Microsoft wil geÔntegreerd worden in mobieltjes

Microsoft wil zich richten op de mobiele telefoonmarkt waar 650 miljoen apparaten per jaar van verkocht worden. Dit willen ze doen door audio- en videosoftware integreren in mobiele telefoons voordat het moet concurreren met onder andere Apple. Dat meldt persbureau Reuters.

Erik Huggers van Windows Digital Media division heeft tegen Reuters gezegd dat ze er goed over nagedacht hebben, maar begrijpen dat het een enorme buitenkans is. Microsoft heeft in stilte reeds voorbreidingen gemaakt om haar software beschikbaar te stellen aan chip en mobiele telefoonproducenten, zodat consumenten de muziek van hun PC op hun telefoons kunnen afspelen.

Analysten hebben gezegd dat de mobieltjes met afspeelmogelijkheden mogelijk de normale draagbare spelers uit de markt kunnen dringen. Motorola en NEC hebben in hun derde-generatie telefoons reeds de Microsoft Media decoders geintegreerd. Deze markt is nog erg klein, maar Microsoft kijkt of ze dit kunnen uitbreiden. Hierbij worden fabrikanten als Nokia, Siemens en Ericsson in de hand genomen.

Microsoft wil tegen Apple vechten, want die heeft vorige maand bij Motorola ook een overeenkomst gesloten om daar dezelfde muziekspeler als de Apple iPod heeft in bepaalde typen telefoons te bouwen. Frank Casanova, directeur van Interactive Media Group van Apple ontkent dat ze soortgelijke overeenkomsten met andere mobiele telefoon fabrikanten willen afsluiten.

Apples iTunes Music store, de eerste op de markt, is momenteel de populairste muziekdownloadservice. Microsoft hoopt door de integratie van haar software dat de MSN Internet Music store grotere verkopen haalt. Momenteel vallen deze namelijk erg tegen. De nieuwste generatie telefoons, de zogenaamde Smartphones ondersteunen geheugenkaarten van 2GB - goed voor 2.000 minuten muziek.