Kluivert boos op Van Basten

Icoon Sport nieuwsVoetballer Patrick Kluivert is niet blij met de voorlopige selectie van bondscoach Marco van Basten, waarin hij niet is opgenomen. Kluivert vindt namelijk dat hij wel een plaats heeft verdiend.

Van Basten heeft vier spitsen opgeroepen voor de interlandduels tegen MacedoniŽ en Finland, maar daar hoorde Kluivert niet bij. De Oranje-topscorer allertijden snapt er geen bal van. "Ik denk dat ik het verdien om geselecteerd te worden voor het Nederlands elftal. Ik ben in vorm, heb een basisplaats bij Newcastle ťn ik scoor goals. Wat moet ik nog meer doen om mijn plaats bij Oranje terug te krijgen? Het is jammer dat de bondscoach me niet goed genoeg vindt", zei hij tegen de verslaggever van de Engelse krant The Northern Echo.

Voor Kluivert was er tijdens het afgelopen EK-Voetbal in Portugal alleen maar op de reservebank. Na de aanstelling van Van Basten als bondscoach heeft Kluivert een gesprek met hem gehad. Hierin werd hem duidelijk gemaakt dat de bondscoach voorlopig geen beroep doet op de spits.

Kluivert zou geen of weinig wedstrijdritme hebben, aldus Van Basten. Dat kwam ook omdat hij bij zijn oude club Barcelona ook niet of nauwelijks meer aan spelen toekwam. Toen begreep de spits dit argument, maar nu bij Newcastle United is Patrick een vaste waarde. "Maar nu ik bij Newcastle wel speel, had ik er op gerekend dat ik weer geselecteerd zou worden", moppert Kluivert.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager