FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 10 september 2004

Advocaat Spong vrijgesproken van naakt lopen

Gerard SpongTopadvocaat Gerard Spong is in hoger beroep vrijgesproken van naaktloperij. Dat heeft de jurist zelf vrijdag bekendgemaakt. In augustus vorig jaar was Spong door de kantonrechter veroordeeld tot een boete van 68 euro nadat hij in juli 2002 was aangehouden wegens naakt recreëren met vriend en hondje op het Almeerderzand bij Almere.

Spong heeft altijd verklaard niet te hebben geweten dat naaktrecreatie op de bewuste plek verboden was. Volgens de advocaat liepen enkele tientallen personen ook bloot rond, en waren de borden waarop stond dat het niet mocht nauwelijks te lezen. Spong zag de rechtszaak als een principekwestie, en had na de veroordeling vorig jaar aangekondigd desnoods tot de Hoge Raad door te procederen. De motivering voor de vrijspraak had hij vrijdagmiddag nog niet binnen, zo liet hij de media weten.

Politie A'dam komt met kaartspel veelplegers

Het idee van de Amerikanen om een kaartspel met meestgezochte Irakezen uit te brengen vonden ze blijkbaar ook in Amsterdam geen slecht plan. De politie gaat namelijk een kaartspel introduceren om criminele veelplegers op te sporen.

Het kaartspel zal gaan bestaan uit 52 kaarten met daarop namen en foto's van mensen die zich in de binnenstad van de hoofdstad veelvuldig schuldig hebben gemaakt aan zaken als winkeldiefstal, drugshandel of wapenbezit. Symbolen geven aan waar ze zich vaak schuldig aan maken. Het spel zal onder ongeveer zeshonderd agenten verspreid worden. Vanaf wannneer de kaarten uitgegeven zullen worden is nog niet bekend.

De bedoeling is dat de veelplegers constant het gevoel hebben dat ze in de de gaten worden gehouden. 52 kaarten lijkt echter niet genoeg. Er lopen in de Amsterdamse binnenstad namelijk zo'n vijfhonderd veelplegers rond. Zij maken zich bijna dagelijks schuldig aan bijvoorbeeld tasjes roven, drugshandel en het openbreken van auto's.

Uitslag tweede vrijdagtraining Monza

In de tweede vrijdagtraining heeft Kimi Räikkönen de snelste tijd neergezet. De snelste tijd van vandaag bleef echter op naam staan van Michael Schumacher, die in de eerste training de snelste tijd had gereden.

De Ferrari's rijden dit weekeinde met nieuwe motoren in de auto. Zoals van tevoren aangekondigd wil het team met wat meer durf ontwikkelen als aanloop naar volgend seizoen. In de tweede vrije training kon die nieuwe motor echter niet verhelpen dat Raikkonen sneller was.

Voor Heidfeld verliep de tweede vrije training dramatisch. In het begin van de training begeeft zijn motor het en hij moet de rest van de tijd toekijken. Daardoor kon de Jordan-coureur geen rondetijd neerzetten.

Uitslag:

Pos. CoureurTeam Tijd
1 Kimi Räikkönen McLaren 1:20.846
2 Rubens Barrichello Ferrari 1:20.899
3 Michael Schumacher Ferrari 1:21.080
4 Jenson Button BAR 1:21.124
5 Antonio Pizzonia Williams 1:21.264
6 Takuma Sato BAR 1:21.313
7 Juan Pablo Montoya Williams 1:21.419
8 Anthony Davidson BAR 1:21.544
9 Fernando Alonso Renault 1:21.630
10 David Coulthard McLaren 1:22.052
11 Jarno Trulli Renault 1:22.191
12 Ryan Briscoe Toyota 1:22.197
13 Felipe Massa Sauber 1:22.258
14 Ricardo Zonta Toyota 1:22.298
15 Giancarlo Fisichella Sauber 1:22.302
16 Timo Glock Jordan 1:22.332
17 Mark Webber Jaguar 1:22.392
18 Olivier Panis Toyota 1:22.813
19 Bjorn Wirdheim Jaguar 1:22.914
20 Christian Klien Jaguar 1:23.199
21 Giorgio Pantano Jordan 1:23.818
22 Bas Leinders Minardi 1:24.045
23 Zsolt Baumgartner Minardi 1:24.063
24 Gianmaria Bruni Minardi 1:24.225

Albers krijgt proeftest bij Sauber

Christijan Albers zal in oktober gaan testen voor Sauber. Samen met DTM-teamgenoot Gary Paffett krijgt hij van het team de kans om zijn talent op de baan te laten gelden.

