TMF biedt excuses aan Staphorst aan

Icoon RadioTMF heeft op haar website excuses aangeboden aan de gemeente Staphorst. Afgelopen woensdag vuurde de muziekzender daar vier honderdduizendklappers af om de start van TMF Radio te vieren. "Vandaag kwam ons helaas ter oren dat tijdens deze lancering er gelijktijdig een begrafenis gaande was van een 19-jarige jongen, enkele honderden meters verderop", zo schrijft de zender.

"TMF was helaas niet op de hoogte van dit feit. Was TMF dat wel geweest dan hadden wij, vanzelfsprekend uit respect voor de overledene en zijn nabestaanden, de lancering niet plaats laten vinden op de desbetreffende locatie." TMF biedt dan ook de "welgemeende excuses" aan, aan de nabestaanden.

Staphorst was gekozen omdat het volgens de muziekzender het saaiste dorp van Nederland is.

Update 15.11 uur
Justitie heeft vanmiddag laten weten dat het rapper Ali B strafrechtelijk gaat vervolgen voor het illegaal afsteken van het vuurwerk. De rapper stak in opdracht van TMF de honderdduizendklappers aan.

De kosten voor het opruimen van de vuurwerkresten worden overigens verhaald op TMF, zo zegt een woordvoerder van de gemeente Staphorst.

Een TMF-woordvoerster verklaarde vrijdag dat haar zender volledige verantwoordelijkheid draagt voor de actie. ''Als Ali B een boete moet betalen, zullen wij die voor onze rekening nemen.''Ali B in Staphorst

Met dank aan RacerDKB voor de submit.