FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 januari 2005

Spaanse rechter krijgt celstraf van 9 jaar

Icoon Buitenlands nieuws De voormalige Spaanse rechter Luis Pascual Estevill heeft maandag een celstraf van 9 jaar en vier maanden gekregen. Een Catalaanse collega achtte Estevill schuldig aan afpersing en belastingfraude, in één van de grootste schandalen die de Spaanse justitie ooit heeft meegemaakt. Naast de celstraf moet de voormalige rechter ook een boete van 1,8 miljoen euro betalen.

Estevill begon in de jaren negentig diverse zaken tegen mensen die hij 'niet mocht', en sprak een serie onrechtvaardige vonnissen uit. Bovendien dreigde hij ondernemingen met processen als ze geen smeergeld aan hem betaalden.

De straf valt lager uit dan de dertien jaar en twee maanden die het Spaanse openbaar ministerie had geëist. In dezelfde zaak werd Juan Piqué Vidal, een medeplichtige advocaat, tot zeven jaar cel en meer dan 900.000 euro boete veroordeeld.

PSV boort Chinese markt aan

PSV wil zich meer gaan richten op de Chinese Markt. De club uit Eindhoven heeft reeds een contract gesloten met een Chinese mediapartner. Direct gevolg hiervan is dat de eigen site een Chinees gedeelte krijgt.

PSV voorzitter Westerhof kondigde dit nieuws aan op de nieuwjaarsrepectie van vandaag. PSV zou graag met Feyenoord en Ajax in het project gaan samenwerken om zo een solidere basis te vormen. "Het Nederlandse voetbal als internationaal merk in China. Daar verwacht ik veel van."

Naast het betreden van de Chinese markt wil PSV ook een jaarlijks terugkerend eigen toernooi gaan organiseren, dit met hulp van hoofdsponsor Philips en de kledingsponsor Nike. Het toernooi hoeft niet per definitie jaarlijks in Eindhoven plaats te vinden. Ook hier wordt weer gedacht aan een door PSV georganiseerd toernooi in bijvoorbeeld China of Zuid-Korea.

Ook stond de voorzitter nog even stil bij de ramp in Azie. "Vol verbijstering hebben we allen toegekeken hoe de omvang van de ramp met de dag groter werd, en als familieleden of vrienden zich in het gebied bevonden, werd meteen contact gezocht. Wij zijn aan het bekijken hoe en op welke wijze wij als PSV de meest geschikte bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van de problemen". Hierna vroeg Westerhof het gezelschap van sponsors, relaties, spelers, clubmensen en pers om één minuut stilte.

CDA verloor 5 procent leden in 2004

Icoon politiek binnenland nieuws Het CDA is in 2004 ongeveer 5 procent van zijn leden verloren. Aan het eind van 2004 waren er nog 73.000 over, wat er ongeveer 4000 minder waren dan aan het begin van het jaar. Dat heeft het CDA maandag bekendgemaakt. In 2003 raakte de regeringspartij ook al 2000 leden kwijt, wat toen neerkwam op een daling van 2,5 procent.

In totaal werden er vorig jaar 5400 leden uitgeschreven en kwamen er 1500 nieuwe leden bij. Volgens het CDA komt 35 procent van de opzeggingen door ziekte en overlijden van de leden, en komt zo'n 30 procent door onder meer financiële en ideële redenen.

Live Aid 2 in de planning voor ramp Azië

De eigenaren van het Millennium Stadion in Cardiff in Wales (Groot-Brittannië) willen een soort van 'Live Aid 2' in het leven roepen. Het origineel in 1985 bracht miljoenen euro's op voor Ethopië. De opbrengst van de 2005-editie is bedoeld voor hulp in Azië, maar het concert moet wél voor 24 januari plaatsvinden, omdat na die datum weer sportevenementen in het stadion plaatsvinden.

De initiatiefnemers hebben bands als U2, Coldplay en The Darkness gevraagd om mee te helpen miljoenen euro's binnen te slepen voor de slachtoffers van de zeeramp.

Gehoopt wordt op een concert van internationale proporties. Maar het management beseft ook dat de deadline erg krap is. Paul Sergeant van het Millennium Stadion: 'Als het niet lukt voor de 24-ste dan kan het pas weer in de zomer in ons stadion. We zijn daarom druk bezig om een A-lijst met artiesten samen te stellen. Momenteel zijn we in gesprek met onder anderen Bono en Franz Ferdinand.'

 Live Aid
Zal een eventuele Live Aid 2 net zo succesvol worden als het origineel?

Dakar: Gordon wint vierde etappe

Robby Gordon (Volkswagen) heeft maandag de snelste tijd gereden tijdens de special van de vierde etappe. Deze rit voerde de karavaan over een parcour van 123 kilometer.

De Amerikaan zette een tijd op de klokken van 1:14.01’ en liet hiermee de Fransman Stéphane Peterhansel (Fra/Mitsubishi) en teamgenoot Bruno Saby (Fra/Volkswagen) achter zich. Met deze overwinning heeft Gordon de leiding in het klassement in handen. Op dit moment heeft hij een voorsprong van één minuut op Peterhansel.

De beste Nederlander was opnieuw Marcel van Vliet, met bijrijder Marc Wams eindigde Van Vliet knap op een 37ste plaats. Van Vliet is ook de beste Nederlander in het klassement op een 35ste plek.

Man omgekomen bij brand in Den Haag

TimmyAsd had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsBij een brand in een woning in de Abraham van Beyerenstraat in Den Haag is vanavond een nog onbekende man om het leven gekomen. Waarschijnlijk is de man bezweken aan ademhalingsproblemen en brandwonden.

De oorzaak van de brand, die rond 21.00 uur uitbrak, is nog niet bekend. De woordvoerder van de brandweer spreekt van een 'nogal vreemde situatie': "Het huis stond grotendeels leeg, alleen in de slaapkamer en in de keuken stonden enkele spullen". Ook verklaren buurtbewoners dat in de woning geen elektriciteit aanwezig zou zijn geweest.

De man werd door brandweerlieden in de slaapkamer aangetroffen. Naar verwachting zal de technische recherche een onderzoek instellen, dat meer duidelijkheid over de oorzaak van de brand zal moeten opleveren.

Van Barneveld naar kwartfinale Lakeside Darts

Raymond van Barneveld heeft zich bij het Lakeside Darts Tournament in Frimley Green geplaatst voor de kwartfinales. De Hagenaar won met 3-0 van de Schot Mike Veitch.

Hoewel Veitch bekend stond als een van de langzamere spelers van het veld, liet Van Barneveld zich niet uit zijn ritme brengen. De Hagenaar gooide zijn pijlen met uiterste precisie. "Ik heb veel getraind op het spelen tegen trage spelers, omdat ik daar ik het verleden veel last van had. We hebben gemeten hoeveel tijd Veitch neemt voordat hij begint te gooien, als hij gooit en voordat hij eens naar het bord loopt om zijn pijlen weer op te halen en ik heb me daar prima op ingesteld."

Bij de dames gaat de finale tussen de regerend kampioene Trina Gulliver en onze landgenote Francis Hoenselaar. Voor Hoenselaar is dit haar derde Lakeside-finale. Ze was eerder finalist in 2002 en 2004, toen ze het ook tegen Gulliver op moest nemen. Gulliver heeft het toernooi tot nu toe vier keer achtereenvolgend gewonnen; Francis zal aan haar dus een harde noot hebben om te kraken.

Nieuweling André Brantjes heeft zicht tijdens zijn debuut van zijn beste kant laten zien. Hij nam het op in de eerste ronde tegen Co Stompé, die nochthans in een goede vorm verkeerde, en won van hem met 3-2. In de tweede ronde moet Brantjes het opnemen tegen Mervyn King, een speler die de laatste jaren nu niet bekend staat om zijn sportieve gedrag. Veel spelers vonden toen zelfs dat hij uit het toernooi gegooid had moeten worden. Dat klusje moet Brantjes woensdag dan maar opknappen.

Roda JC-spits Koné niet verhuurd aan PSV

Roda JC-spits Arouna Koné zal niet verhuurd worden aan PSV. Hoewel eerst nog leek dat de Eindhovense club interesse had voor Koné, blijkt men zich niet voor langere tijd aan de spits te willen binden.

Volgens PSV wilde Roda JC eerst de Ivoriaan in de verhuur zetten. Na de winst van Roda in Eindhoven blijkt Nol Hendriks hier nu van af te zien en de spits alleen nog maar te willen verkopen. Dat was voor PSV vanwege geldgebrek geen optie. Koné zal nu na de winterstop gewoon in Kerkrade blijven spelen.

Engelse clubs geven 1 miljoen pond aan Azie

Alle 20 engelse Premiere League clubs hebben 50.000 pond gestort op the Indian Ocean earthquake disaster relief fund ten bate van de slachtoffers van de aardbeving in Azie.

Premier League Chief Executive, Richard Scudamore: "Ik denk dat iedereen compleet overdonderd is door de enorme omvang van de ramp als gevolg van de aardbeving in de Indische Oceaan. De Premiere League en onze clubs hebben een nauwe band met de regio en er heerste alom het gevoel dat we iets als collectief moesten doen om het leed, wat zo enorm aanwezig is in het gebied wat door de tsunami's getroffen is, te verzachten."

