Flinke strop voor Chellomedia

Icoon TelevisieChellomedia, een zusterbedrijf van UPC, is veel geld misgelopen. Het bedrijf lanceerde een actie waarbij klanten tien dagen lang gratis naar een breed scala aan live sport en topfilms kijken. Dit omdat haar betaalzenders Sport1 en Film1 een jaar bestaan. Doel was om flink wat nieuwe klanten binnen te halen.

Maar nadat de mailing de deur al uit was, stelden enkele commerciële zenders dat de kijktiendaagse een inbreuk is op de filmrechten. Het hele feest ging dus niet door.

Chellomedia richt zich op zo'n 1,7 miljoen kabelabonnees, maar weigerde te zeggen hoeveel klanten het over de streep had willen trekken. Evenmin wilde de onderneming kwijt hoeveel geld was uitgetrokken voor de promotiecampagne. Maar als tien procent van de 1,7 miljoen klanten inderdaad het pakket van 20 euro per maand hadden genomen, had dat op jaarbasis 40 miljoen euro opgeleverd.

Chellomedia zit op dit moment met de betrokken partijen om de tafel om alsnog een alternatief te bedenken voor de kijktiendaagse.