgens hem denken te veel media-bedrijven dat ze gemakkelijk in de game-industrie kunnen stappen, de werkelijkheid is echter dat het aantal succesvolle ondernemingen vrij gering is.

MTV heeft echter al eerder enkele succesvolle stappen ondernomen in de gamesindustrie. Succesvolle projecten van MTV Networks zijn bijvoorbeeld XFire, GameTrailers, NeoPets en Nicktropolis. In de maand juni van dit jaar bezochten zo'n 42 miljoen mensen een games-gerelateerde website van MTV, een stijging van 20% sinds januari.
Ook de doelgroep van MTVN sluit beter aan op de nieuwe doelstelling. Van alle webgebruikers speelt zo'n 27% games, tegen 47% gamers onder het MTVN-publiek.

Ook het aankomende Rock Band is onderdeel van de nieuwe strategie van MTVN. MTV bestudeert momenteel manieren hoe de game met webactiviteiten en de TV-programma's gecombineerd kan worden. Men realiseert zich tegelijk dat het een natuurlijke combinatie moet zijn, omdat een geforceerde link juist een afschrikwekkend effect kan hebben.

Eén verdachte steekpartij avondwinkel vrij

Icoon MisdaadEén van de twee aangehouden verdachten van de dodelijke overval op avondwinkel Car Check in Amstelveen wordt in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie liet vandaag weten dat onderzoek heeft uitgewezen dat deze jongen tijdens de overval niet in de omgeving van de winkel was.

De andere verdachte, die als hoofdverdachte wordt beschouwd, blijft in hechtenis. De politie is nu opnieuw op zoek naar een tweede verdachte in deze zaak. Bij de overval werd de medewerker van de winkel, de 62-jarige Huib Krooder, om het leven gebracht.

Op 22 augustus behandelt de rechtbank de vordering van de officier van justitie om de hoofdverdachte langer in voorlopige hechtenis te houden.


Blijft vastzitten

Voigt wint tijdrit Duitsland

De individuele tijdrit in de Ronde van Duitsland is vanmiddag gewonnen door Jens Voigt. De Duitser, leider in het algemeen klassement, legde de 33,1 kilometer in de omgeving van Fürth het snelst af. Hij was vijftien seconden sneller dan de Hongaar Laszlo Bodrogi die als tweede eindigde.

De 35-jarige Voigt bouwde zijn voorsprong in het algemeen klassement uit tot bijna twee minuten op Leipheimer. Morgen is de slotrit. Die gaat over 143,1 kilometer van Einbeck naar Hannover.

Springruiters Europees kampioen

De Nederlandse springruiters hebben in Mannheim de Europese titel veroverd. Nederland bleef Duitsland en Groot-Brittanië voor.

Voorafgaand aan de laatste dag stond Duitsland aan de leiding, maar de voorsprong op Nederland was minder dan één springfout. Voor Duitsland moest Marcus Ehning halverwege de strijd staken door een weigering van zijn paard Küchengirl. Christian Ahlmann maakte vervolgens één springfout. Namens Nederland bleven Vincent Voorn (Alpappillon), Jeroen Dubbeldam (Up&Down) en Albert Zoer (Okidoki) foutloos. Hierdoor ging Nederland Duitsland voorbij en omdat het slechtste resultaat van de dag word weggestreept, was Nederland na drie van de vier ruiters al zeker van de titel.

Top of Flop User's Choice: Steal the Blueprints

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Appelperenstroop's tip was een succes: Bhangra Nights - Husan was een top,  dus.

De tip van vanavond is van LennyKravitz:

"Suggestie: +/- - Steal the blueprints Kwam deze tegen op youtube. Aardig nummer, en clip is leuk gemaakt."

Sylvie durft straat niet meer op

Icoon VoetbalVoetballer Rafael van der Vaart wil dolgraag overstappen van zijn club Hamburger SV naar Valencia. Met die wens heeft hij zijn fans kwaad gemaakt. Vrouwlief Sylvie is zo bang geworden dat ze de straat niet meer opdurft met haar 1-jarige zoontje Damian.

Het gezinnetje wordt bedreigd. Sylvie heeft al veel beledigingen moeten incasseren. "Het gaat van kwaad tot erger. Ik ben bang en maak me vooral zorgen om de kleine Damian. Vooral als Rafael niet thuis is", aldus Sylvie.

HSV heeft Valencia inmiddels gezegd de pogingen om Van der Vaart naar Spanje te halen te staken. Voorlopig voetbalt Rafael dus nog gewoon bij onze oosterburen.


Rafael en Sylvie op hun huwelijk

[Vooruitblik] Eredivisie speelronde 1

Komende vrijdag is het eindelijk zo ver. Dat is de dag waar menig voetballiefhebber inmiddels reikhalzend naar uit kijkt. Op die dag begint namelijk de Eredivisie aan het seizoen 2007/2008. Hieronder een vooruitblik op de eerste speelronde.

Aanstaande vrijdag, rond de klok van 20:00 uur, trappen SC Heerenveen en Willem II af voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De Friese ploeg, waar Gert-Jan Verbeek ook komend seizoen de scepter zwaait, eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats. De Tilburgse formatie van trainer Dennis van Wijk vonden we toen terug in de kelder van de competitie, namelijk op de vijftiende plaats.

Het heeft er alle schijn van dat de top drie van vorig seizoen een gemakkelijk weekend voor de boeg heeft. AZ neemt het zaterdagavond op tegen VVV-Venlo. De overige twee topclubs uit de vaderlandse competitie treden een dag later aan. PSV kruist de degens met Heracles Almelo en Ajax gaat op bezoek in Doetinchem om daar tegen De Graafschap te spelen. Tot slot reist Feyenoord, de derde traditionele topclub van Nederland, af naar Utrecht om daar de strijd met de plaatselijke FC aan te gaan. Het zou overigens zomaar kunnen dat een van de eerdergenoemde ploegen zijn wedstrijd verliest.

Wie herinnert zich niet de wedstrijd van AZ, op de laatste speeldag tegen Excelsior. Veel mensen dachten dat de Alkmaarse ploeg het kampioenschap binnen zou halen, maar niets bleek minder waar. De selectie van trainer Louis van Gaal verloor zelfs van de club uit Kralingen, waardoor PSV uiteindelijk met de titel aan de haal kon gaan.

Vrijdagavond barst de strijd om het landskampioenschap weer los. Wordt het wederom PSV of gaat een andere club met de titel aan de haal? Over 34 wedstrijden zullen we antwoord op deze vraag krijgen, maar een ding is zeker: Heel voetbalminnend Nederland is er klaar voor, dus laat de scheidsrechter maar op zijn fluitje blazen.De wedstrijden uit speelronde 1:

DatumThuisploegUitploeg
17/08SC HeerenveenWillem II
18/08AZVVV-Venlo
18/08NAC BredaFC Groningen
18/08ExcelsiorFC Twente
18/08N.E.C.Roda JC
19/08FC UtrechtFeyenoord
19/08Sparta RotterdamVitesse
19/08Heracles AlmeloPSV
19/08De GraafschapAjax

Cicinho wil best naar Sevilla

Cicinho heeft gezegd dat als zijn club Real Madrid en Sevilla er met elkaar uitkomen en hij een degelijk contract aangeboden krijgt, hij best richting Sevilla wil vertrekken.

Cicinho wordt al langer gelinkt aan een vertrek bij Real Madrid. Coach Bernd Schuster lijkt de voorkeur te geven aan Sergio Ramos op de rechtsbackpositie, en daarnaast zijn er ook nog altijd de geruchten over de komst van
Daniel Alves, van Sevilla. Hierdoor zou er dus ook een eventuele ruildeal mogelijk zijn, waarbij Real dan Cicinho en een bedrag zou moeten betalen voor Alves.

"Als Real Madrid en Sevilla tot een overeenkomst komen waar ik ook tevreden mee ben dan zou dat perfect zijn", aldus de Braziliaanse international. "Op dit moment ben ik een speler van Real Madrid, en ik wacht tot (technisch directeur, red.) Predrag Mijatovic en mijn zaakwaarnemer er uit zijn. Aangezien ik nog een tweejarig contract heb zou ik ook best willen blijven. Ik zal Real dan helpen prijzen te winnen, want dat is het belangrijkste."

Naast Sevilla is ook AS Roma geïnteresseerd in de rechtervleugelspeler. De Braziliaan heeft reeds gezegd dat hij een transfer naar Italië wel ziet zitten, ondanks de onvrede van zijn vrouw daarover. "Ik ga niet liegen", zegt hij. "Het is waar dat er meerdere aanbiedingen zijn, en Roma is een club waar ik erg veel sympathie voor heb."

Problemen met belprogramma Skype

Icoon InternetDoor een software probleem bij Skype hebben miljoenen mensen last gehad van inlogproblemen. De oorzaak van de storing zou een foutief algoritme zijn dat normaal gesproken het contact tussen de gebruiker en de server regelt. De geruchten dat de site gehackt of gecrasht zou zijn worden tegengesproken door het bedrijf. Op dit moment kunnen veel mensen weer gewoon verbinding maken met het netwerk.

Gebruikers hebben wereldwijd last gehad van de problemen. Er kwamen meldingen binnen uit Nederland, Zuid-Korea, Finland, Duitsland, Brazilië, Colombia en de VS. De problemen zijn ook een flinke strop voor eigenaar Ebay. Zij zagen de waarde op de beurs met een miljard dollar dalen.

Eerder deze week werd er op het forum van de Russische website SecurityLab een perl-script gepost om een denial of service-aanval uit te voeren op het Skype-netwerk. Door continue hetzelfde telefoonnummer te bellen zou het mogelijk zijn om de Skype-server te laten vastlopen.

MMO ArchLord vanaf nu gratis

Vanaf vandaag zal de MMORPG ArchLord compleet gratis te spelen zijn. Dit heeft Codemasters Online Gaming vandaag aangekondigd. Naast deze aankondiging is er ook een nieuwe expansion te downloaden voor dit spel.

Ed Relf had het volgende te zeggen over ArchLord:


"Since its release, ArchLord has grown consistently and we are excited to throw open the doors to players across North America and Europe looking to play a premium 100% free MMORPG".

Het spel is vanaf de ArchLordgame.com te downloaden.

Koné inzetbaar tegen Heracles

PSV kan dit weekend, in de uitwedstrijd tegen Heracles, beschikken over Arouna Koné. De spits van de landskampioen is sneller hersteld van een malaria-aanval dan men had verwacht.

"Koné is grotendeels fit, maar misschien nog niet voor negentig minuten. Aan de andere kant is het wel een heel sterke jongen. Hij heeft niet het programma afgewerkt zoals alle anderen en in dat opzicht ligt hij dus iets achter. Maar hij is van nature erg sterk, dus ik denk dat hij dat beter kan compenseren dan iemand anders", aldus PSV-coach Ronald Koeman.

Het is nog onzeker of Manuel da Costa kan meespelen. Afgelopen dinsdag liep de Portugese verdediger een kwetsuur op aan zijn enkel en hij is daarvan nog niet helemaal hersteld.

Kenneth Perez en Jefferson Farfán doen wegens blessures sowieso niet mee. Naar alle verwachting kan Perez zich maandag weer bij de selectie aansluiten. Danko Lazovic is geschorst en Jan Kromkamp laat de eerste wedstrijd van het seizoen aan zich voorbij gaan.

Weduwnaar heeft vrouw verkocht

Icoon Opmerkelijk Een Indiase man is vier jaar lang door het leven gegaan als rouwende weduwnaar, maar eigenlijk had hij zijn vrouw voor 100.000 roepies (1800 euro) aan een rijke familie verkocht. Dit meldden Indiase media vandaag.

In januari 2003 was Dilip Mahto met zijn zwangere vrouw Prada vertrokken naar een andere stad om werk te zoeken. In april keerde Dilip Mahto terug zonder echtgenote en vertelde aan iedereen dat zijn vrouw was overleden tijdens de bevalling. De buurtbewoners kwamen achter het bedrog doordat de dood verklaarde Prada deze week plotseling voor de deur van haar man stond. Dilip Mahto is gearresteerd.

Valverde nadert Soler in Burgos

De vierde etappe van de Ronde van Burgos is gewonnen door de Spanjaard Alejandro Valverde. Valverde was in de tijdrit over 15 kilometer, met start en finish in Roa, de snelste.

Mauricio Soler eindigde als vijfde, en blijft aan de leiding gaan in het algemeen klassement. Hij heeft echter maar twee seconden voorsprong op Valverde.

Morgen staat de vijfde en laatste etappe op het programma. Die gaat van Oña naar Burgos over 158 kilometer.

Scan Final Fantasy IV DS remake

Zoals bekend is Square Enix na een 3D remake van Final Fantasy III ook begonnen aan een 3D remake van Final Fantasy IV. Zo nu en dan komt er wat materiaal naar buiten via Japanse tijdschriften. Dit maal het tijdschrift Shonen Jump.De scan bevat artist renderings en screenshots van de drie hoofdpersonen Rosa Farrell, Cecil Harvey en Kain Highwind.

Het spel zal dit jaar nog in Japan uitkomen.

Werkstraf voor zware vuurwerkbommen

JustitieTwee inwoners van het Zuid-Hollandse Monster van 20 en 23 jaar kregen gisteren in de rechtszaal te zien waartoe hun illegale vuurwerkbommen zouden hebben geleid. Het Openbaar Ministerie had deskundigen namelijk de door verdachten zelf geknutselde bommen laten ontploffen en er een filmpje van gemaakt.

De politie trof op 31 december vorig jaar bij toeval in de kofferbak van de auto van de 23-jarige met diesel gevulde frisdrankflessen aan, waar lawinepijlen aan waren vastgemaakt. Die lawinepijlen zijn op zich al illegaal vuurwerk. Het duo had ze 's nachts willen laten ontploffen op het strand of op een parkeerplaats in het dorp.

Deskundigen lieten het enige tijd terug dus op verzoek van het OM ontploffen. Resultaat: Een knal die ramen tot op vijftig meter afstand zou doen springen en een enorme vuurwolk van duizend graden die kleding van mensen op tien meter afstand nog in vlam kon zetten en op zeven meter afstand je longen zou verbranden. Bovendien kon de lawinepijl nog eens ongecontroleerd wegspringen.

De twee mannen zeiden niet te hebben geweten dat hun vuurwerkbommen zo'n gevaar konden opleveren. De politierechter vond dat ''ongelooflijk naïef'' maar meende dat ze zoiets niet nog een keer in hun hoofd zouden halen.

De twee Monsternaren kregen 100 uur werkstraf opgelegd en een voorwaardelijke celstraf van een week. Er was ook huisarrest geëist tijdens de komende jaarwisseling, maar daar ging de rechter niet in mee.En dit was het resultaat (foto: OM)

Stickers in je schrift plakken in Super Smash Bros. Brawl

Jahaa, na weken lang screenshots en kleine stukjes informatie te hebben ontvangen van de officiële Super Smash Bros. Brawl website is er nu echt nieuws. Stikkers!
In de Gamecube versie kon de speler zogenaamde trophies verzamelen. Deze beeldjes werden dan mooi in beeld gebracht zodat de speler tegen al zijn vrienden kon opscheppen over zijn of haar virtuele overwinningen.
In de nieuwe next-gen gameplay van SSBB mogen ook de trophies niet achterblijven. Deze zijn nu in de vorm van virtuele stickers, die in een virtueel plakboek kunnen worden geplakt om virtuele pagina's te versieren.
Verder hebben we nog wat materiaal van Peach
En van SamusVan Basten:"EK-winst zal de doelstelling worden"

Marco van Basten maakte vandaag de selectie van Oranje bekend voor de oefenwedstrijd tegen Zwitserland van aankomende woensdag. Van Basten zei op de persconferentie dat, mocht Oranje zich weten te plaatsen voor het EK volgend jaar, hij resultaat eist.

"De kans is groot dat we ons als doel zullen stellen, om het EK te winnen. Maar laten we ons eerst maar eens kwalificeren, daarna zien we wel verder. Als het EK begint, zijn we al bijna vier jaar bij elkaar", aldus Van Basten. "Omdat je dan al zo'n lange periode bij elkaar bent, mag je best wat meer van elkaar eisen."

Nadat Foppe de Haan met Jong Oranje deze zomer de Europese titel pakte, barstte de discussie los over of het grote Oranje ook niet moest overstappen naar een 4-4-2 opstelling. Van Basten heeft daar een duidelijke mening over. "Kijk, we zijn een paar jaar geleden een bepaalde weg in geslagen. Als groep zijn we niet vaak bij elkaar, dus áls we een wedstrijd hebben, is het goed om het zo simpel mogelijk te houden en vast te houden aan een bepaald systeem. En bovendien, het gaat er niet om of je 4-3-3 of 4-4-2 speelt. Het gaat om de opbouw van achteruit en de bezetting in het veld. Bij ons speelt Van der Vaart bijvoorbeeld rechts voorin. Maar is dat een echte rechtsbuiten, of meer een middenvelder? Het gaat er puur om waar je de accenten legt."

Handheld PSP arcadekast

Ook last van vermoeide armen van het spelen op je PSP. Hiervoor heeft Suck UK de oplossing bedacht.Deze kartonnen arcade kast geeft je polsen ondersteuning tijdens die lange speelsessies.Het ziet er naar uit dat de speler eerst nog met lijm en schaar aan de slag moet om het geheel werkend te krijgen. Maar dan kan de fun toch echt beginnen. De kartonnen houder komt in verschillende prints van je favoriete arcadekasten.

Dit kartonnen speeltje zal vanaf september te koop zijn.

Muziek Cd bestaat 25 jaar

CD's: niet onverwoestbaarJe kunt je het nu amper meer voorstellen, maar tot een kwart eeuw geleden kon je muziek alleen afspelen met een grammofoonplaat, bandrecorder of cassettebandjes. Precies 25 jaar geleden introduceerden Philips en Sony de eerste Muziek Cd. Er kon precies 74 minuten aan muziek op en het schijfje zou onverwoestbaar zijn. Het verhaal gaat dat Sony 74 minuten had bedongen omdat dan precies de Negende Symfonie van Van Beethoven op een Cd zou passen.

De eerste Cd-spelers waren bijna onbetaalbaar en het aanbod aan schijfjes was minimaal. De eerste popplaat op Cd was 'Visitors' van ABBA. De Cd bleek een goudmijn voor Sony en Philips en de grammofoonplatenmarkt stortte in. Toch zijn er nog steeds fabrieken die grammofoonplaten maken. Ook werkt de DJ-scène nog steeds met LP's, singles en 12-inchplaten. De helderheid en zuiverheid van vele muziekcd's die beloofd werden in 1982 bleek lang niet altijd te kloppen en ook was het zilveren schijfje niet onverwoestbaar. Cd-rot bleek een van de problemen te zijn.

