Dierenwinkel verkoopt kuikentjes voor Pasen

PaaskuikentjesKuikentjes om je huis tijdens Pasen in de stemming te brengen. Een dierenspeciaalzaak in Rotterdam denkt hiermee het gat in de markt gevonden te hebben. Dierenwinkel De Rimboe aan de West-Kruiskade verkoopt eendagskuikens voor vijf euro per stuk. De dierenbescherming is verbijsterd: "Dit is echt volkomen belachelijk!"

Volgens een woordvoerder van de winkel is alle ophef overdreven. "Het is allemaal zo opgeblazen. Kinderen vinden die kuikens gewoon leuk. Er werd vorig jaar gezegd dat er mee werd gevoetbald, maar dat kan ook met een konijn of een duif." De Rimboe prijst de paaskuikentjes met een affiche op de pui van de zaak aan, 'speciaal voor Pasen'. In de winkel scharrelen er een stuk of twintig in een bak.

"Wij zijn er zwaar op tegen. Die beestjes horen bij hun moederkloek. Wat moet iemand ermee? Zo'n beestje is niet bestemd voor iedere willekeurige gek die in de winkel komt en denkt: 'leuk!'", fulmineert een woordvoerder van de Dierenbescherming Nederland. Overigens werden de vogeltjes ook vorig jaar al verkocht door de winkel, alleen kostten de beestjes toen slechts een euro. De dierenbescherming kocht de volledige partij destijds op.