Chinese tieners zwanger 'dankzij' internet

Icoon ShockingIn China’s financiŰle centrum Shanghai heeft bijna de helft van alle zwangere tieners hun partner ontmoet via internet. Dit meldden Chinese staatsmedia.

Zhang Zhengrong, een arts die toezicht houdt over een telefonische hulplijn waar zwangere tieners uit de regio Shanghai terecht kunnen met hun vragen, beweert dat van de meer dan 20.000 tieners die de hulplijn gebeld hebben in de afgelopen twee jaar 46 procent toegegeven hebben dat ze seks hebben gehad met jongens die ze via internet hebben leren kennen. Zhang: “De meeste vaders verdwijnen uit beeld zodra ze kennis krijgen van de zwangerschap en sommige moeders weten niet eens hoe de vader heet.”

Als oorzaak wijst de dokter op het grote aantal sekssites. Ook gebrek aan seksuele voorlichting door de ouders zou een oorzaak kunnen zijn; uit onderzoek door het ziekenhuis van Zhang blijkt dat slechts 7,9 procent van de ouders voorlichting geeft aan hun kinderen. 79 procent van de middelbare scholieren geeft dan ook aan dat zij hun kennis over seks van internet hebben gehaald. Zhang roept ouders, leraren en de gemeenschap op om meer aandacht aan seksuele voorlichting te besteden.