Hirsi Ali in gesprek met moslims

Icoon politiek binnenland nieuws VVD-politica Ayaan Hirsi Ali zal deze middag in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de Contact Groep Islam (CGI). In het gebouw van de Tweede Kamer zal ze met hen onder meer gaan praten over de radicalisering van moslimjongeren, zo meldden woordvoerders van beide gesprekspartners.

De CGI is één van de twee officiële islamitische gesprekspartners van de Nederlandse overheid. Begin vorige maand nodigde de organisatie Hirsi Ali in een open brief uit voor een dialoog. Directe aanleiding daarvoor was de terugkeer van de VVD-politica in de Tweede Kamer. Wekenlang zat Hirsi Ali ondergedoken wegens zeer ernstige bedreigingen van moslims.

Bij terugkeer kondigde Hirsi Ali onder grote belangstelling aan te zullen doorgaan met haar strijd tegen een aantal beginselen van de islam. Onder meer de ondergeschikte positie van vrouwen en de scheiding van geloof en staat wil ze aanpakken. Met het gesprek van deze middag hoopt de CGI erachter te komen waarom ze geen onderscheid maakt tussen uitwassen bij individuele moslims en de islam in het algemeen.