Verdonk wil nog steeds VVD-leider worden

Rita Verdonk wil nog steeds leider van de VVD worden. Dat schrijft NRC Handelsblad vandaag op basis van gesprekken met adviseurs en vertrouwelingen van Verdonk. De nummer twee van de liberalen is ervan overtuigd dat zij van de VVD de grootste partij kan maken, waarna ze zelfs premier van Nederland kan worden.

Vrienden van Verdonk zeggen dat ze zich niet gewaardeerd voelt door de politieke top van de VVD. Wel is ze overtuigd van haar populariteit onder kiezers. Ze wil zo snel mogelijk, liefst nog voor een nieuwe strijd om het lijsttrekkerschap bij nieuwe verkiezingen, het leiderschap overnemen van Rutte, zeggen vertrouwelingen.

Volgens het NRC leunt Verdonk bij beslissingen die ze neemt op een groep van ongeveer twaalf vertrouwelingen. Zij adviseerden haar vorig jaar zich op te werpen als kandidaat-lijsttrekker. Haar campagnestrateeg Kay van de Linde stelt dat Verdonk haar impopulariteit in het politieke establishment eerder ziet als een voordeel dan een nadeel. ''Ze heeft geen politieke peetvaders, staat buiten het Haagse spel.''

Met dank aan 2TimesU voor de submit.