VVD-jongeren ambiëren Rutte

PolitiekDe jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD, heeft dinsdag laten weten dat hun voorkeur voor het lijsttrekkerschap van de VVD uitgaat naar Mark Rutte. Volgens de VVD-jongeren zijn de liberale beginselen bij Rutte in betere handen dan bij minister Rita Verdonk. Rutte liet in een reactie weten vereerd te zijn met de steun van de jeugdige VVD'ers.

In het NOS journaal noemde JOVD-voorzitter Klaas-Jeroen Terwal Rutte ''jong, ambitieus en gedreven''. Terwal vindt het verder ''jammer'' dat Verdonk de debatten met Rutte veelal uit de weg gaat. Het kamp van Rutte wilde het liefst 17 keer in debat gaan (voor alle VVD-kamercentrales); Verdonk vindt een keer of 4 á 5 wel genoeg. Volgens Terwal roept het uit de weg gaan van debatten vraagtekens op over de kennis van zaken van Verdonk. De minister zegt zelf liever rechtstreeks contact te zoeken met de leden van de partij.

Volgens een vorige week gepubliceerd onderzoek van het AD zou Verdonk met 70% veruit het populairst zijn bij de VVD kiezers. Het zijn echter niet de kiezers die beslissen wie er lijsttrekker wordt, maar de VVD-leden.

Om de berichtgeving compleet te maken: Aan de race om het VVD-lijsttrekkerschap neemt ook nog Tweede Kamerlid Jelleke Veenendaal deel.


JOVD kiest voor links (op de foto)