"Onze gedachte gaan uit naar de mensen die moeten leiden onder de gevolgen van deze enorme ramp", aldus Scudamore.

[Upd]Racing Genk haalt Soetaers

De Belgische club RC Genk heeft maandag drie nieuwe spelers vastgelegd.

Het gaat om spits Nenad Stojanovic die van Rode Ster Belgrad overkomt, verdediger Tomislav Mikulic verruilt Osijek voor Genk en rechtsback Hans Cornelis zal na dit seizoen overstappen van Club Brugge naar Genk. Bovendien hoopt de Belgische club op korte termijn Tom Soetaers ook nog over te nemen van Ajax.

Update 23:00 uur
Genk en Ajax hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Soetaers. De Belg maakt het seizoen in zijn vaderland af. Hij tekent een contract voor 4,5 jaar.

Schumacher is 36 jaar geworden

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher viert vandaag zijn zesendertigste verjaardag. De Duitser doet dit samen met zijn familie tijdens een welverdiende wintersportvakantie in Noorwegen.

Net als andere jaren viert de familie Schumacher Kerst en Nieuw-jaar buiten de deur, ver van alle Formule 1 geluiden. Ook de verjaardag van Michael wordt zoals gebruikelijk tijdens de vakantie gevierd.

Met zijn zesendertig jaar, veertien jaar ervaring in de Formule 1 en maar liefst zeven keer kampioen in de koningsklasse, mag de Duitser met recht de meest succesvollen Formule 1 coureur ooit genoemd worden.

Ook komend seizoen lijkt Michael wederom de te kloppen man te zijn, maar voor nu wensen wij hem een gelukkige verjaardag toe!

Ex-presidenten VS op de bres voor Azië

Duritz, Lt_BaseLine en Corgan hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse president George Bush, zijn vader George Bush sr., en Bill Clinton hebben de handen ineen geslagen om bedrijven en particulieren te stimuleren om geld te doneren aan de hulpverleningsfondsen t.b.v. de getroffenen in Azië. Samen met Bush Sr. en Clinton hield Bush Jr. vandaag een toespraak voor het Witte Huis, "om nog grotere donaties los te krijgen". Daartoe zijn de ex-presidenten de leidinggevenden geworden van twee nationale fondsen.

In de komende dagen vragen de twee ex-presidenten "de Amerikanen om te doneren aan betrouwbare fondsen die nu ook al steun bieden aan de slachtoffers", aldus de president. Ook zijn de ex-presidenten van plan om de president en zijn vrouw te vergezellen in de bezoeken aan de ambassades van de getroffen landen om de Stille Oceaan. De minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, heeft laten weten dat tientallen miljoenen dollars zullen worden uitgegeven aan militaire operaties om slachtoffers te helpen.

Bush is de afgelopen dagen bekritiseerd omdat hij eerst "slechts" vijftien miljoen dollar en later onder druk van de Verenigde Naties 35 miljoen beschikbaar stelde. Nadat ook daar kritiek op volgde vertienvoudigde de VS het bedrag tot 350 miljoen dollar.

Ook wordt het hem kwalijk genomen dat hij de eerste drie dagen na de ramp niet publiekelijk heeft gesproken over de kwestie. Regeringsbeambten hebben gezegd dat toen de omvang van de ramp duidelijk werd, Bush meteen actie heeft ondernomen om het bedrag te verhogen. Powell en de president wisten dat het bedrag van 15 miljoen dollar nog zou groeien, alleen hoe groot het moest worden was nog niet voldoende geanalyseerd.

Medewerkers van de Verenigde Naties hebben gezegd dat het miljarden dollars zal kosten om de vernielde gebieden opnieuw op te bouwen. De wereldbank heeft 250 miljoen dollar toegezegd, maar liet gisteren weten dat bedrag nog mogelijk te verdrievoudigen.

De broer van president Bush, die zelf gouverneur van Florida is, bezoekt samen met Powell de getroffen gebieden, waarbij ze direct verslag uitbrengen aan de president over de hulpverlening. Zo kan de meest efficiënte hulpverlening worden geboden. "Amerika is in nauw contact met de regeringen van de getroffen landen en speelt een leidinggevende rol in het bieden van de hulp. Nu de mannen en vrouwen in de verwoeste gebieden beginnen met de wederopbouw, bieden wij ons voortdurende medeleven en onze vrijgevigheid, en de zekerheid dat Amerika dáár zal zijn, waar hulp nodig is.", aldus Bush.

Familieleden vermisten tsunami opgelicht

EllenV. had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven en vertaalde bericht te melden:

Een 40-jarige man uit de Engelse plaats Lincolnshire heeft bekend 35 valse e-mails te hebben gestuurd naar familieleden van mensen die vermist worden als gevolg van de zeebeving en de daaropvolgende tsunami op Tweede Kerstdag. Hij had hun gegevens op het internet gevonden. Volgens het Engelse Openbaar Ministerie leken de e-mails van de Thaise overheid afkomstig te zijn. In de mailtjes stond dat de Britse overheid kon bevestigen dat het desbetreffende vermiste familielid zou zijn overleden.

Bijna alle familieleden zijn inmiddels teruggemaild, maar van enkelen is het e-mailadres niet meer te achterhalen. "Sommige families realiseren zich waarschijnlijk niet dat deze mailtjes nep zijn", aldus de openbaar aanklager. Volgens de advocaat van de verdachte was de man ontoerekeningsvatbaar toen hij de mailtjes stuurde. "Hij herinnert zich dat hij mailtjes heeft gestuurd, maar hij was toen niet bij zijn volle bewustzijn". De verdachte heeft in een verklaring zijn excuses aangeboden. "Ik bied mijn excuses aan aan iedereen die ik pijn heb gedaan. Als ik contact met hen kon opnemen, zou ik dat doen. Ik zou hen dan persoonlijk mijn excuses aanbieden."

Dode man gevonden bij woning Geleen

TimmyAsd had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn een woning in het Limburgse Geleen is het stoffelijk overschot van een man gevonden. Na onderzoek blijkt het om de 33-jarige bewoner van het pand te gaan die met geweld om het leven is gebracht.

Het slachtoffer werd vanochtend door een buurtbewoner in zijn tuin aan de Lavendelstraat dood gevonden. Hoelang de man daar al lag is niet duidelijk, de politie is in en rond de woning al geruime tijd met een buurtonderzoek bezig. Omwonenden melden dat de man zich bezighield met criminele activiteiten en dat hij afgelopen tijd al meerdere malen zou zijn mishandeld. De politie wil dit echter niet bevestigen. In 2004 werden in Limburg 22 mensen vermoord, van wie achttien in Zuid-Limburg.

Drugs weigeren loopt uit op steekpartij

TimmyAsd had ons (herschreven) via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het weigeren van aan hem aangeboden drugs moest een 22-jarige Amsterdammer met een messteek bekopen. Het incident gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. De Amsterdammer raakte hierbij lichtgewond.

De man wandelde samen met een vriend op nieuwjaarsnacht door Amsterdam, toen ze door twee drugsdealers werden aangesproken. Zij poogden hun waar te slijten aan de twee, die dit weigerden. Vervolgens ontstond er een vechtpartij. Toen de man wegliep, werd hij alsnog door een van de dealers neergestoken.

De dader kon enige tijd later in dezelfde buurt worden aangehouden.

Moslimradicalen weigeren hulp christenen in Atjeh

Icoon Buitenlands nieuws In Indonesië weigeren radicale moslims in Atjeh de aangereikte hulp van christenen en christelijke organisaties. Ook hulp van Amerikanen en Europeanen wordt door deze groep structureel geweigerd, terwijl de lokale bevolking in acute nood verkeert als gevolg van de zeebeving. Dat zegt de bisschop van Medan, mgr. Anicetus Sinaga.

Het bisdom in het rampgebied heeft twee ploegen met hulpverleners naar de getroffen streek gezonden. Die hebben inmiddels duizenden gevluchte mensen opgevangen. "Zij komen uit Banda Atjeh. Die stad is een spookstad. De stank van de lijken is er niet te harden. Mensen willen er dan ook weg. Ze willen alles zo snel mogelijk vergeten en doorgaan met hun leven", zo zegt Sinaga.

De meeste lokale bewoners verwelkomen de buitenlandse hulp van harte. Bij de radicale moslims is dat niet het geval. Sinaga: "Maar de moslimfundamentalisten zijn kleingeestig. Zij waarschuwen hun mensen voor de noodhulp van Amerika, Europa en de Kerk. Die moet geweigerd worden, omdat het slechts een middel zou zijn om Atjeh te kerstenen. Als wij mensen helpen, doen wij dat maar omwille van één ding: humaniteit en niet om zieltjes te winnen."

Hollywood vreest filmpiraten

Amokjeeh herschreef en submitte het volgende bericht:

Ondanks dat Motion Picture Association of America (MPAA) hard bezig is met het onderuit halen van alle aanbieders van illegale content, zit de filmindustrie in de tussentijd nog met de handen in het haar. Het is tegenwoordig meer regel dan uitzondering dat nieuwe films twee dagen na de release al online staan.

