BitTorrent-site zoekt geld voor rechtszaak

nlboy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsNiet alle BitTorrent-websites leggen zich direct neer bij de recente juridische aanval van onder meer de Motion Picture Association of America (MPAA), ťťn van de belangenverenigingen van de Amerikaanse muziek- en filmindustrie. Een specifieke site - LokiTorrent - neemt de handschoen op. Om de kosten van een rechtszaak te kunnen betalen, vraagt de website echter haar bezoekers om hulp.

LokiTorrent, een bekende website met links naar BitTorrent-bestanden, heeft deze week een brief ontvangen van de MPAA. In deze brief - die ook online is gezet - waarschuwt de MPAA dat het een rechtszaak heeft aangespannen tegen de site en eist men onmiddellijke stopzetting van het aanbieden van links die mogelijk de auteursrechten van filmstudio's schenden.

LokiTorrent wil niet zomaar tegemoet komen aan de eisen van de MPAA en is van plan de zaak uit te vechten voor de rechtbank. "Als je ooit hebt geprofiteerd van file-sharing in het algemeen, dan is het nu het moment om steun te betuigen", staat er op LokiTorrent te lezen. "We verwachten 30.000 dollar (zo'n 22.000 euro) per maand aan juridische kosten kwijt te zijn".

Op de website LokiTorrent is te volgen hoe de geldinzameling verloopt. Op dit moment heeft LokiTorrent al meer dan 28.000 dollar ontvangen, voorlopig voldoende om 94 procent van de juridische kosten te bekostigen. Men verwacht echter meer geld kwijt te zijn. Schattingen van advocaten wijzen uit dat LokiTorrent twee of drie keer zo veel kwijt is in een full-on battle met de MPAA.