Samenvattingen Eredivisie voortaan bij RTL 4

Icoon TelevisieDe samenvattingen van het eredivisievoetbal zijn het komende seizoen te zien op RTL 4. De zender heeft de uitzendrechten overgenomen van Tien, dat 18 augustus de stekker eruit haalt. Humberto Tan zal de uitzendingen op zondagavond gaan presenteren.

RTL gaat de uitzendingen ook aanpassen. De commerciŽle zender heeft goed naar de NOS gekeken. "De belangrijkste wedstrijden komen als eerste en de reclameblokken worden kort gehouden, maximaal vier minuten. Het is nog niet bekend welke deskundigen er aanschuiven bij Tan voor de analyses", aldus programmadirecteur Bart in 't Hout van RTL Nederland.

Naast alle duels in de eredivisie zullen ook de wedstrijden van het Nederlands elftal, Jong Oranje, de Jupiler League en enkele grote buitenlandse competities vanaf het komende seizoen bij RTL te zien zijn.

De Gouden Kooi gaat naar RTL 5. "Wij hebben aan Talpa beloofd de Gouden Kooi voort te zetten", aldus Fons van Westerloo, CEO van RTL Nederland. "Maar met name bij de uitzendingen in de vooravond gaan wij toezien op de toelaatbaarheid voor een jong publiek. Het wordt geen theekransje. Big Brother heeft bewezen dat het kan."

RTL gaat de internetuitzendingen van de Gouden Kooi niet doorgeven via de digitale kanalen van het bedrijf. Talpa Media blijft die wel tegen betaling aanbieden.

Met dank aan Longmen voor de submit.