Paus vergelijkt abortus met holocaust

Icoon Buitenlands nieuws De rooms-katholieke kerk doet opnieuw van zich spreken. Paus Johannes Paulus II vergelijkt het plegen van abortus met de holocaust zoals deze werd uitgevoerd tijdens het regime van de nazi's in de Tweede Wereldoorlog. De kerkvorst bespreekt deze relatie in zijn nieuwste boek, dat binnenkort op de markt verschijnt.

Volgens de paus is het aborteren van levende nog ongeboren wezens een vorm van legale destructie in landen waar dit is toegestaan. Naast abortus uit de paus in zijn boek ook kritiek op het homoseksuele huwelijken. Hij hekel daarbij de druk van sommige parlementen om dit te legaliseren.

Het is niet voor het eerst dat een hoge katholieke functionaris abortus vergelijkt met het nazi-bewind. Vorige maand liet de Duitse aartsbisschop van Keulen van zich spreken. Hij betitelde abortussen als 'verschrikkingen', het resultaat van het arrogant afwijzen van God. "Op de eerste plaats zien we Herodus, die de kinderen van Bethlehem liet doden. Dan onder anderen Hitler en Stalin, die miljoenen mensen lieten vernietigen. En vandaag, in onze tijd, worden ongeboren kinderen bij de miljoenen omgebracht", zo zei de kardinaal toen.