Of de muziekcd in de huidge vorm over 5 jaar nog bestaat moet worden afgewacht. Het gebruik van MP3 wordt steeds groter. Ook kun je steeds vaker legaal nummers en albums downloaden en ze zelf op Cd-rom branden. Platenmaatschappijen blijven zoeken naar nieuwe manieren om muziek aan de consument te verkopen.


"Koevermans zit met zijn hoofd ergens anders"

Louis van Gaal, de trainer van AZ, gaat er nog steeds vanuit dat Danny Koevermans uit Alkmaar vertrekt. De 28-jarige aanvaller moet bij AZ genoegen nemen met een rol op de reservebank.

"Koevermans loopt met zijn hoofd ergens anders. Het is de vraag of het verstandig is om zo'n speler dan hier te houden," aldus Van Gaal. Koevermans staat in de belangstelling van Feyenoord en was vorig seizoen nog topscorer in Alkmaar.

Eerste screenshots voor Borderlands

Twee dagen geleden kon je lezen dat Gearbox Software met de co-op shooter Borderlands bezig was en vandaag zijn de eerste twee screenshots vrijgegeven voor dit spel.

Het spel wordt beschreven als een Diablo meets Mad Max-shooter en zal een Science Fiction RPG/FPS worden. De online co-op die het spel gaat bevatten zal met maximaal vier spelers te spelen zijn. We zullen alleen nog wel even moeten wachten op dit spel, want een release staat voorlopig nog voor het einde van 2008.
Nu trapveldje op terrein Westermoskee

Daar waar de Amsterdamse Westermoskee had moeten verschijnen, het Riva-terrein in De Baarsjes, komt nu een geasfalteerd trapveldje voor de jeugd. Ook wordt er een zandbak aangelegd waarin bijvoorbeeld beachvolleybal kan worden gespeeld.

Dat heeft het stadsdeel deze week besloten omdat het er niet naar uitziet dat er spoedig bebouwing zal plaatsvinden. Twee velden van veertien bij zestien meter zullen op het terrein worden bewerkt. Daar kan de jeugd dan zijn voordeel mee doen.

Overigens komen de veldjes niet exact te liggen op de plek waar de moskee was gepland, maar daar waar volgens de oorspronkelijke plannen naast de moskee huizen zouden worden gebouwd.

De eerste steen van de Westermoskee werd begin vorig jaar feestelijk gelegd door minister Piet Hein Donner. Daar is het vooralsnog bij gebleven. Het stadsdeel heeft de hoop op een moskee overigens nog niet opgegeven, benadrukt een woordvoerder. Maar vanwege een reeks conflicten rond de betrokken religieuze organisatie Milli Görüs ligt het project volkomen stil.

De speelveldjes zijn niet permanent. Als er ooit weer bouwplannen komen, zullen ze verdwijnen.De moskee en woningen, die gebouwd hadden moeten worden

Predictor-Lotto wil Leipheimer

Predictor-Lotto wil de nummer drie van de afgelopen Tour de France, Levi Leipheimer, aantrekken. De Amerikaanse wielrenner moet op zoek naar een nieuwe ploeg omdat zijn huidige werkgever, Discovery Channel, er na dit seizoen mee stopt.

Een van de ploegleiders van Predictor, Jose de Cauwer, bevestigde de interesse in Leipheimer. "Het is een ernstige mogelijkheid die we overwegen," aldus De Cauwer.

Dure straf

Op de Filippijnen (of Philippines) hebben ze last van autosmokkelaars en hoe pak dat soort mensen aan, juist je raakt ze op de plek waar het het meeste pijn doet, in de beurs dus. Zogezegd zo gedaan de smokkelwaar op een rijtje gezet en een paar flinke happen van een graafmachine en er is weinig meer over van de auto's.

Meer Ratchet & Clank screens en releasedate bekendgemaakt

Insomniac Games heeft vandaag tien nieuwe screenshots voor Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction vrijgegeven. In dit nieuwe deel van de welbekende serie neem je weer de rol aan van Ratchet en af en toe van zijn mechanische hulpje Clank. In haar nieuwste podcast heeft Insomniac laten weten dat de releasedate 23 oktober zal zijn. Of dit ook voor Europa geldt moeten we nog even afwachten.

Naast deze screens is er op Gamespot ook een interview te vinden.Koller in Rotterdam gesignaleerd

Jan Koller is gisteren in Rotterdam gesignaleerd. De Tsjech staat nu nog onder contract bij AS Monaco, maar zou bij Feyenoord de vrije positie van spits op kunnen vullen. De Rotterdamse ploeg ziet de aanvaller als een goed alternatief voor Danny Koevermans.

Naast de interesse van Feyenoord zouden er ook ploegen uit Duitsland zijn die naar de diensten van de lange Tsjech hengelen. In eerste instantie was het de bedoeling om Koevermans aan te trekken, maar deze transfer lijkt inmiddels op losse schroeven te staan. De aanvaller mag van zijn huidige werkgever AZ niet vertrekken.

In het verleden werkten Bert van Marijk, de trainer van Feyenoord, en Koller al eens samen. De aanvaller stond namelijk onder contract bij Borussia Dortmund toen de oefenmeester daar de scepter nog zwaaide.

A'dammer met enkelband steekt man neer

Icoon MisdaadEen jeugdige Amsterdammer die door Justitie een elektronische enkelband was aangemeten, heeft deze week in zijn woonplaats een 26-jarige buurbewoner aan een mes geregen. Het slachtoffer liep verwondingen op aan gezicht en arm.

De 19-jarige dader is sinds de steekpartij spoorloos verdwenen. De enkelband die de man droeg heeft namelijk geen gps-signaal. Als iemand met zo'n enkelband buiten rondloopt, is hij niet te traceren. Wel geeft de band aan of iemand zijn huis verlaat. Een kastje in de woning houdt dat in de gaten. Maar een gedetineerde mag meestal bepaalde periodes naar buiten, zoals voor het doen van boodschappen. In zo een periode heeft de enkelbanddrager wellicht toegeslagen.

Er zijn wel twee andere verdachten aangehouden. Het betreft twee jongens van 15 en 16 jaar die samen met de 19-jarige messentrekker ruzie kregen met de 26-jarige buurtgenoot. Justitie wil niet zeggen onder welke voorwaarden de hoofdverdachte de enkelband droeg.

Update: RTV Noord-Holland meldt dat de man inmiddels is gearresteerd. Hij werd vannacht op heterdaad betrapt tijdens het plegen van een inbraak in Amsterdam West. De enkelband had hij omgekregen nadat hij uit de gevangenis was vrijgelaten wegens een geweldsmisdrijf. Dat betrof ook al een steekpartij, waardoor een man uit Eindhoven in het ziekenhuis belandde.

Nederland in 2008 weer tegen Russen

Het Nederlands Elftal speelt aan het begin van het seizoen 2008/2009 opnieuw een oefeninterland tegen Rusland. Het duel tussen de selecties van Marco van Basten en Guus Hiddink staat voor 20 augustus 2008 op het programma. Het is nog niet bekend waar het duel gespeeld zal worden.

Twee weken na deze wedstrijd zullen Nederland en Rusland beginnen met de kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal. Dit mondiale evenement wordt in 2010 in Zuid-Afrika gehouden. In februri van dit jaar oefende de equipe van Van Basten ook al tegen de Russen. Toen werd de wedstrijd in de Amsterdam ArenA gespeeld en was het uiteindelijk 4-1 voor Oranje.

Blake door op toernooi Cincinnati

Alles lijkt erop te wijzen dat James Blake in goede vorm verkeerd. De Amerikaan verkeert momenteel in prima vorm. Zo wist hij tijdens het Masters-toernooi van Cincinnati door te dringen tot de kwartfinale. De tennisser rekende in de achtste finale af met Juan Carlos Ferrero.

Blake won met 6-1 en 6-4 van Ferrero. Dit betekent overigens ook nog eens dat de tennisser tot nu toe nog geen enkele set op dit toernooi heeft ingeleverd.

In de kwartfinale zal Blake het op moeten nemen tegen een landgenoot, namelijk Sam Querry. Deze tennisser drong door tot het hoofdtoernooi met behulp van een wildcard. In zijn achtste finale, die Amerikaan tegen Juan Monaco uit Argentinië speelde, won hij in twee sets (6-3, 7-5).

Ajax test Mendoza af

Ajax biedt Andrés Mendoza geen contract aan. Afgelopen week was de aanvaller op proef in Amsterdam.

"Hij kan goed voetballen, maar we hebben niet de overtuiging dat hij een toegevoegde waarde is", aldus Martin van Geel, technisch directeur van Ajax. "Als we een speler halen is het er een waar iedereen achter staat."

Van Geel zei verder dat de eventuele komst van Albert Riera nog niet van de baan is. De huidige club van Riera, Espanyol, wil hem niet laten gaan. Zelf zou de 25-jarige Spaanse middenvelder in Spanje willen blijven, maar desalniettemin blijft Van Geel hoop houden. "Wesley Sneijder zou ook nog een jaar bij Ajax spelen. De situatie verandert wel eens. We hebben Riera veel zien spelen. Vorig jaar deed hij tegen ons mee in het Uefa Cup-duel. Trainer Henk ten Cate kent hem uit Spanje en ook onze scouts hebben hem bekeken. Wij zijn honderd procent overtuigd van zijn kwaliteiten."