In het verleden gebeurde dit uitwisselen veelal via de moeilijk toegangbare ftp's en nieuwsgroepen. Tegenwoordig verschijnen deze bestanden echter met de regelmaat van de klok op platforms als Bittorrent.

De filmindustrie beraadt zich nu op stappen die genomen kunnen worden. Voordat het te laat is en de filmpiraterij zich uit zal breiden over de tientallen P2P-netwerken.

Ruziemaker verorbert vinger van tegenstander

EllenV. herschreef en submitte het volgende bericht:

Een ruzie tussen een 39-jarige Zimbabwaanse man en zijn vrouw in een café in de Afrikaanse stad Chitungwiza kreeg een onverwachtse wending toen een omstander besloot in te grijpen. Dit had hij beter niet kunnen doen want de man, Alex Nyarubakora, was hier niet van gediend en richtte zijn woede op de omstander.

In het gevecht volgend op het tussen beiden komen beet Nyarubakora de vinger van de man af waarna hij er op kauwde en hem doorslikte. De dader is gearresteerd en zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen om zijn straf te horen.

[upd] Thailandvakantie Remkes valt verkeerd

De vakantie in Thailand van Johan Remkes, minister van Binnenlandse Zaken, valt verkeerd bij zowel de PVDA als zijn eigen partij de VVD. Hij is in het land sinds tweede kerstdag, de dag van de ramp in Azië. Hij belde nog wel met Den Haag om te zeggen dat hij goed was aangekomen, maar voegde daar aan toe dat hij niet gestoord wilde worden. De PVDA en de VVD vinden het onaanvaardbaar dat Remkes geen bezoek heeft gebracht aan de Nederlandse slachtoffers in Thailand.

Remkes is met zijn vriendenclub uit Groningen in Koh Samui, een eiland dat noordelijker ligt dan het zwaar getroffen Phuket. Hemelsbreed gezien liggen Phuket en Koh Samiu zo'n 250 kilometer uit elkaar.

Dat Remkes louter vakantie vieren wil is gezien zijn functie onaanvaardbaar, vindt PVDA-kamerlid Diederik Samsom. Remkes is als minister van Binnenlandse zaken namelijk ook coördinerend minister van Rampenbestrijding, bovendien is hij verantwoordelijk voor het Rampen Identificatie Team (RIT), dat zich momenteel uit de naad werkt in Thailand.

Samsom wil dat premier Balkenende Remkes alsnog opdraagt om de Nederlanders in Thailand een hart onder de riem te steken. 'Vakantie is geen excuus. Je bent 24 uur per dag minister. Dit is een grove verkeerde inschatting van Remkes en ook anderen in het kabinet hadden hem hier op moeten wijzen. Balkenende had hem moeten bellen en aansporen er heen te gaan. Als Remkes echt totaal onbereikbaar was, dan hebben we een nog groter probleem', aldus Samsom.

Buitenlandwoordvoerder Hans van Baalen, net als Remkes van de VVD, wil zijn partijgenoot niets verwijten, maar hoopt dat hij toch nog een werkbezoek aflegt. 'Als minister of Kamerlid ben je nooit met vakantie. Je moet daar niet in de weg gaan lopen, maar Remkes had zich op de hoogte kunnen stellen en zijn Nederlandse kennis bij zijn Thaise collega kunnen aanbieden.'

Update 20:08
Na alle kritiek uit Nederland heeft minister Remkes besloten toch een bezoek te brengen aan het getroffen eiland Phuket. Dit meldt NOS Teletekst. Woensdag zal Remkes onder andere een bezoek brengen aan het Rampen Identificatie Team om met eigen ogen te zien hoe dit te werk gaat.

 Remkes
Remkes is lekker op vakantie in Thailand en wil niet worden gestoord.

FOKradio: DJ Sandstorm live en nieuwe mod

FOK!RadioDe uitzending van FOK!radio staat vandaag vanaf 20:00 uur in het teken van muziek. luister nu en je hoort de jaarmix 2004 van DJ Sandstorm helemaal. Sandstorm staat bekend om zijn mixen en is een FOK!user. Na zijn mix praten we ook met hem over dit product en wat hij verder allemaal nog doet! Vragen kun je stellen door in #fokradio! op IRC te komen tijdens de uitzending!

Verder gaan we nababbelen over de FOK! Top 100 Allertijden 2004 die we gisteren in z'n geheel hebben uitgezonden. De reacties waren overweldigend en het werd een mooie muziekmiddag. We laten je enkele hoogtepunten horen. Daarnaast praten we met een nieuwe mod en FA. Als je opgelet hebt, weet je wie dat zijn. Maar meer hoor je vanavond

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo bellen we een willekeurige FOK!ker in de 'FoonFOK!' Daarnaast gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. Verder zal Breuls weer vertellen hoeveel GB's aan dataverkeer we weer hebben gebruikt met FOK! en of er nog nieuwe bezoekeraantal-records zijn gebroken in de verkeersinformatie.

Wil jij ook iemand laten bellen door ons, live in de uitzending? Mail dan het (vaste) telefoonnummer of skype-username naar radio@fok.nl. Zet er natuurlijk ook bij wat voor iemand het is, waarom diegene gebeld moet worden en de leuke anekdotes op FOK! van deze user. Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Afgelopen weken kon je al veel nieuwe items horen. Een daarvan was 'IRC Zingt Mee'. Kom dus ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio!

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

Kinderen proberen brand uit te plassen

Athlon_2o0o en NCS hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Natuurlijk, water is water. Maar vier Belgische jongetjes hadden zich niet gerealiseerd dat een klein plasstraaltje niet zoveel uithaalt tegen een uit de hand gelopen vuurtje. Zeker niet als dat vuurtje daarna een leegstaande meubelfabriek in lichterlaaie zet.

De jongens van 11 en 13 jaar oud waren gisteravond buiten aan het spelen in de plaats Harelbeeke. Op een gegeven moment besloten ze een fikkie te stoken, maar het vuur liep nogal uit de hand. Zo gauw niets anders wetende om mee te blussen probeerden de kinderen het vuur uit te plassen.

De goedbedoelde bluspoging haalde echter weinig uit; toen de gealarmeerde brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak van de fabriek.

Clubs Rotterdam bundelen krachten voor Azië

Op donderdag 6 en vrijdag 7 januari organiseren Rotown, Off_Corso, Nighttown en Now&Wow een clubnacht onder de naam Tsunami S.O.S. met als doel zo veel mogelijk geld binnen te halen voor GIRO 555 van de samenwerkende hulporganisaties.

In samenwerking met verschillende Rotterdamse organisaties, zijn initiatiefnemers Reineke Otten en Deniz Alpay er op korte termijn in geslaagd een dancefestival op te zetten waar meer dan 50 (inter)nationale artiesten gratis optreden!

Op de avonden is op de verschillende locaties een zeer grote diversiteit aan dj’s te zien en stijlen te horen waaronder techno, drum&bass, hiphop, house, urban en nog veel meer. Voor ieder wat wils! En dat is ook de bedoeling, want hoe meer zielen, hoe meer geld!
Aan het eind van de nacht worden alle kassa's opgemaakt en wordt het totale bedrag aan entreegelden overgemaakt op GIRO 555 ten gunste van de getroffen landen. Ook zullen er collectebussen aanwezig zijn, waarin gedoneerd kan worden voor giro 555.

Naast de vier clubs werken tal van organisaties en mensen mee aan het project waaronder Floorfillers, Fijn, Artega, Verse Geesten, Ace Bookings, Drum 'n Breakz, Young Urbans, Kooyman Publiciteit, Grafisch Papier, Urbantown, Barkers, One Management e.v.a. om op 6 en 7 januari alles zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

Voor het volledige programma, kijk op de website van Tsunami S.O.S.

NOC*NSF en sporters steunen Azië

De NOC*NSF en nationale sportbonden slaan de handen ineen om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de ramp in Zuid-Oost Azië.

Nadat al eerder bekend was geworden dat de opbrengsten van een aantal voetbalwedstrijden naar de slachtoffers van de ramp in Zuid-Oost Azië zullen gaan, zal een aantal sporters donderdag bij de nationale televisieactie verschijnen om een cheque aan te bieden. De sportkoepel hoopt dat zoveel mogelijk bonden zich aansluiten bij de actie.

Voor elk lid zullen de sprotbnden tien eurocent doneren. Met een aantal grote bonden als de voetbalbond KNVB, de zwembond KNZB en de hockeybond KNHB, heeft NOC*NSF al een paar grote bonden gestrikt.

Aankomend weekend zal er actie worden gevoerd bij een aantal grote sportevenementen zoals de wielerzesdaagse van Rotterdam en het Europees kampioenschap allroundschaatsen in Heerenveen. Daarnaast wil NOC*NSF op de langere termijn nog meer gaan samenwerken met Unicef.

