Radio Veronica betaalt snelheidsbekeuringen

Icoon RadioRadio Veronica gaat de komende twee weken snelheidsbekeuringen van luisteraars betalen. Presentator Patrick Kicken roept luisteraars op om hun bekeuringen per fax of e-mail naar het station in te zenden. Een trekking in het programma 'Kicken Wordt Wakker!' bepaalt dan elke dag wie het te betalen bedrag bij de radiozender kan declareren.

De actie wordt opgezet naar aanleiding van de 'tachtig kilometer zones' die bij veel grote steden zijn gaan gelden. Deze maatregel zal volgens Veronica voor veel boetes en files gaan zorgen. Patrick Kicken: "De automobilist wordt in Nederland al te veel en te vaak gestraft. Dure benzineprijzen, lange files en nu dus als klap op de vuurpijl ook nog eens 100% kans op een boete rond de grote steden, als je binnenkort ietsje harder dan 80 rijdt. Ik ben blij dat ik op deze manier iets terug kan doen voor de geplaagde man die veel op de weg zit."

Wie de betaling wil winnen, moet wel blijven luisteren naar het ochtendprogramma. Dagelijks worden de namen van drie snelheidsduivels door de dj genoemd, die zich dan binnen het half uur moeten melden. De snelste krijgt het bedrag teruggestort op zijn rekening en wint een gratis jaarabonnement op Scarlet One.