'Verdachte was eerder in avondwinkel'

Icoon MisdaadEen verdachte van het doodsteken van de 62-jarige winkelier Huib Krooder in een avondwinkel in Amstelveen was eerder op de dag al in de winkel geweest. Dat heeft Krooders dochter vandaag gezegd. Haar halfbroer was de bewuste dag in de winkel en herkende de verdachte van de foto die de politie later op televisie liet zien.

Volgens de dochter hebben de verdachten zich eerst georiënteerd voordat ze terugkwamen om de overval te plegen. Of de andere twee verdachten ook eerder in de winkel waren, is niet bekend.

Krooder vond vorige week de dood toen twee jongens de avondwinkel overvielen. Die gingen er zonder buit vandoor. De politie arresteerde in het weekeinde twee 16-jarige verdachten. Ze is nog op zoek naar een derde. Krooder werd gisteren gecremeerd.

De dochter stelt dat de halfbroer de bewuste dag met haar vader had gesproken over zeker een van de daders. Toen de jongen die later herkend werd van de foto op televisie binnenkwam, zou Krooder hebben gezegd dat dat al de tweede keer die dag was dat hij er was. ''Die keer hadden ze onenigheid over een fles cola. Dat is gewoon een komedie geweest. Ze hebben die twee keer rondgekeken voor de overval 's avonds.'' De vrouw vermoedt dat de daders hebben gewacht tot de halfbroer, een kwartier later, wegging.

Volgens Krooders dochter hebben omstanders de vrijdag na het incident bovendien een van de verdachten op de plek van het misdrijf gezien. ''Ze hebben gewoon staan lachen daar'', aldus de vrouw. Haar man vult haar aan: ''Dat is het ergste van alles. Dat ze daar hebben staan lachen. Dat zijn geen mensen meer, dat zijn gewoon beesten.''Kwam eerst even de boel verkennen

Alves niet tegen Willem II

Vanavond gaat de Eredivisie van start met de wedstrijd SC Heerenveen - Willem II. Spits Afonso Alves is de grote afwezige, hij heeft een gebrek aan conditie.

"Hij loopt rond met spierpijn, terwijl hij het in onze ogen rustig aan heeft gedaan", aldus de trainer van Heerenveen, Gertjan Verbeek. "We moeten ook niet te veel willen, Alves is ook maar een mens, hij is amper een week in training."

Bijbel redt soldaat

Icoon OorlogEen Amerikaanse soldaat heeft zijn leven aan de bijbel te danken. Hij werd door een sluipschutter geraakt, maar de kogel bleef na door zijn kogelvrije vest heen te zijn geslagen, steken in zijn zakbijbel.

De 22-jarige Brendan Schweigart was een tank aan het repareren toen de terrorist hem onder vuur nam. Volgens de arts die hem heeft onderzocht, zou hij zeker zijn gedood als hij de bijbel niet bij zich had gehad.

De fortuinlijke soldaat heeft een Purple Heart en een nieuwe zakbijbel ontvangen.


"Allah Ackb... dámnit!"

Rechtbank: Wilders-kunstwerk niet bedreigend

Icoon JustitieDe Rotterdamse kunstenaar Jonas Staal heeft Tweede Kamerlid Wilders niet via zijn kunst bedreigd. De rechtbank in Rotterdam oordeelde dat er niet voldoende bewijs was voor bedreiging.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden tegen Staal geëist.

Staal legde in mei 2005 zestien herdenkingsmonumenten neer op diverse locaties in Den Haag en Rotterdam. De monumenten, zoals die ook wel worden ingericht voor mensen die door geweld zijn gestorven, bevatten onder meer kaarsjes en foto's van Wilders. Voor het Tweede Kamerlid kwam de actie over als een kogelbrief. Hij deed dan ook aangifte van bedreiging.Niet bedreigend

Rominger: Klöden weg bij Astana

Oud-wielrenner Tony Rominger, manager van Andreas Klöden, heeft gezegd dat de Duitser vertrekt bij het team van Astana.

"Als je terugkijkt op wat er allemaal is gebeurd, was het een fout om bij Astana te tekenen. Hij had achteraf beter het aanbod van T-Mobile kunnen accepteren," aldus Rominger.

Samen met de gehele ploeg van Astana moest Klöden in juli voortijdig de Tour de France verlaten nadat teamgenoot Alexandere Vinokourov was betrapt op bloeddoping. Rominger heeft nog wel vertrouwen in de toekomst van zijn pupil. "Andreas zoekt een nieuwe werkgever. We staan open voor iedere ploeg die de zaken goed voor elkaar heeft. T-Mobile is ook een optie".

Vier debutanten in selectie Jong Oranje

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, heeft vier debutanten opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor het EK-kwalificatieduel tegen Macedonië. Keeper Piet Velthuizen, verdediger Gregory van der Wiel en de aanvallers Nordin Amrabat en Rydell Poepon werden voor het eerst opgeroepen.

Het duel is het eerste in de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap, dat van 14 tot en met 27 juni 2009 op het programma staat in Zweden. Jong Oranje is in groep 5 van de kwalificaties ingedeeld met Macedonië, Noorwegen, Estland en Zwitserland.

Selectie:

Doel: Vermeer (Willem II), Velthuizen (Vitesse)

Verdediging: Donk (AZ), Janse (Willem II), Jong-A-Pin (SC Heerenveen), Pieters (FC Utrecht), Van der Wiel (Ajax), Zuiverloon (SC Heerenveen)

Middenveld: Aissati (PSV), Bruins (Feyenoord), Drenthe (Real Madrid), Luijckx (Excelsior), Sno (Celtic)

Aanval: Amrabat (VVV-Venlo), Beerens (sc Heerenveen), Elia (FC Twente), Janssen (RKC Waalwijk), Poepon (Willem II).

'U wint een miljoen!', of toch niet?

Icoon OpmerkelijkEen Rotterdams echtpaar is zwaar gepikeerd uit het Holland Casino in Scheveningen vertrokken. Een aantal werknemers van het Casino had hen uitgeroepen tot winnaars van een megabedrag, maar later bleek dit niet helemaal correct te zijn.

Het echtpaar van der Lee speelde al een tijdje op wat fruitautomaten van de "Mega Millions Jackpot" toen ineens alle toeters en bellen rondom het apparaat van Cor van der Lee afgingen. Een kanon knalde en de confetti spoot in het rond. Snel daarna meldde een werknemer van het casino kalm dat het echtpaar een megabedrag had gewonnen van zeker een miljoen euro.

Het echtpaar werd gefeliciteerd en meegenomen door de werknemers van het casino en waren totaal overrompeld door het nieuws. De domper kwam dan ook hard aan toen een kwartier later doodleuk werd meegedeeld: "Foutje.. de jackpot viel in Breda en niet hier in Scheveningen." Het echtpaar was woest en totaal gedesillusioneerd verliet men het casino. Weliswaar kreeg men als "tegemoetkoming" een dinerbon voor 5 personen, omdat het Casino zich toch wel een beetje vergist leek te hebben

Het echtpaar voelt zich dan ook belazerd. "Ruim 15 minuten voel je je langzaam miljonair worden, waarna dan ineens die mededeling volgt. Je kan wel door de grond zakken dan, psychisch krijg je een enorme klap", aldus van der Lee.
Het tweetal overweegt gerechtelijke stappen tegen het Casino.

Holland Casino is zich van geen kwaad bewust. Een medewerker verklaarde dat het inderdaad een vervelende zaak is, maar dat het de normaalste zaak is dat alle confettikanonnen in alle vestigingen afgaan, wanneer ergens de jackpot valt. Ook zei de werknemer dat het echtpaar de jackpot nooit had kunnen winnen, omdat men niet met de hoogst mogelijke inzet speelde en ook geen winnende figuurcombinatie had.


psychisch krijg je een enorme klap

Met dank aan Frutsel voor het herschrijven en de submit.

Hoger beroep McLaren op 19 september

Het hoger beroep dat McLaren Mercedes heeft aangespannen na het verliezen van de constructeurspunten in Hongarije zal op 19 september plaatsvinden. Dat maakte de FIA vandaag bekend.

Tijdens de Grote Prijs van Hongarije hield Fernando Alonso teamgenoot Lewis Hamilton op in de pits. Alonso moest vijf plaatsen terug op de grid, McLaren kreeg geen constructeurspunten voor dat weekend. Enkel tegen de laatste straf kan McLaren bezwaar aantekenen, wat men dus ook heeft gedaan.

De week voor 19 september is McLaren overigens ook al aanwezig bij het International Court of Appeal (ICA), dan voor de vermeende spionagezaak.

[Upd] Van Nistelrooij terug in Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft Ruud van Nistelrooij opgenomen in zijn definitieve selectie voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Zwitserland aanstaande woensdag.

De spits van Real Madrid is na een jaar van afwezigheid weer terug bij Oranje. Van Nistelrooij speelde tijdens het WK in Duitsland zijn laatste wedstrijd voor Nederland. Klaas-Jan Huntelaar moet door het oproepen van Ruud van Nistelrooij zijn plaats afstaan, hij ontbreekt in de Oranje-selectie.

Update:
De wedstrijd tussen Zwitserland en Nederland zal in Genève gespeeld worden onder leiding van scheidsrechter Laurent Duhamel. De Fransman heeft éénmaal eerder een wedstrijd gefloten voor Nederland, dat was in 2002 tegen Engeland.