GPWC nodigt teambazen uit

De Grand Prix World Championship-organisatie heeft de Formule 1-teambazen uitgenodigd voor een presentatie op 6 maart. Ze willen hun plannen voor de nieuwe autosportserie aan de teambazen voorleggen.

FIAT, Renault, Mercedes en BMW zijn van plan per 2008 een nieuwe raceklasse op te zetten ter vervanging van de Formule 1. Ze willen de plannen alleen afblazen als Bernie Ecclestone de autofabrikanten een groter aandeel in de opbrengsten uit de Formule 1 wil geven. Tot nu toe vorderen de plannen voor de nieuwe raceklasse gestaag en nog voor het begin van het Formule 1-seizoen zal een presentatie van de plannen plaatsvinden.

Een woordvoerder van de GPWC vertelde: "We boeken voortgang op de sleutelgebieden die een nieuwe klasse moet hebben om op tijd te kunnen starten. We zullen dit aan de teambazen presenteren voor hun input en goedkeuring."

Eerder is al aangekondigd dat de beslissing over het al dan niet doorzetten van de GPWC in 2005 moet vallen. De teams willen minimaal 80% van de winsten uit de Formule 1 ontvangen heeft Ferrari-president Luca di Montezemolo eerder aangekondigd. Bernie Ecclestone heeft gezegd de teams en autofabrikanten een heel eind tegemoet te willen komen.

Details van Medal of Honor: Dogs of War

Electronic Arts heeft nieuwe details vrijgegeven over de komende Medal of Honor voor de consoles. In Dogs of War kun je uit verschillende typen soldaten kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld Jan Soldaat spelen, maar ook een ondersteunende machinegunner. Er zullen meerdere routes te vinden zijn om je missies te behalen. Tijdens de missies zul je ook verschillende soorten kaarten moeten vinden om bepaalde situaties op te lossen.
De game komt op alle consoles uit. Op de PlayStation 2 en Xbox kun je met maximaal 16 spelers online elkaar het leven zuur maken. Het spel wordt verwacht in de lente.

Nerd nodig?

Dan moet je er snel bij zijn. Duur is die niet, voor ¤123,- heb je hem. Uiteraard is er beeldmateriaal beschikbaar alvorens je je keuze maakt.

Overigens als je een beetje nerd bent heb je natuurlijk de screensaver met de bekende handgeschreven klok van Yugo Nakamura. De Timeline van Insertmonkey en een gratis Rolex. Heb je ze niet? klik dan hier en verblijd jezelf. Klik op de plaatjes voor een preview in je browser.

Met dank aan B00STER en Anne Jan voor de submits

Van 't Hek doet Oudejaarsconference 2005

grunge-metal had ons via de nieuws-submit te melden:

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar nu is is al bekend dat Youp van 't Hek dit jaar een oudejaarsconference zal verzorgen. Zijn impresariaat Hekwerk heeft dat op oudjaarsdag aan de Vara laten weten. De voorstelling zal door die omroep op de televisie worden uitgezonden.

Van 't Hek heeft vier keer eerder een oudejaarsconference gehouden: in 1989, 1995, 1999 en 2002. De nieuwe voorstelling zal vanaf september door het hele land toeren, maar de tv-opnames zullen plaatsvinden in Groningen. Overigens zal ook de jaarlijkse conference van Lebbis en Janssen op 31 december te zien zijn.

Ahonen wint ook in Innsbruck

De Fin Janne Ahonen heeft ook de derde wedstrijd van de Vierschansentoernee gewonnen.

Ahonen, die eerder al de beste was in Oberstdorf en Garmisch, zweefde op de schans van Innsbruck naar afstanden van 128,5 en 120 meter en kwam tot een puntentotaal van 243,8. Op de tweede plaats eindigde de Pool Adam Malysz met een totaal score van 236,8, en de Tsjech Jakub Janda eiste met 232,5 de derde plaats voor zich op.

De Fin heeft nu tien van de elf wereldbekerwedstrijden dit seizoen gewonnen en is nu gegadigde om, na Sven Hannawald, als tweede schansspringer ooit alle wedstrijden in één Vierschansentoernooi te winnen.

In 2002 zei Hannawald na zijn wonderbaarlijke prestatie dat het waarschijnlijk nog wel 50 jaar zou duren, voordat hij een opvolger zou krijgen. Na de wedstrijd in Garmisch kwam hij al op die woorden terug."Ik denk dat het hem gaat lukken", aldus de Duitser, die vanwege een burn out niet tot de deelnemers behoort.

Leinders kritisch over ex-teamgenoten

Nu Bas Leinders nog weinig kans lijkt te maken in de Formule 1 komt de kritiek van de Belg. Hij meent een stuk sneller te zijn dan Gianmaria Bruni en Zsolt Baumgartner .

Leinders reed het hele afgelopen seizoen als derde rijder de vrijdagtrainingen bij Minardi. Waar hij hoopte een opstap te hebben naar een vaste plaats in de Formule 1, blijft hij nu teleurgesteld achter. Gedesillusioneerd moet Leinders nu constateren dat er zonder geld geen zitje voor hem over is komend seizoen en het geld is bij de Belg juist op.

Toch is hij niet ontevreden over vorig seizoen: "Niemand geloofde ons toen we het contract met Minardi bekendmaakten. We hadden er dan ook in alle stilte aan gewerkt. En ik mag tevreden zijn. Sinds Canada ging het altijd in stijgende lijn. Ik kan ook heel goed de limiet inschatten van de auto en kan snel gaan zonder de ogen te moeten sluiten. Dat heb ik dit jaar bewezen: ik heb met de Minardi geen wiel naast de baan gezet."

Over zijn teamgenoten bij Minardi is hij niet erg positief: "In Monza was ik 2 tot 2,5 seconden sneller dan hen. Bovendien reed ik die dag de tweede snelste topsnelheid, tussen Schumacher en Barrichello in. Ik had de slechtste auto in het slechtste team, maar was wel snel. Bruni en Baumgartner hadden bovendien drie technici, ik eentje. Maar ja, die technische snufjes maken het makkelijker voor middelmatige rijders. In de Formule 3000 was het verschil tussen mij en Baumgartner nog veel groter."

Nu moet Leinders opnieuw op zoek naar geld voor een zitje: "Vorig jaar hebben mijn sponsors een miljoen euro betaald aan Minardi. Maar ze vonden het toch de moeite waard. Nu zoek ik een sponsor uit België. Maar naambekendheid krijgen is moeilijk. Ik steek er bijna meer tijd in dan in mijn sport."

Als hij niet in de Formule 1 terecht kan komend jaar, dan weet hij het wel: "Dan is de kans klein dat ik ooit nog in de Formule 1 rijd. In de Verenigde Staten kan iemand met mijn palmares dan wel aan de slag."

Liverpool wint bij Norwich City

Liverpool heeft zich maandagmiddag goed hersteld van de 0-1 nederlaag thuis tegen Chelsea op Nieuwjaarsdag.

De Reds waren in de uitwedstrijd bij Norwich City met 1-2 te sterk. Luis García, met een fraaie lob, en John Arne Riise scoorden voor de bezoekers, Ryan Jarvis maakte twee minuten voor tijd het enige doelpunt voor Norwich.

Dankzij de vierde zege in vijf wedstrijden staat Liverpool na 22 duels op de vijfde plaats in de FA Premiership. De Reds hebben 37 punten uit 22 duels, twee punten meer dan de nummer zes, Middlesbrough die wel een wedstrijd minder gespeeld hebben.

Recette oefenwedstrijden voor slachtoffers Azië

De opbrengsten van de oefenwedstijd aankomende vrijdag tussen Sparta en AZ zullen naar de slachtoffers van de ramp in Zuid-Oost Azië gaan. Een woordvoerder van de Rotterdamse club heeft dit maandag bekend gemaakt.

De wedstrijd tussen de koplopers van de eerste divisie en eredivisie zal worden gespeeld op Het Kasteel en begint om 19:30. Kaarten kosten 5 euro. Eerder werd al bekend gemaakt dat FC Groningen en Veendam elkaar woensdag treffen in een benefietduel. En ook de opbrengst van een oefenwedstrijd tussen NEC en Borussia Mönchengladbach op 16 januari zal worden geschonken aan giro 555.

Aankomende vrijdag zal ook de oefenwedstrijd MVV-Willem II in Maastricht worden gespeeld, waarvan de opbrengst is bestemd voor de slachtoffers van de zeebeving. Tijdens deze ontmoeting zal MVV tevens zijn drie nieuwe spelers aan het publiek presenteren, Brncic, Leonardo en Mans.

'Discobrand Argentinië aangestoken door kind'

Icoon Buitenlands nieuws De grote brand in een discotheek in Buenos Aires van afgelopen donderdag is vermoedelijk aangestoken door een 10-jarige jongen. Daar gaat de Argentijnse justitie volgens de krant Clarín op basis van een getuigenverklaring van uit. Bij de brand kwamen 182 mensen om het leven en raakten zeker zevenhonderd bezoekers van de disco gewond.

Volgens de verklaring van een geluidstechnicus zat de jongen op de nek van zijn vader terwijl hij vuurwerk afstak. Dit brandende vuurwerk stak de versieringen aan het plafond aan, waardoor de brand ontstond.

