Man met chronische erectie krijgt schadevergoeding

Icoon BizarEen gepensioneerde klusjeman uit de Verenigde Staten heeft iets waar elke andere man van zijn leeftijd wel van zou kunnen dromen. De 68-jarige impotente Charles Lennon heeft namelijk al tien jaar een non-stop erectie. De man heeft bovendien een flinke schadevergoeding uit zijn fallus kunnen slepen, 400.000 dollar, want hij is er minder blij mee zijn makker de hele dag in vol ornaat te hebben.

Charles kreeg in 1996 een implantaat dat zijn penis op kon laten richten, daar er op dat moment nog geen Viagra was. Zijn geslachtsdeel bleef echter na de daad nog even recht als tijdens, waarna het leven van de zestiger drastisch veranderde. Door de erectie kan hij niemand meer omhelzen of knuffelen, en dingen als zwemmen of fietsen zijn al helemaal ondenkbaar. Een tweede nadeel van de erectie is voor Lennon de schaamte, want het is natuurlijk vaak niet handig om met een stijve rond te lopen. Ten derde is er de pijn, die ook niet gering is.

In 2004 bepaalde een jury al dat Lennon een schadevergoeding zou krijgen van 750.000 dollar, dit werd echter na een hoger beroep terug gebracht tot "slechts" 400.000 dollar. Het probleem voor Charles is dat het implantaat niet te verwijderen is, omdat de gezondheid van hartpatiŽnt Lennon dat niet toelaat.