Definitieve Selectie:

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United/Eng), Maarten Stekelenburg (Ajax)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Sevilla/Spa), Wilfred Bouma (Aston Villa/Eng), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (Hamburger SV/Dui), Mario Melchiot (Wigan Athletic/Eng)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Clarence Seedorf (AC Milan/Ita), Wesley Sneijder (Real Madrid/Spa), Rafael van der Vaart (Hamburger SV/Dui), Demy de Zeeuw (AZ)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool/Eng), Dirk Kuijt (Liverpool/Eng), Ruud van Nistelrooij (Real Madrid/Spa), Robin van Persie (Arsenal/Eng), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic/Sch)

Britney Topless, best okay

Britney Spears. Ze is op het moment het meest bekend om de onflatteuze foto's van haar kruisregionen. Ook is ze kaal, van boven dan, en is ze nogal raar bezig geweest de laatste tijd. Maar vergeet niet, Britney is het resultaat van een enorm machtige marketing machine. Dus ze krijgen het ook voor elkaar om een verdomd aantrekkelijke fotoshoot voor elkaar te krijgen

Bar weinig kleren aan natuurlijk.

Het zal vast met een bergje photoshop zijn, maar het lijkt wel verdomde veel op de Britney Spears legende in het rode space suit pakje. 

Mac-versies EA Games uitgesteld

In juni kondigde Electronic Arts op de Worldwide Developers Conference aan dat er van een aantal spellen een Mac-versie gelijktijdig met de Windows-versie zou worden uitgebracht. Deze belofte is echter niet haalbaar voor EA en onder andere Madden NFL 08 en Tiger Woods PGA Tour 08 zijn uitgesteld naar eind oktober. De Windows-versies van deze spellen zullen respectievelijk op 14 augustus en 28 augustus verkrijgbaar zijn.

Van de spellen Battlefield 2141, Need for Speed Carbon en de laatste Harry Potter zijn de Mac-versies al naar de winkels verstuurd en zullen binnenkort beschikbaar moeten zijn.

Voetbal: Huntelaar ontbreekt bij Oranje

Icoon Nederlands ElftalMarco van Basten heeft vanmiddag de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekend gemaakt. Ruud van Nistelrooy en Robin van Persie keren terug na een lange periode. Opvallende afwezige is Klaas-Jan Huntelaar, die voor het eerst sinds ruim een jaar ontbreekt. Het keurkorps van Marco van Basten speelt aanstaande woensdag in het Stade de Genève tegen Zwitserland en de aftrap is om 20:30.

Niet alleen Klaas-Jan Huntelaar is niet opgenomen in de definitieve selectie. Ook Romeo Castelen, Tim de Cler, Ryan Donk, Orlando Engelaar, Nigel de Jong, Danny Koevermans, Denny Landzaat, André Ooijer, Andwelé Slory, Arjen Robben, Henk Timmer en Boy Waterman hoeven zich niet te melden in Noordwijk. Zij waren wel opgenomen in de voorlopige selectie.

De definitieve selectie:

Doel: Edwin van der Sar, Maarten Stekelenburg.

Verdediging: Khalid Boulahrouz, Wilfred Bouma, Urby Emanuelson, John Heitinga, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Mario Melchiot.

Middenveld: Ibrahim Afellay, Giovanni van Bronckhorst, Clarence Seedorf, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Demy de Zeeuw.

Aanval: Ryan Babel, Dirk Kuyt, Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie , Jan Vennegoor of Hesselink.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Mafia 2 in de maak?

In de afgelopen paar weken zijn er een hoop nog onaangekondigde titels boven water gekomen op de website van USK, omdat de Duitse variant van de ESRB constant bezig is met het beoordelen van trailers, demo's en games. Onlangs verscheen ook Mafia 2 op de website, maar kort daarna werd de titel weer verwijderd. Dat betekent dus dat we óf Mafia 2 krijgen, óf dat er een foutje is gemaakt. Wellicht dat de Games Convention in Leipzig meer duidelijkheid gaat bieden.
HSV: "Valencia moet stoppen met Van der Vaart"

De Spaanse club Valencia is al een aantal weken bezig om Rafael van Vaart los te weken bij Hamburger SV. De Duitsers zijn het inmiddels zat en sommeren Valencia om haar acties te staken.

Directeur Dietmar Beiersdorfer schrijft in een brief aan Valencia nogmaals dat de Nederlander niet te koop is. Beiersdorfer zei daar onlangs het volgende over: "Van der Vaart is een belangrijk onderdeel van onze plannen. Daar verandert het bod van Valencia niets aan. Hoeveel geld ze bieden, is niet belangrijk. We hebben steeds gezegd dat we Rafael van der Vaart op dit moment niet zullen verkopen".

De Duitse voetbalbond en de FIFA hebben een kopie van de brief ontvangen. Beiersdorfer heeft aangekondigd de FIFA in te willen schakelen als Valencia van der Vaart niet met rust laat.

Henin door naar kwartfinale Toronto

Justin Henin heeft zich in Toronto geplaatst voor de kwartfinale. In het WTA-toernooi versloeg ze de Chinese Shuai Peng in twee sets: 7-5 en 6-2.

De Chinese Peng begon de partij zeer goed. Tijdens de eerste set liep de nummer 58 van de wereld uit naar een 3-1 voorsprong. Henin brak daarna Peng terug, waarna het tot 5-5 gelijk op ging. Daarna stoomde de nummer één van de WTA-wereldranglijst door naar 7-5, waarna de tweede set makkelijk werd binnengehaald. "Het was lastig, neem dat maar van me aan", aldus Henin. "De wind is vreselijk, zeker als je nog niet veel wedstrijden gespeeld hebt. In de tweede set ging het beter, ik was rustiger en kon me beter handhaven in de omstandigheden".

Ooit een naakt orkest gezien?

Ik begin steeds meer te voelen voor een emigratie naar een of ander land in Azie. Hoezo? Nou, ik ben een groot liefhebber van klassieke muziek maar die concerten zijn zo saai, maar bij dit orkest zou ik persoonlijk wel wakker blijven.

Het enige minpunt is dat ze best nog wat langer zouden mogen oefenen want helemaal loepzuiver is het nog niet, maar ja een pietlut die daar op let...

Met dank aan gebruikersnaam voor de submit

McEwen woedend op zijn ploeg

De Australische wielrenner Robbie McEwen is woedend op zijn ploeg Predictor-Lotto. De ploegleiding van de Belgische ploeg besloot McEwen niet te selecteren voor de Vuelta.

De sprinter werd in eerste instantie wel geselecteerd voor de Ronde van Spanje. Uiteindelijk besloot de ploegleiding om McEwen dichter bij België te laten koersen, en alle kaarten op kopman Cadel Evans te zetten. Robbie McEwen begrijpt er niets van. "Ik ben meer woedend dan ontgoocheld. Ik ga er nog altijd van uit dat ik aan de start verschijn van de Ronde van Spanje".

McEwen begrijpt daarnaast ook niet waarom er geen sprinter is geselecteerd. "Ik weet niet waarom mijn naam niet op de lijst voorkomt. Er zijn elf vlakke aankomsten in de Vuelta en wij gaan zonder snelle man. Dat is een slechte verdeling".

Vrouw (87) schopt en slaat belager

Icoon OpmerkelijkEen 87-jarige Rotterdamse vrouw die bijna van haar portemonnee werd bestolen, heeft haar belager geslagen en geschopt. De man maakte zich vervolgens uit de voeten.

De vrouw had net boodschappen gedaan en keerde terug naar haar flatje. Toen ze in de portiek van haar flat stond, klopte er een man op de ruit. De vrouw dacht dat dit een medewerker van de flat was en liet hem binnen.

De onbekende man volgde de vrouw tot in de lift en probeerde toen haar portemonnee te grijpen. De vrouw liet het hier niet bij zitten. Ze sloeg en schopte hem totdat hij op de vlucht sloeg. De politie is op zoek naar de dader.

Graf geopend om sieraden te jatten

MisdaadOp de algemene begraafplaats in het Gelderse Renkum is deze week een familiegraf opengebroken. Het was de grafschenners te doen om sieraden die in het graf lagen. In het familiegraf is in juni nog een man begraven.

Nabestaanden die bloemen kwamen leggen zagen dat de sluitsteen van de grafkelder was verwijderd. Daarna is in het graf een lijkkist geopend waarna er kostbaarheden uit de kist zijn gestolen.

Waarnemend burgemeester Eppie Klein zegt dat de gemeente direct aangifte heeft gedaan van de grafschennis. Hij noemt het ''schokkend en ontoelaatbaar'' dat in de huidige samenleving de doden en hun bezittingen niet meer met rust worden gelaten.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Ehsan Jami uit kritiek op PvdA

Ex-moslim Ehsan Jami, PvdA-raadslid in Leidschendam-Voorburg, zet in een interview dat morgen in De Telegraaf verschijnt de aanval in op zijn eigen partij en haar leider Wouter Bos. Volgens Jami is de PvdA ''gegijzeld'' door allochtonen en moslims.

''De PvdA moet weer een partij van het volk worden. Kritiek op moslims is nu niet mogelijk. Kritiek is sowieso niet mogelijk. Als je de taal van het volk spreekt, ben je een populist'', aldus Jami in het interview.