Achteraf bleek dat er veel meer mensen in de disco aanwezig waren dan was toegestaan. Veel nooduitgangen zaten dicht, waardoor de mensen het brandende gebouw nauwelijks uit konden komen. Als de nooduitgangen wel open waren geweest had het hele gebouw volgens de brandweer binnen drie minuten leeg kunnen zijn. De eigenaar van de disco is dan ook aangehouden. Er wordt hem doodslag en het toebrengen van lichamelijk letsel ten laste gelegd.


Een slachtoffer van de brand wordt afgevoerd

Artiesten as. donderdag samen voor Azie

Er worden op het ogenblik veel acties gehouden voor Azië. Zo hebben onder andere Awakenings, Chemistry- Rush, Club Risk en de Melkweg de handen ineen geslagen.

Aankomende donderdag 6 januari wordt in de Melkweg, in samenwerking met vrijwilligers, DJs en artiesten, een ongekend programma gepresenteerd. Alle artiesten en organisaties doen belangeloos mee en de toegangsprijs van 6 euro wordt dan ook geheel namens All4Asia gestort op GIRO 555, het gironummer t.b.v. de ramp in Azie.

In een zeer korte tijd hebben de volgende artiesten reeds hun medewerking toegezegd en meer zullen nog volgen:
Dj's: o.a. All Out K / Allstar Fresh/ Angelo d'Onorio/ Antal/ Aroma Jockey ODO7/ Astrid/ Bart Skills/ Benny Rodriguez/ Brownie/ Carlos Valdes/ Chaos/ Dekky/ Derek Luv/ Didier Stijn/ Dion/ Don Diablo/ Eagle I/ Eduardo/ Eric de Man/ Eva/ Fedde le Grand/ Herr Arter/ Irwan/ Isis/ Jefferson/ Jeremy Norris/ Joachim/ Kareem Raïhani/ Laurens Lauhuis/ L-Dopa/ Leroy Rey/ Maestro/ Makscim/ Mana/ Marnix/ Marysol/ Melon/ Miss Behave/ Missing links/ Narouz/ Per/ Phil Horneman/ Pollock/ Reece/ Robbert de Hiro/ Rubywax/ Safri/ Sebastien Leger (FR) / Sandrien/ Shiva/ SP/ Svendex/ Terry Toner/ The Funky Basterd/ Timst'r/ Tom de Neef/ Tom Trago/ Tommy/ Urvinson/ Victor Corral/ Wannabe a star/ Zender/ Double N/ Edzon

MC's:/ Vocals: MC Jimmy Rage / MC Lex Empress / MC Marxman / MC P-Phol / MC Rollarocka / Miss Bunty (vocals) / Raffaela Herbert (vocals) / Renske Skills (vocals) / Horace Cohen

VJ's: Ek van Roosendaal / Sense / Ottograph / Dusy / Vision Impossible

Performers: Anisha (belly dance) / Flow (sax) / Jeff Hollie (sax) / Jethro Angkotta (drums) / Wolf Martini (guitar), T-Roy (percussie), Z-Dif (trumpet) / City Crew > Henk Bakboord & Werner (dans) / Miraculous Art Freaks > Vincent Verburg e.a. (dans) / Dodocas

De entree zal 6 euro bedragen en er zal voor die avond geen lidmaatschap verplicht. Het evenement duurt van 23:00 tot 04:00 uur.

'Vrouwen vallen op intelligentie, mannen niet'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuwsHet is eindelijk wetenschappelijk bewezen: vrouwen zijn vooral geïnteresseerd in het verstand van de man, terwijl intelligentie bij vrouwen eerder afstotend kan werken in het krijgen van een relatie met een man. Dit blijkt uit Brits onderzoek, waarvan de resultaten binnenkort worden gepubliceerd in het Journal of Personality and Individual Differences maar waarvan de Britse Sunday Times de resultaten al mocht inzien.

Onderzoekers aan de universiteiten van Bristol, Aberdeen, Glasgow en Edinburgh hebben voor dit onderzoek het IQ van ongeveer duizend jongens en meisjes gemeten en veertig jaar later onderzocht of de toenmalige kinderen aan een levenspartner waren gekomen. Het resultaat was dat vrouwen bij het zoeken van de partner vooral naar zijn intelligentie kijken. Mannen met een hoog IQ hebben de minste moeite met het vinden van een partner. Ook blijkt dat 88% van de mannen in de hoogste socio-economische klasse getrouwd is, tegenover 80% in de laagste klasse.

Intelligentie helpt mannen dus aan een vrouw, maar bij vrouwen gebeurt juist het omgekeerde. De meisjes die in het begin hoog scoorden bij de IQ-test vinden later minder makkelijk een man in vergelijking met hun minderbegaafde leeftijdsgenoten, die al op hun zestiende van school gingen.

De resultaten kunnen worden uitgedrukt in cijfers: voor iedere zestien punten meer op de IQ-schaal hebben mannen 35% meer kans om aan een vaste partner te komen. Voor vrouwen is dit omgekeerd. Vrouwen met 16 punten meer IQ dan gemiddeld hebben 40% minder kans om een vaste relatie te beginnen.

Sociologen die werden gevraagd de resultaten toe te lichten, gaven als oorzaak aan dat mannen die het ver schoppen het liefst trouwen met een vrouw die doet denken aan hun moeder, die zichzelf wegcijfert en de man een geborgen gevoel geeft terwijl hij aan zijn loopbaan timmert. Een vrouwelijke relatiedeskundige stelde echter dan veel mannen "gewoon liever geen vrouw willen die intelligenter is dan zij" en dat mannen ook "minder gauw bereid zijn de rol van huisman te spelen om de echtgenote een carrière te gunnen".

Duitser schiet ex dood om kerstcadeau

Icoon Buitenlands nieuws Een Duitse man uit Trier heeft zijn ex-vriendin doodgeschoten nadat ze had geweigerd zijn kerstcadeautje in ontvangst te nemen. Dat heeft de Duitse justitie maandag laten weten. De vrouw had de man kort voor de schietpartij het huis uit gezet, omdat hij psychische problemen zou hebben.

De 54-jarige buschauffeur kwam donderdag met een kerstcadeautje bij het huis van zijn ex-vriendin aanzetten. De man had er naar eigen zeggen 30 euro voor uitgetrokken. Zijn ex wilde de deur alleen niet open doen en wilde ook het cadeautje niet in ontvangst nemen. Daarop trok de man een pistool en vuurde een kogel af, waarmee hij zijn ex-vriendin doodschoot.

Screenshots van Star Fox Assault

Het tijdschrift Nintendo Power heeft enkele nieuwe scans van Star Fox Assault vrijgegeven. In dit spel keren Fox, Slippy, Peppy en Falco weer terug. Ze pappen aan met nieuwe gezichten om samen het Star Fox Armada team te vormen en zo alle vijanden uit de ruimte te vegen. Het spel zal ook een uitgebreide multiplayermodus kennen met allerlei verschillende voertuigen. Een releasedate in Europa is nog onbekend.



Alarmnummer 112 veel misbruikt

mark17 had ons via de nieuws-submit te melden:

Maar liefst tachtig procent van alle telefoontjes die naar het alarnummer 112 worden gepleegd, zijn misplaatst. In ruim veertig procent van die gevallen, we spreken nu over drie miljoen misplaatste telefoontjes, gaat het om bewuste pesterij. Dit is vandaag bekendgemaakt.

De korpschef van het Korps landelijke politiediensten (KLPD), P. van Zunderd, sprak vandaag op een persconferentie. Hij was woedend over het vele misbruik van het alarnummer en vroeg om meer technische middelen om het aan te pakken. Hij gaf het voorbeeld van iemand die als pesterij in totaal 21.000 keer naar het alarnummer gebeld had.

Pasgeborene uit raam gegooid door moeder

Icoon Buitenlands nieuws De Spaanse politie heeft een vrouw gearresteerd op verdenking dat ze haar pasgeboren zoon van driehoog uit het raam heeft gegooid. Het jongetje, bij wie de navelstreng nog aanwezig was, werd zondag door de politie op de stoep gevonden. Toen hij werd gevonden leefde hij nog, maar hij overleed later in het ziekenhuis.

Nadat het jongetje uit het raam van de woning in Burjassot in Valencia naar beneden was gegooid kwam hij eerst op een auto terecht, waarna hij op de stoep viel. Naast de 30-jarige moeder heeft de politie ook haar moeder en haar zus die in hetzelfde gebouw woonden gearresteerd.

Aantal cafés in Nederland sterk gedaald

Icoon Binnenlands nieuws In Nederland waren er in 2004 ongeveer 11.500 cafés en 9000 cafetaria's. Ten opzichte van tien jaar geleden is het aantal cafés met 17 procent gedaald, en het aantal cafetaria's met 15 procent. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag publiceerde.

Van alle provincies nam het aantal cafés alleen in Flevoland toe, met 5 procent. Hetzelfde geldt voor het aantal cafetaria's, dat met 3 procent toenam. Dit is echter verwaarloosbaar bij de enorme bevolkingsstijging van 42 procent die de provincie doormaakte. De 'cafédichtheid', het aantal cafés per honderdduizend inwoners, is in Flevoland nog steeds het laagst.

