Lange achtervolging van truck in Dallas

Icoon Misdaad Een gewapende man in een grote 18-Wheeler truck is zondag vier uur lang door de politie achtervolgd. Hij had een vrouw als gegijzelde die voor hem moest rijden. De achtervolging werd live op televisie uitgezonden en werd door veel mensen bekeken. De achtervolging ging op lage snelheid over snelwegen en door woonwijken.

Om drie uur 's middags begon de dader met zijn daden. Hij richtte zijn pistool op een man in een auto en stal zijn Lexus. Na vijftien minuten gereden te hebben crashte hij met de auto. Daarna was hij op zoek naar een nieuwe auto. De dader zag iemand zitten in een zwarte Infiniti. De man in de auto vroeg of alles goed was en kreeg een automatisch pistool op zijn hoofd gericht. "Dan stap je natuurlijk uit", zei het slachtoffer Joseph Surdacki.

Mensen staan naast de weg te kijken Bij een benzinestation stapte de dader uit de auto en zag een grote 18-Wheeler truck staan met een man en zijn vrouw daarin. Hij liet de man weggaan en gijzelde zijn vrouw Christie Bundren. Zij moest rijden, misschien omdat hij zelf al een crash had veroorzaakt. Toen begon de echte achtervolging pas.

De achtervolging ging door vier counties. Meer dan vijftien politiewagens achtervolgden hem. Het werd een publiekstrekker. Veel mensen gingen naast de weg staan om de trucker te aanschouwen. Er vlogen helikopters over de trucker heen om hem in het zicht te houden. Ook hebben toeschouwers filmpjes gemaakt, zoals deze.

Samuel S. J. Om half acht 's avonds, vele uren nadat het spektakel begon, wilde de man via de telefoon spreken met een journalist van WFAA-TV. Hij sprak met de journalist Rebecca Lopez over racisme tegen zwarten in de Verenigde Staten. "Ik denk niet dat dit vredelievend zal eindigen, omdat zwarten altijd het doelwit zijn". De journalist wilde daarop duidelijkheid. "Afrikaans-Amerikaanse mannen hebben een X op hun rug. Ze zijn doelwitten van de regering. De politie zal mij toch wel pijn doen".

SWAT-team De politie van Dallas mag alleen vuur gebruiken als een politieagent in gevaar komt. Er werden dus twee SWAT-teams ingeschakeld. Enkele minuten later begonnen SWAT-teams op de banden van de truck te schieten. De truck kwam langzaam tot stilstand. De man besloot zijn gegijzelde mee te nemen achterin de truck.

Daar begon de politie urenlang te onderhandelen met de dader. Toen de nacht begon konden de vrouw en haar hond ineens wegrennen uit de truck. De politie weet niet precies wat er gebeurd was, en ook niet of de dader haar heeft laten gaan. Daarna schoot de politie traangas in de truck en konden ze de dader arresteren. De verdachte wordt aangeklaagd voor het kidnappen van een persoon.

De man van de gegijzelde heeft het hele spektakel op televisie gezien. "Ik ben opgelucht dat Christie OK is. Ik ben erg trots op haar", aldus Larry Bundren. Het hele spektakel duurde ongeveer zes uur.


Truck achtervolging
Alles was live te zien op televisie.