De islam-criticus, die onlangs werd gemolesteerd en nu beveiligd wordt, zegt geen medeleven te hebben gekregen van de partijtop. Wel werd hem door Bos verzocht zijn toon te matigen om moslims niet te beledigen. Volgens Jami krijgt hij wél steun van partijpolitici uit het land ''Zij zeggen: 'Wouter Bos staat niet voor de hele partij, wij staan achter jou en jouw standpunten.''

De 22-jarige Jami zegt toe te willen treden tot het partijbestuur van de PvdA om de nodige veranderingen te kunnen bewerkstelligen.

Gisteren kreeg Jami nog stevige kritiek van Loubna Berrada, indertijd medeoprichtster van het comité voor ex-moslims. Zij vindt dat Ehsan is doorgeschoten met zijn uitspraken over de islam en dat het comité een one-man-show van hem is geworden.

Met dank aan neegij voor de submit.

Basketbal: Nederland pakt winst

Het Nederlands basketbalteam heeft donderdag in Alkmaar een ruime zege behaald op Noorwegen. Met NBA-speler Francisco Elson in de gelederen stond de eindstand 106-65 op het scorebord.

Nederland oefent deze week in Alkmaar tijdens het Plus Toernooi, ter voorbereiding op het tweede deel van de EK-kwalificaties. Tegen Noorwegen waren Kees Akerboom (17 punten), Henk Norel (14 punten) en Rogier Jansen (13 punten) de topschutters. Vanavond om 19:30 uur zal Nederland aantreden tegen Zwitserland. De Zwitsers wonnen donderdag nipt van de Amerikanen.

Orkaan Dean wint aan kracht

Icoon WeerDe orkaan Dean, die boven de Atlantische Oceaan op de Bovenwindse Antillen afstevent, heeft aan kracht gewonnen. Het Amerikaanse Nationale Orkaancentrum bestempelde Dean gisteravond tot een orkaan van de tweede categorie, met windsnelheden tot 160 kilometer per uur.

Orkaanwaarschuwingen zijn afgegeven voor de het Caribische gebied, wat betekent dat wervelwindomstandigheden binnen 24 uur kunnen worden verwacht. Ook de Nederlandse eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius maken zich op voor de komst van de eerste orkaan van het jaar.

Orkaan Dean dreigt een gevaarlijke wervelwind te worden, terwijl hij op de Caribische Zee afstevende en zich richtte op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Computermodellen toonden aan dat hij een extreem gevaarlijke categorie-4 storm kan worden.

Wervelwinden in de categorieën drie tot en met vijf, zoals Katrina, Rita en Wilma in het verwoestende orkaanseizoen van 2005, zijn in potentie de meest destructieve stormen. Een storm in de categorie twee kan schade aan gebouwen aanrichten. ''Voorbereidingen om levens en eigendommen te beschermen moeten snel worden voltooid'', aldus het orkaancentrum.

Het half jaar durende orkaanseizoen dat officieel op 1 juni is begonnen, wordt volgens weerdeskundigen dit jaar actiever dan gemiddeld met mogelijkerwijs zestien stormen. Een gemiddeld jaar kent ongeveer tien stormen, waarvan zes veranderen in orkanen. Geen van de stormen dit jaar, Andrea, Barry en Chantal, vormden een bedreiging.

Meer informatie, foto's en updates over alle orkanen in de wereld vind je in het Orkanentopic op het forum

Nederlandse homoband grote hit op YouTube

Icoon MuziekDe Nederlandse band Bearforce1 is een immense hit op internet. De videoclip van de debuutsingle van de groep, die bestaat uit vier potige homo's, is op YouTube binnen twee dagen meer dan 200.000 keer bekeken.

Dit is vooral te danken aan lyrische berichten die de populaire Amerikaanse showbizzblog PerezHilton.com aan de groep heeft gewijd. Dat heeft de groep vandaag gemeld. PerezHilton.com trekt dagelijks miljoenen bezoekers. De webmaster van de site staat bekend om zijn voorliefde voor obscure Europese bands. Eerder maakte hij onder meer de Britse artiesten Mika en Amy Winehouse bekend bij het Amerikaanse publiek.

Bearforce1 bestaat uit drie Nederlandse mannen en een Ier. De vier leerden elkaar kennen tijdens een vakantie in New York. De naam van de groep verwijst naar het fysiek van de mannen: in homokringen staan stoere, harige mannen bekend als 'beren'. Naar eigen zeggen is de groep de eerste 'berenband' ter wereld.

De debuutsingle van het gezelschap, die werd gelanceerd tijdens de Amsterdamse Gay Pride, bevat samples van artiesten als Amanda Lear, Donna Summer en Dead or Alive. In de clip die op YouTube te zien is, rollebollen de vier mannen over het strand en plonzen ze verleidelijk in een zwembad. Bearforce1 is zondagavond in Amsterdam te zien tijdens het Hartjesfestival.

Tilburgse 'herrieklok' luidt opnieuw

Tilburgers in de buurt van de Heilige Margarita Mariakerk zijn vanochtend opnieuw gewekt door de lawaaiige kerkklok. De geluidsnorm (70 decibel) werd met 13 decibel overschreden.

Een woordvoerder van de gemeente verwacht dat er opnieuw een dwangsom van 5000 euro geïnd gaat worden. Gisteren klonk de klok ook al te hard, waarop de gemeente direct een dwangsom van 5000 euro oplegde.

Al bijna een jaar luidt pastoor Harm Schilder de kerkklok elke ochtend om 7.15 uur voor de vroege viering in zijn kerk. Na klachten van onwonenden greep de gemeente in. Volgens de pastoor maakt de klok echter minder kabaal, omdat hij  leren sokken over de kerkklokken heeft geplaatst.

De pastoor zegt dat de kerk het recht heeft om te luiden voor plechtigheden. Zijn bezwaar tegen het dwangsombesluit komt later aan de orde in een hoorzitting.

Met dank aan Aether voor de submit.

Alonso weigert verzoeningspoging

Fernando Alonso heeft een verzoeningspoging tussen hem en Lewis Hamilton afgewezen. Mansour Ojjeh, een aandeelhouder van McLaren Mercedes, had enkele kopstukken van het team uitgenodigd voor een korte vakantie om zo de onderlinge verhoudingen op peil te brengen.

De vakantie zou plaats moeten hebben op het luxe jacht van 72 meter lang. Naar verluidt zijn Ron Dennis en Lewis Hamilton reeds aan boord. Het jacht zou reeds koers hebben gezet richting Menorca om daar Alonso op te pikken. De Spanjaard heeft echter aangegeven geen interesse te hebben in een vakantie met zijn teamgenoten.

De weigering van Alonso geeft voeding aan geruchten over een mogelijk vertrek van de Spanjaard bij het Britse team. Alonso wordt veelvuldig in contact gebracht met Renault F1 en BMW F1.

Laatste dag voor Tien (voorheen Talpa)

Icoon TelevisieTv-station Tien (eerder Talpa geheten) is vandaag voor het laatst in de lucht. Als gevolg van een samenwerking die zenderbaas John de Mol is aangegaan met RTL Nederland, wordt de frequentie van Tien morgen ingenomen door de nieuwe tv-zender RTL8.

Tien wil vanavond met een vrolijke uitzending afscheid nemen van de tv-kijkers. Voordat vrouwenzender RTL8 morgen in beeld komt, zendt Tien vanavond De Laatste Show uit. Rechtstreeks vanuit de villa van het programma De Gouden Kooi presenteren RTL-gezichten Albert Verlinde en Daphne Bunskoek het afscheid van Tien. Ze praten met bekende Tien-gezichten en blikken terug op de twee bewogen jaren van het tv-station.

Gezamenlijk maken zij de balans op en gaan daarbij de ''minder geslaagde'' programma's van Tien niet uit de weg, aldus een Tien-woordvoerder. Jack Spijkerman presenteert een bijzondere editie van zijn programma De Kop van Jut.

Nadat John de Mol in 2004 vertrok bij 'zijn' tv-productiebedrijf Endemol, werd al snel duidelijk dat hij een eigen zender wilde beginnen. Op 13 augustus 2005 was de eerste uitzending van het toenmalige Talpa een feit. Voetbaluitzendingen en shows als Joling& Gordon over de Vloer scoorden goed.

Maar andere uitzendingen liet het tv-publiek links liggen. Het poenerige imago van de zender is een van de redenen waarom het niet wilde lukken met de zender van John de Mol. Inmiddels is hijzelf weer betrokken bij productiebedrijf Endemol.
Ben je blij dat Tien/Talpa stopt of hevig teleurgesteld? Laat je horen in de poll!

Aantal gevallen alcoholvergiftiging verdubbeld

Het aantal mensen dat in een ziekenhuis moet worden behandeld wegens alcoholvergiftiging is tussen 2000 en 2005 meer dan verdubbeld. Bij kinderen tussen de 10 en 15 jaar is zelfs sprake van een verzesvoudiging.

Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Consument en Veiligheid en het Reinier de Graaf Gasthuis. Bij de 10- tot 15-jarigen gaat het om ongeveer honderd gevallen en onder 15- tot 19-jarigen is het aantal iets minder dan vijfhonderd. In totaal belanden jaarlijks ongeveer 1800 mensen wegens alcoholvergiftiging in het ziekenhuis.

''Drinken tot je er letterlijk bij neervalt, lijkt een populair tijdverdrijf te zijn geworden, in plaats van een uitzondering'', stellen onderzoekers in een artikel van het medische tijdschrift Medisch Contact. ''Bij ongeveer een kwart van deze patiënten speelden ook drugs of geneesmiddelen een rol.''