Wie een café zoekt, zit het best in de regio Amsterdam en in Zeeland en Limburg. In midden-Nederland is de cafédichtheid verreweg het laagst.

Cafédichtheid in Nederland in 2004
De cafédichtheid, het aantal cafés per 100.000 inwoners

Benefietconcert in stallen Henny Huisman

SubheaderIn de stallen van presentator Henny Huisman wordt aanstaande woensdag een benefietconcert gehouden voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Onder het motto 'Noord-Holland voor Azië' treden diverse artiesten op om minimaal 20.000 euro in te zamelen voor giro 555. Onder andere Hind, Margriet Eshuijs, Imca Marina en Raffish hebben toegezegd aan het concert mee te doen.

"De beelden over kinderen die hun ouders verloren hadden en alle verhalen over zo verschrikkelijk veel doden grepen me aan. Zelf hulp verlenen kan ik niet, maar ik kan wél een avond met artiesten presenteren. Dat doe ik dus," aldus Huisman. Delen van het concert worden uitgezonden door het Shownieuws van SBS6.

67-jarige Roemeense in verwachting

Adriana IliescuDe Roemeense schrijfster Adriana Iliescu is in blijde verwachting van een tweeling. De 67-jarige vrouw is reeds 7 maanden zwanger van twee meisjes en wordt als de geboorte achter de rug is, de oudste vrouw ter wereld die kinderen heeft gebaard. Iliescu onderging een speciale vruchtbaarheidsbehandeling waarna ze zwanger raakte. Volgens eigen zeggen worden mensen in haar familie altijd heel oud, dus Iliescu vreest niet dat ze haar kinderen niet zou kunnen opvoeden.

De oudste moeder ter wereld is nu nog Satyabhama Mahapatra uit India, die vorig jaar op haar 65-ste een zoontje baarde uit een eitje van een nichtje en sperma van haar eigen man.

Klien hoopt op verjaardagscontract

Voor Christian Klien blijft het afwachten wat Red Bull nu daadwerkelijk gaat beslissen. Hij kan er gelukkig nog wel om lachen. Nu het contract niet onder de kerstboom lag, hoopt hij er dan maar op bij zijn verjaardag in februari, grapte de coureur.

Vitantonio Liuzzi en Christian Klien zijn de belangrijkste gegadigden voor het stoeltje bij Red Bull. Het team zou het liefst beide coureurs laten racen, maar een constructie daarvoor is voorlopig nog ondenkbaar. Liuzzi wordt als een groot talent gezien, maar Red Bull wil ook Klien in zijn loopbaan blijven steunen. Een moeilijke beslissing voor de bazen in Oostenrijk, die de beslissing naar zich toe hebben getrokken.

Klien zelf lijkt er rustig onder te blijven: "Ik ben blij met het nieuws dat David Coulthard in 2005 bij het team zit. Ik denk dat het een goede gast is, erg gedisciplineerd en leuk om mee te werken. Natuurlijk was het leuk geweest om een contract onder de kerstboom te vinden. Maar mijn verjaardag komt er ook nog aan in februari. Misschien dan?"

Klien is op 7 februari jarig en, of het nu toeval is of niet, de presentatie van Red Bull is op dezelfde dag. Waarschijnlijk zal een contract dan eerder moeten worden getekend, maar waarschijnlijk hoopt Klien wel op zijn verjaardag als coureur voor 2005 de presentatie mee te kunnen maken.

Veldmate per direct weg bij Groningen

Middenvelder Mark Veldmate verruilt per direct FC Groningen voor Emmen, de 20-jarige Veldmate tekende een contract voor tweeënhalf jaar.

Het contract heeft wel een bijzondere clausule, FC Groningen blijft de speler betalen tot 1 juni 2005. In ruil hiervoor heeft FC Groningen het recht om de speler per 1 juni 2006 tussentijds terug te halen van de Gouden Gids Divisieclub.

Dit seizoen kwam de middenvelder slechts twee wedstrijden in actie voor de club uit het Oosterpark Stadion. Veldmate hoopt nu bij Emmen uit te groeien tot een vaste waarde voor de club. ‘Wij hopen dat hij een goede versterking voor Emmen zal blijken,’ aldus algemeen directeur Ronald Lubbers van Emmen.

Verkiezingen Kroatië: tweede ronde nodig

President Stipe Mesic van Kroatië is er niet in geslaagd bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen de absolute meerderheid te behalen. Over twee weken zal daarom een tweede ronde worden gehouden.

Mesic, die een resultaat net onder de vijftig procent behaalde, zal het opnemen tegen vice-premier Jadranka Kosor. Beide kandidaten zijn een voorstander van toetreding tot de Europese Unie. De onderhandelingen hiervoor beginnen in maart.

Subheader
Stipe Mesic

Bakens weer geblesseerd

Het seizoen voor Tim Bakens van De Graafschap lijkt voorbij. De multifunctionele speler scheurde op oudejaarsdag zijn achillespees tijdens een training in Zeist.

Vorig seizoen liep de jonge speler tijdens de nacompetitie in mei ook een flinke achillespees blessure op. Van deze blessure was hij bijna hersteld. Bakens heeft daardoor nog geen competitiewedstrijd kunnen spelen voor De Graafschap dit seizoen.

Nog 200 Nederlanders vermist na zeebeving

Na de grote zeebeving in de Indische Oceaan worden nog zo'n 200 Nederlanders vermist. Onduidelijk is wat er met hen is gebeurd: ze zijn niet traceerbaar, liet het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag weten. Van 30 vermiste landgenoten staat vast dat zij in het gebied waren toen de ramp zich daar voltrok.

Tot nu toe zijn 6 Nederlandse doden te betreuren, 5 in Thailand en één op Sri Lanka.

Het totale dodental in het rampgebied is nu opgelopen tot boven de 144.000. In Indonesië ligt het dodental het hoogst. Alleen al op Sumatra zijn 94.000 mensen omgekomen. Verslaggevers melden dat veel doden daar nog steeds op straat en langs de weg liggen te ontbinden.

-


Help slachtoffers aardbeving Azië

Weer veiliger geworden in Amsterdam

Icoon Binnenlands nieuws Het is in Amsterdam in 2004 voor het vijfde jaar op rij veiliger geworden dan het jaar ervoor. Het aantal aangiften daalde namelijk tot 96.000 in 2004, wat een daling van 10 procent inhoudt. Dit maakte korpschef B. Welten maandag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak bekend. De politie arresteerde vorig jaar meer dan 50.000 mensen, "een ArenA vol".

'Teleurstellend' was volgens Welten wel dat de aangiftebereidheid verder is afgenomen, van 27 procent tot 24 procent. Dit houdt in dat een kleiner percentage van slachtoffers ook aangifte doen. De daling van het aantal aangiften wordt hier dus mede door veroorzaakt.

Het aantal moorden in de hoofdstad was afgelopen jaar 27, terwijl dat er in 2003 nog 43 waren. Het aantal winkeldiefstallen daalde met 13 procent en het aantal gevallen van diefstal en inbraak met 26 procent. Wat wel toenam was het aantal aangiften van huiselijk geweld. Dit aantal steeg met 18 procent tot 5500. "Daaruit is af te lezen dat de slachtoffers van huiselijk geweld vertrouwen hebben in de aanpak van de politie", aldus Welten.

Grootschalige optredens, waaronder ook de extra bewakingstaken vanwege de terrorismedreigingen vallen, kostten de politie eenderde meer manuren dan in 2003. In 2004 waren omgerekend 35 agenten fulltime bezig met bewakingstaken.

Anonieme brieven aan God naar de EO

roland.j had ons via de nieuws-submit te melden:

Brieven van Nederlanders die anoniem naar God gestuurd worden komen voortaan terecht bij de Evangelische Omroep (EO). TPG Post zal de anonieme aan God gerichte schrijfsels afleveren bij de afdeling Nazorg van de omroep. Brieven waarvan wel een afzender valt te traceren gaan terug naar de schrijver.

Tot nu toe verdwenen de anonieme brieven aan God in de prullenbak. Fractievoorzitter André Rouvoet van de ChristenUnie vond 'dat niet kunnen' en heeft met het postbedrijf deze regeling afgesproken.

Volgens de woordvoerder van Rouvoet is een brief aan God ''een echte wanhoopskreet. Anders schrijf je zoiets niet. Ik vind het mooi dat het nazorgteam voor zo'n anoniem persoon bidt. Op die manier komt de wanhoopskreet uiteindelijk toch bij God terecht. En dat was ook de bedoeling van de briefschrijver.'' Buiten de afdeling Nazorg van de EO waren er geen christelijke organisaties die de anonieme brieven wilde hebben. Mocht uit de brief blijken dat deze gericht was aan ''een andere God'' dan die van de christenen, bijvoorbeeld aan Allah, dan zal de afdeling Nazorg de brief doorsturen naar een desbetreffende organisatie.

