Nieuwe logo's voor publieke radiozenders

Icoon BinnenlandsRadio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 gaan vanaf 15 maart een ander logo voeren. Voor een groot deel leken de huidige logo's al op de nieuwe, maar door de ruitvorm toe te voegen aan ieder logo worden alle media van Publieke Omroep met elkaar verbonden. Ook de televisielogo's zijn in ruitvorm. De verandering valt samen met de naamsverandering van Publieke Omroep in NPO (Nederlandse Publieke Omroep).

"De grote concurrentie en snel veranderende mediawereld stellen hoge eisen aan de herkenbaarheid van de merken van de publieke omroep", stelt Publieke Omroep. "Daartoe wordt al enige tijd gewerkt aan de restyling van de radio-, tv- en internetlogo's. Door de merken visueel met elkaar te verbinden wil NPO bereiken dat kijkers en luisteraars het publieke mediadomein nog beter herkennen. De ruitvorm is het gemeenschappelijke element."

De logo's van Radio 3FM en de Concertzender zijn in dit stadium nog niet aangepast. Beide zenders hebben een geheel eigen identiteit en hebben niet lang geleden al een restyling gehad.