Katholieke Jongerendag verwacht tweeduizend jongeren

Icoon AlgemeenDe organisatoren van de Katholieke Jongerendag in Nieuwegein verwachten tweeduizend jongeren bij het evenement vandaag. De dag is opgezet als vervolg van de Wereldjongerendag die in augustus plaatsvond in Keulen, en bezocht werd door een miljoen jeugdige katholieken.

Op de jongerendag zijn verscheidene activiteiten waaraan de jongeren kunnen deelnemen, zoals workshops, eucharistieviering en lezingen. Ook zijn er muziekbands aanwezig. De drieduizend Nederlandse jongeren die het evenement in Keulen bezocht hebben, zijn de doelgroep van de jongerendag. "Het is zeker geen afterparty van de Wereldjongerendagen", volgens medeorganisator Femke van der Biezen. "Dat veronderstelt dat het een afronding van iets is. Nee, zondag begint iets nieuws. We willen de jongeren die in Keulen hebben ervaren dat het geloof waar is, inzicht geven in hun binnenkant en hun rol in de samenleving."

Het thema van de dag is 'Helder'. Van der Biezen zegt dat dit thema de keuze van de organisatie is geweest, omdat die 'jongeren handvatten wil aanreiken om een heldere kijk op zichzelf en de maatschappij te ontwikkelen'.

De dag is opgezet door de bisschoppenconferentie. Dit is de eerste keer dat de eindverantwoordelijkheid van een katholieke jongerendag bij de conferentie ligt. Katholieke jongerenevenementen waren in voorgaande jaren georganiseerd door de landelijke Werkgroep Katholieke Jongeren.