Het gaat overigens om een klein aantal brieven: TPG Post ontvangt jaarlijks circa 20 aan God gerichte brieven.

Nederlanders hebben meer vrije tijd

Icoon Algemeen nieuws Nederlanders hadden in 2003 gemiddeld een kwartier per dag meer vrije tijd dan in 2001. Ook werd er minder tijd besteed aan betaald werk, wat onder andere komt door de hogere werkloosheid. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag heeft gepubliceerd.

Nederlanders van twaalf jaar en ouder besteden gemiddeld tien uur en een kwartier per dag aan slapen en persoonlijke verzorging. Ook gaat er nog eens ongeveer drie uur op aan verzorging van anderen, huishoudelijke taken en vrijwilligerswerk. Voor betaald werk trekken Nederlanders gemiddeld twee uur en veertig minuten uit. Zes uur van de dag blijft over als vrije tijd.

Als vrijetijdsbesteding gingen mannen meer knutselen, muziek maken, toneelspelen en spelletjes spelen dan in 2001. Vrouwen daarentegen besteedden meer tijd aan contacten met familie, vrienden en kennissen en aan televisie kijken.

Reiziger denkt weer aan Oranje

Michael Reiziger stelt zich mogelijk weer beschikbaar voor het Nederlands Elftal.

Na Euro 2004 bedankte de 31-jarige Reiziger om privéredenen voor Oranje, maar denkt nu aan een rentree."Het lijkt me fantastisch nog één keer kwalificatie af te dwingen en op het WK in Duitsland een gooi te doen naar de hoofdprijs", aldus Reiziger in dagblad De Telegraaf.

Dit jaar liep de relatie van de voetballer stuk, en zijn ex-vriendin en drie kinderen verhuisden niet met hem mee van FC Barcelona naar Middlesbrough. De 72-voudig international bedankte daarna voor het Nederlands Elftal, omdat hij zijn vrije tijd zoveel mogelijk tijd wilde doorbrengen met zijn kinderen.

"Zodra de situatie verandert, kan ik bellen en me beschikbaar stellen", aldus Reiziger. "Het is de bedoeling dat mijn ouders vaker met mijn kinderen naar Middlesbrough komen, waardoor ik niet steeds op en neer naar Barcelona hoef. Het zet de deur naar Oranje op een kier."

Ouders noemen kinderen naar merknamen

Steeds meer ouders vernoemen hun kinderen naar merken. Dat blijkt uit onderzoek van voornamen- en lijstjesfreak Emma van Nifterick van de website Voornamelijk.nl. Volgens haar heten pasgeboren baby's regelmatig O'Neill of Levi's, Mexx, Porsche en zelfs Maggi.

Sem was het afgelopen jaar de populairste naam voor pasgeboren jongens. Meisjes krijgen het vaakst de naam Sanne, gevolgd door Lotte, Emma en Anne. De onderzoekster denkt dat de naam Sem vaak gekozen wordt, omdat SBS6-presentatrice Wendy van Dijk haar zoontje zo noemde. "Het helpt zeker als een bekende Nederlander een bepaalde naam gebruikt."

De naam Sem wordt gevolgd door de al jaren populaire jongensnamen Daan, Thomas en Tim. Ouders kiezen vaak een korte, krachtige stoere naam voor hun zoon, aldus Van Nifterick.

Hortensia's als tripmiddel

Rolandtt, BFdoubleD en h4nzo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Hortensiastropers zijn de laatste tijd een groot probleem in Friesland en Drenthe. Ook in Utrecht en Limburg verdwenen talloze takken uit struiken. Het is niet duidelijk waarvoor de hortensia's gebruikt worden, maar mogelijk worden ze gebruikt als tripmiddel, met een effect vergelijkbaar met dat van marihuana.

Volgens Harald Wychgel van het Trimbosinstituut, het landelijke kennisinstituut voor verslavingszorg, is er een soort hortensia die gebruikt kan worden als drug. Het zou daarbij gaan om een soort uit China en Japan. "Er zijn bepaalde soorten psychoactieve planten, waaronder hortensia's, die als tripmiddel gebruikt kunnen worden", aldus Wychgel. "Je kunt ze roken. Van bepaalde hortensiasoorten krijg je een licht roesje, je wordt er een beetje high van."

Hoewel het niet duidelijk is wat de hortensiastropers met de planten willen, denkt Wychgel niet dat het de stropers ook echt om de drugwerking te doen is. "Er zijn zoveel plantensoorten die psychoactief werken. Als je een supermarkt binnenloopt, kun je zo een blikje nootmuskaat kopen. Nootmuskaat kun je ook als tripmiddel gebruiken."

Het is overigens niet aan te raden dit zelf te gaan proberen, en de bladeren of wortels van een hortensia te gaan oproken. Die bladeren bevatten namelijk cyanide, wat zeer giftig is voor de mens.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 8

Suc6 allemaal met de 8e ronde van Wat is dit!!

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

De Xbox geruchtenmolen

Op XboxGamers.com is een artikel verschenen dat een aantal interessante dingen vertelt over de Xbox. We vatten ze hieronder samen voor jullie:

Burnout 4 zal in de eerste twee maanden van 2005 getoond worden.
StarWars: Battlefront 2 komt eraan en er zal een level in de Death Star inzitten.
De onlangs aangekondige Doom 3 expansie zal ook in de Xbox versie zitten.
De Xbox 2 zal dit jaar getoond worden, verschillende events kunnen daarvoor gebruikt gaan worden: de E3, de ECTS en de TGS. Ook zal Microsoft tussendoor flink veel loslaten over hun toekomstige krachtpatser.
Perfect Dark Zero zal een Xbox 2 titel worden.
Dead or Alive 4 zal een Xbox 2 launchtitel worden.
Shenmue 3 zal een Xbox 2 titel worden.
EA heeft vijf titels voor de Xbox 2 in ontwikkeling.

Klinkt best goed allemaal he? Precies, en nu is het wachten op officiële meldingen van deze geruchten.

Lok nieuwe hoofdcoach NEC

Cees Lok is de nieuwe hoofdtrainer van NEC. De voormalige assistent-coach zal een tweeënhalf jaar tekenen bij de club uit Nijmegen.

Lok volgt de halverwege december op non-actief gestelde Johan Neeskens op, sinds het vertrek van Neeskens was Lok op interim-basis al eindverantwoordelijk.

Lok kwam als speler elf seizoenen uit voor de Nijmegenaren. Tussen 1988 en 1999 speelde hij 230 competitieduels en hij maakte daarin 57 goals. Lok kwam als speler eerder uit voor FC Wageningen.

FOK! Prijswinnaars week 52

De afgelopen twee weken vond je op FOK! een superprijsvraag, met heel veel mooie prijzen. De onderstaande personen kunnen binnenkort zo'n mooi prijzenpakket in ontvangst nemen van de postbode:


CarOnline
MissyMirjaM
Queller
StarBright
kelvin
eef17


Van harte gefeliciteerd, en heel veel plezier met de prijzen!

De antwoorden:
Het roze vriendje van Winnie the Pooh heet Knorretje (bieflapje hebben we niet goedgekeurd, Teigetje ook niet ). De boerderij uit Paniek op de Prairie heet Het Stukje van de Hemel, Patch of Heaven of Ons paradijsje. Tja, de makers bleken er nog niet helemaal uit te zijn en verschillende namen te verstrekken, die we uiteraard alledrie hebben goedgekeurd. De laatste vraag, was niet zo moeilijk: Mickey is uiteraard een muis.

Onlangs gaven we in combinatie met een review ook wat tshirts van Maria Full of Grace weg, die terecht zijn gekomen bij GroteMeid, Hillbird, Pelgrim, Doezel, salgera, DirtyDude, Forau_diavolina, R-Mon, mrxian en SocialDisorder.

Ook jullie van harte gefeliciteerd!

BitTorrent-site zoekt geld voor rechtszaak

nlboy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuwsNiet alle BitTorrent-websites leggen zich direct neer bij de recente juridische aanval van onder meer de Motion Picture Association of America (MPAA), één van de belangenverenigingen van de Amerikaanse muziek- en filmindustrie. Een specifieke site - LokiTorrent - neemt de handschoen op. Om de kosten van een rechtszaak te kunnen betalen, vraagt de website echter haar bezoekers om hulp.

LokiTorrent, een bekende website met links naar BitTorrent-bestanden, heeft deze week een brief ontvangen van de MPAA. In deze brief - die ook online is gezet - waarschuwt de MPAA dat het een rechtszaak heeft aangespannen tegen de site en eist men onmiddellijke stopzetting van het aanbieden van links die mogelijk de auteursrechten van filmstudio's schenden.

LokiTorrent wil niet zomaar tegemoet komen aan de eisen van de MPAA en is van plan de zaak uit te vechten voor de rechtbank. "Als je ooit hebt geprofiteerd van file-sharing in het algemeen, dan is het nu het moment om steun te betuigen", staat er op LokiTorrent te lezen. "We verwachten 30.000 dollar (zo'n 22.000 euro) per maand aan juridische kosten kwijt te zijn".