Uit het onderzoek blijkt verder dat jaarlijks van alle patiënten die na een ongeval of een vechtpartij op een afdeling voor spoedeisende hulp binnenkomen, naar schatting 8 procent in de zes uur daaraan voorafgaand alcohol heeft gedronken. Het gaat om een totaal van 63.000 mensen. ''Driekwart van de jongeren had zelfs drie of meer glazen op toen zij letsel opliepen'', aldus de onderzoekers.

[BCR] Ook Vd Zande tijdens BCR

Ook Renger van der Zande zal een demonstratie verzorgen tijdens het aanstaande Bavaria City Racing-weekend. De demonstratie met zijn Prema Power Team F3-bolide zal zowel in RaceSalon als tijdens City Racing plaats hebben.

De Nederlander is dolblij dat ook hij acte-de-presence zal geven: "Ik heb enorm veel zin in Bavaria City Racing. Vorig jaar heb ik vol genoten van mijn demo met mijn Q-dance bolide. Nu zal ik flink wat rubber verbranden met mijn Trust/Tatung Formule 3-wagen. Dat wordt dus weer leuk! Ik hoop jullie allemaal te begroeten op mijn stand op de RaceSalon en het evenement op zondag. Komen dus!"

Dutch Lions verliezen ook tweede wedstrijd

De Dutch lions hebben ook hun tweede en laatste wedstrijd op het EK verloren. Noorwegen was met 27-0 te sterk voor de Nederlanders. Hierdoor is het Nederlandse team utigeschakeld.
Na één kwart stond het al 13-0 voor de Noren dankzij twee touchdowns waarbij van eentje de conversion gemist werd. De overige scores kwamen in het vierde kwart dankzij wederom twee touchdowns waarbij van één de conversion gemist werd en de conversion voor twee punten gemaakt werd.

Williams: "Rosberg topcoureur"

Nico Rosberg heeft alles in zich om een topcoureur te worden. Dat is de mening van Frank Williams. De reden dat de jonge Duitser zijn ware potentieel nog heeft kunnen tentoonstellen komt puur doordat hij niet beschikt over een topauto, aldus de Engelsman.

"Over Lewis Hamilton wordt veel gepraat en dat is ook terecht. Lewis is een fenomeen. Het is opmerkelijk wat hij in een korte tijd heeft bereikt," aldus de invalide teambaas van Williams. "Het probleem van Nico is dat hij in een auto rijdt die gemiddeld tot goed is. Als we zijn ware potentie willen zien, heeft hij een winnende auto nodig, wat gewoon voor iedereen geldt."

De teambaas vervolgt: "Voor elke coureur, dus ook voor Nico, geldt dat zijn resultaten gekleurd zijn. Of ze nou slecht of goed zijn, dat maakt geen verschil. Zijn auto en zijn materiaal zorgen daarvoor. Vorig jaar hadden we een auto waarmee we in het achterveld zaten en nu zitten we in het middenveld, achter de top-drie teams. Ons doel is om in die top-drie te komen. Het is niet onmogelijk, maar wel heel erg moeilijk. Dan zal Nico misschien geen superster worden, maar wel een topper. Dat zou hij al zijn geweest als hij bij McLaren of Ferrari had gereden."

[MLB]Standen per 17-08-2007

Heel veel valt er niet te zeggen over de MLB. Veel teams zitten er nog redelijk bij elkaar en pas een paar teams kunnen de volgende ronde vergeten.
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox7248.600-38-2134-27613481Lost 15-5
New York Yankees6754.5545.538-2429-30715569Lost 36-4
Toronto Blue Jays6159.5081137-2324-36551512Lost 15-5
Baltimore Orioles5663.47115.529-2827-35556547Won 25-5
Tampa Bay Devil Rays4674.3832626-3320-41552725Won 14-6

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Detroit Tigers6754.554-30-2837-26686617Won 15-5
Cleveland Indians6654.550.538-2628-28600558Won 14-6
Minnesota Twins6060.5006.532-2728-33545529Won 23-7
Chicago White Sox5466.45012.526-3228-34513618Lost 53-7
Kansas City Royals5367.44213.528-3425-33546583Won 15-5

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim7049.588-40-1730-32600521Won 17-3
Seattle Mariners6652.5593.538-2428-28581575Lost 26-4
Oakland Athletics6062.49211.532-3028-32545526Won 47-3
Texas Rangers5367.44217.532-2921-38578640Lost 15-5

EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets6753.558-32-2735-26572522Lost 15-5
Philadelphia Phillies6456.533333-2531-31649592Won 17-3
Atlanta Braves6457.5293.533-2931-28600559Lost 16-4
Florida Marlins5665.46311.527-3429-31589635Lost 25-5
Washington Nationals5566.45512.531-3124-35471562Lost 14-6

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Milwaukee Brewers6259.512-39-2323-36571589Lost 42-8
Chicago Cubs6159.508.531-3030-29564519Won 13-7
St. Louis Cardinals5860.4922.530-2728-33533596Won 58-2
Houston Astros5467.446832-2722-40548615Lost 26-4
Cincinnati Reds5268.4339.527-3225-36568635Lost 16-4
Pittsburgh Pirates5069.4201127-3523-34522607Won 15-5

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Arizona Diamondbacks6953.566-37-2332-30521547Won 27-3
San Diego Padres6555.542334-2731-28526466Won 15-5
Colorado Rockies6258.517635-2327-35613574Lost 16-4
Los Angeles Dodgers6259.5126.532-3130-28533524Won 24-6
San Francisco Giants5170.42117.527-3224-38518536Won 13-7

Roddick uitgeschakeld, Federer door

De Amerikaan Andy Roddick is in de achtste finales van het Masters Series-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati uitgeschakeld. Roddick, als derde geplaatst en titelverdediger, ging met 6-7 en 4-6 onderuit tegen David Ferrer.

In het begin van het duel ging het nog de goede kant op voor de Amerikaan. Maar naarmate de wedstrijd vorderde slaagde Ferrer er steeds meer in om het spel van zijn tegenstander te ontregelen. Roddick liet in de tiende game van de eerste set drie setpoints onbenut, waarna Ferrer in de tiebreak toesloeg. In de tweede set besliste de als vijftiende geplaatste Spanjaard het duel met een break bij 5-4.

Roger Federer won met 7-6 en 7-5 moeizaam van Marcos Baghdatis. De Cyprioot zette de nummer één van de wereld vanaf de baseline onder druk en wist Federer bij de stand 5-5 te breken. De Zwitser werkte vervolgens vier setpoints weg, brak Baghdatis en won de tiebreak met 7-5.

In het tweede bedrijf kon Federer bij de stand 5-4 voor de winst serveren. Daarin faalde hij, maar twee games later trok hij de partij alsnog naar zich toe.

FIFA gaat strijd aan tegen gokschandalen

De FIFA heeft aangekondigd dat ze de wedpatronen op sportwedstrijden op internet beter in de gaten gaan houden. Wedstrijden waarop opvallend veel wordt gegokt, kunnen dan nader worden onderzocht. De wereldvoetbalbond hoopt dat ze met deze maatregel omkoopschandalen kunnen voorkomen.

"We moeten de integriteit van de sport bewaken", aldus een woordvoerder van de FIFA. "Daarom moeten we ervoor zorgen dat de weddenschappen geen negatieve invloed hebben op de voetbalwedstrijden."

De FIFA wil de bookmakers en wedkantoren contractueel verplichten onregelmatigheden te melden. Vorig jaar, tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, was de wereldvoetbalbond met succes een samenwerking aangegaan met verschillende wedkantoren.

"Omkoopschandalen zijn niet alleen van deze tijd. Maar door de komst van internet hebben ze een andere dimensie gekregen. We willen toewerken naar een transparant systeem. Op de lange termijn moeten de nationale bonden de gegevens ook kunnen inzien", aldus een woordvoerder van de FIFA.

Uitslagen Frankrijk speelronde 3

Afgelopen woensdag en gisteren werd de derde competitieronde in Frankrijk gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen derde speeldag:

ThuisUit:Eindstand
ValenciennesOl. Marseille2-1
AS MonacoFC Metz2-0
Gir. BordeauxLe Mans1-2
PSGFC Lorient1-3
RC StrasbourgAJ Auxerre3-0
Lille OSCFC Sochaux1-1
Stade RennesSaint-Etienne1-0
AS NancyOl. Nice2-1

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Le Mans396 - 2
2AS Nancy395 - 1
3FC Lorient375 - 2
4Gir. Bordeaux364 -2
5Valenciennes366 - 5
6Lille OSC353 - 2
7Strasbourg343 - 1
8AS Monaco344 - 3
9St. Etienne344 - 3
10Stade Rennes341 - 2
11Ol. Lyon232 - 1
12Caen231 – 1
13Ol. Nice332 - 3
14Toulouse232 - 3
15Ol. Marseille321-2
16FC Sochaux322 - 4
17PSG321 - 3
18RC Lens210 - 1
19FC Metz301 - 5
20AJ Auxerre300 – 7

Topscorers:

NaamAantal
Audel (Valenciennes)4
Túlio (Le Mans)3
Feindouno (Saint-Etienne)4

Programma vierde speeldag:

DatumThuis:Uit:
18-08AuxerreCaen
18-08Le MansOSC Lille
18-08LorientOl. Lyon
18-08FC MetzPSG
18-08SochauxMonaco
18-08St. EtienneBordeaux
18-08ToulouseRC Strasbourg
19-08LensValenciennes
19-08Ol. MarseilleAS Nancy
19-08Ol. NiceStade Rennes

Franse ritzege in Ronde van Burgos

De derde etappe van de Ronde van Burgos, over 158 kilometer van Burgos naar Aranda de Duero, is gewonnen door de Fransman Aurelien Passeron. De wielrenner van Acqua & Sapone was de sterkste van een kopgroep van zeven man.

