Boer claimt schade door golfballen

Icoon OpmerkelijkEen 56-jarige koeienboer uit het Vlaamse Edegem eist van golfclub De Drie Eycken een schadevergoeding van 25.000 euro. Hij claimt dat de golfballetjes die op zijn land terechtkomen schade aanrichten. Daarom spande hij een rechtszaak aan. Hij claimt onder meer dat de witte bolletjes ervoor zorgen dat hij zijn machines stuk rijdt op de akker.

Daardoor kan hij zijn tarwe en maďs niet meer goed oogsten. Ook stikte volgens de veehouder een koe in een balletje. Dat verklaarde de man voor de rechtbank in Antwerpen. Ook moet de boer volgens eigen zeggen in de zomer dagelijks balletjes van het weiland rapen om te voorkomen dat de koeien ze opeten. Een deurwaarder stelde vast dat hij in twee dagen tijd maar liefst zesduizend golfballetjes van zijn land raapte.

Bovendien zouden de golfers zijn tarwe vertrappelen als ze de balletjes komen halen. Schrikdraad zouden ze vernield hebben om op het land te komen. Verder klaagde de veehouder dat De Drie Eycken afvalwater loost in een ondiepe beek op het terrein. Het vervuilde water zou zijn land onbruikbaar maken.


Een koe stikte volgens de getroffen boer in een golfbal