Politie onderzoekt pedofielenjaagster

Er loopt momenteel een diepgravend onderzoek naar de praktijken van pedofielenjaagster Yvonne van Hertum uit Rotterdam en haar website Stopkindersexnu.nl. Op haar website (in het forum daarvan) zou Van Hertum diverse mensen onterecht beschuldigen van pedofilie.

Bovendien zijn er een aantal klachten ontvangen van slachtoffers van seksueel misbruik die zeggen door Van Hertum te zijn bedreigd. Zo zou ze volgens de klagers privé-informatie van deze slachtoffers open en bloot op internet hebben gezet en hun persoonlijke verhalen zonder toestemming gebruiken voor het schrijven van een boek over pedofilie.

Onlangs dacht Van Hertum achter het adres te zijn gekomen van Ad van de Berg (van de pedopartij PNVD). Ze zette het prompt zonder te controleren op haar site. Het bleek echter het adres te zijn van een man die niets met de PNVD van doen had. Van Hertum: ''Ik zat daar inderdaad fout en heb de volgende dag een rectificatie en excuses op mijn site geplaatst.''

14-Jarige
Stopkindersexnu.nl werd in eerste instantie opgericht voor slachtoffers van pedofielen. Inmiddels is de site echter uitgegroeid tot een plek waar ip-nummers, adressen, namen en telefoonnummers van vermeende pedofielen worden gepubliceerd en ook foto's worden geplaatst.

Van Hertum spoort ook zelf op internet naar pedo's. Ze doet zich dan voor als 14-jarige en mannen die er op ingaan nagelt ze aan de schandpaal. Ze zet dan alle beschikbare informatie, zoals naam en delen van het chatgesprek en zelfs foto's op haar website.

Van Hertum zegt in een reactie dat ze absoluut van plan is om door te gaan met haar website. De politie is inmiddels met het openbaar ministerie om de tafel gaan zitten om te kijken hoe ze actie tegen Van Hertum en haar website kunnen ondernemen.

Een aantal jaren geleden kwam Van Hertum ook al in het nieuws. Ze schreef toen een boekje, 'Tranen op vier mei', waarin ze als dochter van een Joodse vader over diens problemen met de Tweede Wereldoorlog schreef. De inhoud van het boekje was echter grotendeels verzonnen, tot schrik van de Joodse gemeenschap.

Met dank aan Deore voor de submit.