De Colombiaan Juan Mauricio Soler, die woensdag de etappe had gewonnen, behield de leiding in het algemeen klassement. José Angel Gómez Marchante (Saunier Duval) en Carlos Castaño (Karpin) hebben beiden zeventien seconden achterstand op Soler.

Vandaag is er een individuele tijdrit. De Ronde van Burgos duurt tot en met zaterdag.

Transfer Cornelisse van de baan

Het is FC Twente niet gelukt om Tim Cornelisse over te nemen van FC Utrecht. De club uit de Domstad is niet bereid om de 29-jarige rechtsback te laten gaan.

"De trainer wil me per se behouden en de clubs komen er niet eruit over de transfersom”, aldus Cornelisse, die verder zei dat het wat hem betreft geen probleem is om bij Utrecht te blijven. "Integendeel, ik heb het ontzettend naar mijn zin. Omdat FC Utrecht in een eerder stadium de onderhandelingen met mij over een nieuw contract afbrak, keek ik verder. Ik ben na dit seizoen transfervrij en moet aan mijn toekomst denken. Daarom was FC Twente een reële optie. Maar nu geef ik gewoon mijn hele ziel en zaligheid voor FC Utrecht.”

DVD: Joe Cartoon - You ain't got the balls

Joe Cartoon is vooral bekend als internetanimator. Nu kun je ook op je televisie genieten van de absurde animaties die hij heeft voortgebracht. RCV heeft een box uitgebracht met daarin drie dvd's; Interactive, Origins en Thuh Greenfields. Een collectie die er mag wezen, zeker voor degene die dol is op de 'twisted' animaties van Cartoon. De box doet wat kinderachtig aan door zijn kleuren en zijn tekeningen, maar anderzijds trekt dit misschien ook wel aan. Elke volwassene wil toch soms even ontsnappen uit de dagelijkse hectiek en de continue verantwoordelijkheden die het volwassen zijn met zich meebrengt. Deze set dvd's is daar een goed middel voor.

CD: Anthony David - Three Chords and the Truth

Het album Three Chords & the Truth is reeds in 2004 uitgebracht, maar dit jaar opnieuw door Brash Music op de markt gebracht. Destijds maakte Anthony David een droomstart door met zangeres India Arie op te treden. Hij maakte deel uit van haar achtergrondkoor en nam ook een nummer met haar op voor een album van deze bekende zangeres. Echter, pas in 2004 kreeg hij dus de kans om te laten zien wat hij zelf kon. En dat dat best wat voorstelde, bewijst deze cd. Het is een verzameling van consistente nummers met een overall soulsound. Het vak van singer-songwriter ligt Anthony wel en daarin heeft hij zijn sporen inmiddels wel verdiend.

Kinderporno en Roel Driesvink

Ook deze vrijdag smeedt Driek Oplopers weer nieuwsberichten die volgens u niets met elkaar te maken hebben aaneen tot één geheel. Wat hebben Buldozer-Bertus, een Amsterdamse penose-zanger wiens naam ik niet eens kan typen zonder dat mijn computer crasht, doodzieke schoolklassen, kinderporno, Karl Noten, scouting en extreem rechts met elkaar te maken? Tijd voor een stevig potje karaktermoord!

Rudy Giuliani: 'Laat mijn gezin met rust'

Icoon AmerikaDe Republikeinse presidentskandidaat Rudy Giuliani heeft Amerikanen opgeroepen zijn gezin met rust te laten. Hij erkende dat zijn gezin met problemen kampt, maar zei dat die zaken geen invloed hebben op het uitvoeren van het presidentiële ambt.

''Laat mijn familie met rust. Ik laat jullie families ook met rust'', zei Giuliani. De relatie met zijn kinderen is al jaren slecht. Zijn zoon zei eerder liever golf te spelen dan de campagne van zijn vader te ondersteunen. Giuliani's dochter kwam pasgeleden in opspraak omdat zij haar voorkeur voor de Democratische presidentskandidaat Barack Obama niet onder stoelen of banken schoof.

De opmerkingen van Giuliani kwamen na de vraag van een kiezer. Zij vroeg hoe Giuliani dacht stemmen te kunnen winnen, terwijl hij niet eens de loyaliteit van zijn eigen familieleden kon verwachten.

Jongen vermoordt vriendin en doet zelfmoordpoging

Icoon MisdaadEen 18-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft zijn vriendin doodgestoken en zijn eigen keel doorgesneden. Hij ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis. Het meisje had een dag eerder haar zestiende verjaardag gevierd.

Een 48-jarige buurvrouw vertelt hoe ze werd opgeschrikt door gegil. Toen zij op de deur klopte, kwam het meisje naar buiten. ''Hij heeft me gestoken'', zei ze, alvorens in elkaar te zakken. Daarna verscheen haar vriend in de deuropening, die zijn eigen keel doorsneed.

Volgens vrienden en klasgenoten hadden de twee een knipperlichtrelatie. Het vriendje zou jaloers en bezitterig zijn. ''Ik heb meerdere keren met Demi gesproken. Ik smeekte haar bij hem weg te gaan'', aldus de buurvrouw. De moeder van het meisje had haar dochter eerder verboden contact te hebben met de jongen.

Bioshock naar Steam

Wederom heeft Valve er weer een grote titel bij, want de ontwikkelaar kondigde aan dat Bioshock ook op Steam zal verschijnen. Mensen kunnen de titel pre-orderen voor een prijs van $49,95. Bioshock is een FPS-game die zich afspeelt in een stad onder in het water. Naar verluidt zal de game meerdere keren speelbaar zijn, omdat elke spelervaring anders is in verband met de vele mogelijkheden die je tot je beschikking krijgt. Zo kun je onder meer van bijna alles wat je tegen komt een wapen maken. Ook is Bioshock nu al een Game Of The Year kandidaat.

'Stephen King bijna aangeklaagd wegens vandalisme'

Icoon LiteratuurBev Ellis, bedrijfsleider van een boekhandel in Alice Springs, Australië, heeft auteur Stephen King bijna beschuldigd van vandalisme. Als ze echter had geweten dat de vandalist de best verkopende auteur in Amerika is, had ze naar eigen zeggen een zelfgebakken cake voor hem gemaakt, zo verklaarde ze zelf.

De multimiljonair stapte onverwacht haar winkel binnen en begon ongevraagd een aantal boeken te signeren. “Ik was in mijn kantoor toen hij binnenkwam en begon met het signeren van een aantal boeken. Een klant dacht dat hij er gewoon in zat te schrijven”.

Op het moment dat Ellis naar buiten kwam kreeg ze te horen over het vreemde gedrag van de man, waardoor ze het vermoeden kreeg dat het weleens de schrijver zelf kon zijn: “Hun boeken zijn net kinderen voor hen, ze komen even kijken hoe het met ze gaat. Negen van de tien keer komen ze even langs en vragen dan of ze een paar boeken mogen signeren en bedanken ons dat we het boek op de plank hebben staan.

Ellis liet de kans om de schrijver in levenden lijve te ontmoeten zich niet ontnemen: “Ik zag hem naar Woolworths gaan waar hij in de fruit en groente afdeling stond. Ik was zeer beleefd en vroeg hem hoe lang hij in de stad zou zijn. Hij glimlachte slechts, ik denk niet dat hij wilde dat mensen zouden weten dat hij er was. Ik vertelde hem dat als ik geweten had dat hij zou komen, ik een cake gebakken had voor hem”.

Ze verklaart verder nog dat ze vermoedde dat de auteur op vakantie was en haar winkel alleen was binnen gegaan om te kijken of zijn laatste werk, Lisey’s Story, daar ook verkocht werd. Op de vraag of het de eerste keer was dat een schrijver spontaan begon te signeren antwoordde zij: “Normaal slaan ze niet zomaar een boek open om er voor te gaan”. Wel gaf ze aan dat Stephen King zeer beleefd en welbespraakt was tijdens zijn bezoek: Hij stelde me voor aan zijn vrienden. Als afsluiting van het gesprek zei ik: Wel, dan laat ik je aan de tomaten over”.

De zes boeken die zijn voorzien van een handtekening van King zullen gedoneerd worden aan verschillende goede doelen. Deze zullen allen te maken hebben met literatuur.

het laatste boek van king
Lisey’s story


Met dank aan lizardtattoo voor de submit.

CD: John Coltrane - Kind of Coltrane 1926-1967

Er zullen maar weinig muziekliefhebbers zijn die John Coltrane niet kennen. Deze jazzheld wordt vaak in één adem genoemd met andere saxofoonlegendes als Charlie Parker, Sonny Rollins en Stan Getz. Het label Brilliant Jazz bracht onlangs een 10-CD box uit met daarin bekende en minder bekende opnames van Coltrane. De box kreeg de naam Kind of Coltrane 1926-1967 mee.


Laatste reviews en specials
review
Frozen II
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
©FOK.nl e.a.