Op de website LokiTorrent is te volgen hoe de geldinzameling verloopt. Op dit moment heeft LokiTorrent al meer dan 28.000 dollar ontvangen, voorlopig voldoende om 94 procent van de juridische kosten te bekostigen. Men verwacht echter meer geld kwijt te zijn. Schattingen van advocaten wijzen uit dat LokiTorrent twee of drie keer zo veel kwijt is in een full-on battle met de MPAA.

Wapenaar hoopt op medewerking


Harold Wapenaar, de voormalige doelman van FC Utrecht, hoopt op medewerking van zijn huidige club, Portsmouth. Pas als de club bereid is om de afkoopsom voor hem te verlagen, is een overgang naar Vitesse mogelijk.

Daar zou hij dan Dragoslav Jevric, moeten vervangen, die per direct bij Vitesse weggaat. Maar Wapenaar is het een beetje zat in Portsmouth. "Maar tot nu toe is hun voordeel absurd. Ze zitten mij al een half jaar dwars, terwijl ik me altijd super heb opgesteld. Ik ben hier nota bene de derde keeper.", aldus Wapenaar, van wie het contract nog anderhalf jaar doorloopt.

Hoewel Vitesse ook nog een andere doelman op het oog heeft volgens de manager, Jan Streuer, denkt Wapenaar dat hij toch de belangrijkste kandidaat is. Ook zou hij dolgraag terugkeren naar Nederland. "Ik ben zeer geïnteresseerd in Vitesse. Het streven is om erbij te zijn als ze naar Turkije gaan op trainingskamp. Maar dan zal Portsmouth wel iets moeten doen.", zei Wapenaar vanuit Engeland.

Feyenoord wil Hofs per direct

Feyenoord heeft Vitesse benaderd om Nicky Hofs per direct aan te trekken. Vitesse wil wel meewerken als het voor de club financieel aantrekkelijk is.

Hofs werd enkele weken geleden al door de Feyenoord gecontracteerd voor drie jaar, maar moet eerst nog tot juli zijn contract bij Vitesse voltooien. Feyenoord heeft zich nu in Arnhem gemeld om de middenvelder per direct naar Rotterdam te halen. Vitesse heeft in de persoon van Hersi al een vervanger rondlopen voor Hofs.

Manager voetbal Jan Streuer van Vitesse wijst een directe overgang dan ook niet direct af: "Ze willen hem nu met onmiddelijke ingang van ons overnemen. Ze zitten daar toch wat in de problemen. Er valt zeker over te praten als het voor ons financieel aantrekkelijk is."

Rond NAC Breda wordt ook gespeculeerd over een directe overgang van Ali Boussaboun naar Feyenoord. Daarbij wordt ook over een ruil met Danko Lazovic gesproken.

Kies de grootste coureur allertijden, Halve Finale

Op het FOK!forum wordt momenteel de verkiezing voor de grootste coureur allertijden gehouden. In een zevental rondes wordt door middel van een knock out-systeem gekomen tot de beste coureur.

De procedure is vrij simpel. In totaal zijn er 128 coureurs die meedingen om de titel. Er zijn 64 koppels van coureurs gemaakt die tegen elkaar uitkomen. Kies uit elk koppel welke van de twee coureurs je het beste vindt en zet dit, op de in het topic beschreven manier, daar neer. Van elk koppel gaat de coureur met de meeste stemmen door naar de volgende ronde, waarna er 32 koppels ontstaan. Dit gaat zo door tot twee coureurs overblijven, waaruit de winnaar uiteindelijk wordt verkozen tot FOK!'s Grootste Coureur allertijden. Ondertussen zijn we aanbeland bij de halve finales.

In de kwartfinales moesten wij afscheid nemen van Ayrton Senna. Hij ging na een duel der titanen ten onder tegen Juan Manuel Fangio, met twee stemmen verschil. Mario Andretti ging ook door, met een stem of 30 verschil. Zijn tegenstander, Emerson Fittipaldi, ligt er dus uit. Ook Michael Schumacher is door. Hij liet Niki Lauda ver achter zich, met de grootste overwinning van de ronde, 15 stemmen waren voor Lauda, maar 78 waren Schumacher ten deel gevallen. En het laatste duel, Gilles Villeneuve tegen Alain Prost werd met gemak door de laatste gewonnen, met 16 tegen 76.

In deze halve finale heeft de organisator een verzoek, welk ik hier zal laten zien: "Het zou erg leuk als je bij het stemmen een kleine motivatie zou willen posten. Meteen daarbij het verzoek om er ook weer geen uitgebreid discussietopic van te maken."

En nu voor het stemmen zelf. De koppels zijn in deze halve finale Mario Andretti tegen Juan Manuel Fangio en Alain Prost tegen Michael Schumacher. Stemmen kan tot zondagavond 9 januari 23.59 in dit topic in het Sport-forum van FOK!. Laat deze kans niet voorbij gaan en breng je stem uit.

Ook Brothers in Arms Limited Edition Tin Box

Na Halo 2 en Splinter Cell 3 komt ook Brothers in Arms in een tinnen box. Deze Limited Edition zal de volgende dingen bevatten:

Making of documentary featuring behind the scenes interviews with the development team (27 minutes)
Tracks from the Brothers in Arms Road to Hill 30 Orchestral Score
Excerpts from the Brothers in Arms Road to Hill 30 screenplay
Video demonstration of the game in action with commentary from Director Randy Pitchford and Historian Colonel John Antal (14 minutes)
Brothers in Arms Road to Hill 30 trailers
Exclusive postcards featuring historical images and documents with commentary by writer and historian Colonel John Antal (US Army Retired)
Pvt Johnny Rivas diary 8 page book produced by Penny-Arcade.com
Introduction to Brothers in Arms Road to Hill 30 letter written by Colonel John Antal (US Army Retired)


Een heel klein plaatje wat je kan verwachten van deze Limited Edition

Aanslag bij partijkantoor Iraakse premier

Bij een zelfmoordaanslag in Bagdad zijn twee mensen omgekomen en zeker twintig gewond geraakt. Een auto vol met explosieven werd tot ontploffing gebracht bij het hoofdkwartier van de partij van de Iraakse premier Allawi. Daar zou op dat moment net een persconferentie beginnen over de parlementsverkiezingen van eind deze maand. De leiders van de diverse partijen zouden er hun lijsten met kandidaten bekendmaken. Premier Allawi zelf was niet in de buurt, melden regeringsfunctionarissen in Bagdad.

Het kantoor van Allawi's partij, het Iraaks Nationaal Akkoord, zou niet beschadigd zijn door de ontploffing.

Boek: Peter de Wit - Sigmund, dertiende sessie

Peter de Wit - Sigmund, dertiende sessieDe bekende Volkskranttherapeut Sigmund is alweer aan zijn dertiende sessie toe. De kleine en eigenzinnige psychiater - geesteskind van striptekenaar Peter de Wit - maakt in Sigmund, dertiende sessie bijvoorbeeld zijn opwachting als Vrouwenfluisteraar en Siggie de Psychoclown. Ook is hij persoonlijk coach van Dick Advocaat tijdens het EK 2004. Genoeg ingrediënten voor een vermakelijk album, lijkt me zo...

Hollywood haalt recordopbrengst binnen

De hogere prijzen aan de kassa's van bioscopen heeft de Amerikaanse filmindustrie vorig jaar een recordopbrengst opgeleverd. In totaal werd er 9,4 miljard dollar binnengehaald. Het bezoekersaantal liep echter terug in het afgelopen jaar met 1,7 procent.

Vooral successen als The Passion of The Christ van Mel Gibson en Fahrenheit 9/11 van Michael Moore leverden veel geld op. Samen brachten deze films een half miljard dollar op. Shrek 2 was evenwel de absolute kaskraker met een opbrengst van 436 miljoen dollar.

Bush: 'verdachte zonder proces levenslang vasthouden'

De Amerikaanse president George Bush wil met een krantenbericht vermoedelijke terroristen waarschuwen voor het nieuwe, harde regeringsbeleid tegen terrorisme. De Amerikaanse regering is van plan om een verdachte desnoods levenslang gevangen te nemen, ook als er niet voldoende bewijs is voor een rechtszaak.

Voor deze gevangenen moet een nieuwe gevangenis worden gebouwd met ongeveer 200 plaatsen, aldus de Amerikaanse krant Washington Post, die zich baseert op bronnen binnen de geheime dienst, het Ministerie van Defensie en diplomaten. Defensievoorlichter Bryan Whitman sprak: "Aangezien de oorlog tegen terrorisme lang inspanning vergt, is het voor ons zinvol om ook naar oplossingen voor problemen op de lange termijn te zoeken."

Volgens een ander voorstel moet een groot aantal van de gevangenen uit Afghanistan, Saudi-Arabië en Jemen, die vastzitten op Guantanamo Bay, worden overgeplaatst naar door de VS gebouwde gevangenissen in hun thuisland. De VS houdt ongeveer 500 gevangenen vast op Guantanamo Bay. Het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken wil de landen verplichten de mensenrechten na te leven. Een voorlichtster van het Ministerie van Defensie had hier echter geen informatie over.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.