Sauber zoekt voor het volgende seizoen nog een nieuwe coureur. Het team wil die positie heel graag invullen met een nieuwe talentvolle coureur in de Formule 1. Ook de naam van Formule 3000-coureur Vitantonio Liuzzi valt veelvuldig in dit verband. Daarnaast worden coureurs als Villeneuve, Coulthard en Davidson genoemd voor de positie. Paffett en Albers zullen in de oktober moeten bewijzen beter te zijn dan iedere andere coureur, willen ze een kans maken op de plaats bij Sauber.

Hans-Peter Brack, directeur communicatie bij Sauber vertelde: "Er is formeel nog geen besluit genomen, maar met het oog op de invulling van onze rijderposities voor volgend seizoen is het belangrijk te weten hoe zij het er vanaf brengen. Dat helpt ons bij het maken van onze afwegingen."

Doornbos hoopt op testrol BAR

Het gaat snel met Robert Doornbos in de racewereld. Na twee weken geleden zijn eerste Formule 3000-race te hebben gewonnen, schermt hij nu al met contacten binnen de
Formule 1.

De Formule 3000 wordt steeds beter in de gaten gehouden door de teambazen uit de Formule 1. Vitantonio Liuzzi, teamgenoot van Doornbos en klassementsleider in het kampioenschap, staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ferrari en Sauber. Na zijn goede resultaten van de afgelopen tijd komt ook Doornbos steeds meer in de belangstelling te staan.

Na de aandacht na zijn overwinning op Spa-Francorchamps hebben al verschillende Nederlandse bedrijven interesse getoond om de Nederlander te sponsoren. Nog belangrijker is dat mensen van BAR interesse tonen in de coureur. Zelf hoopt hij eventueel volgend seizoen voor het team te kunnen testen.

Hij weet echter ook dat zijn huidige teambaas Christian Horner voor goede publiciteit zorgt en hem graag nog een jaar bij het team wil houden. "Horner heeft me verteld dat hij volgend jaar graag met me door wil gaan en er alles aan wil doen om me kampioen te maken. Grote vraag is echter of dit realistisch is, omdat de GP2 volgend seizoen een compleet nieuwe klasse is.", vertelde Doornbos.

KOTOR 2 op tijd voor de feestdagen

Release dates, ze worden vaak zeer ambitieus gesteld, maar zelden tot nooit gehaald. Duke Nukem Forever is een leuk voorbeeld van dit vervelende, maar onontkomelijke aspect van games. LucasArts zal dit echter niet laten gebeuren met het vervolg op Star Wars: Knights of the Old Republic.

Eerder werd er meegedeeld dat KOTOR 2 met de feestdagen voor de Xbox in de winkel zou liggen, en nu blijkt dat deze deadline ook daadwerkelijk gehaald zal worden.

De PC gebruikers zullen helaas niet met kerst één kunnen worden met "The Force", zij zullen moeten wachten tot februari 2005.

Big Brother tepelpiercing zorgt voor ophef

Een tepelpiercing live uitgevoerd voor de Big Brother tv-camera's zorgt voor ophef in Duitsland. De 23-jarige Daniela, deelneemster aan de nieuwste Big Brother serie op de Duitse tv, liet voor de camera's en zonder verdoving een piercing in haar tepel zetten. Topless en met een van pijn verwrongen gezicht onderging ze de procedure.

"Op dit extreem schaamteloze voyeurisme past maar één antwoord, uitschakelen en wel meteen", reageerde mensenrechtenwoordvoerster Claudia Roth van de Groenen. Kinderbeschermer Bruno Nikles waarschuwde dat ook kinderen getuige konden zijn van de live verminking. Andreas Scheuer, woordvoerder voor jongerenzaken van de CSU, stelde dat de uitzending te ver ging. "Op jacht naar hoge kijkcijfers deinsen producenten kennelijk zelfs niet terug voor het uitzenden van folteringen. Dit moet gestopt worden", aldus Scheuer.

Big Brother loopt in Duitsland inmiddels voor het vijfde seizoen. De editie duurt maar liefst een jaar en is nu ongeveer halverwege. De winnaar zal één miljoen euro verdienen.

Kandidate Daniela tijdens de piercing
Kandidate Daniela na de piercing
Kandidate Daniela na de piercing
Big Brother kandidate Daniela krijgt 'live' een tepelpiercing

VVD wil referendum over toetreding Turkije

Bard_Yttap en GizmoRulez hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Regeringspartij VVD wil een referendum over de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Dit heeft fractievoorzitter Jozias van Aartsen vandaag gezegd. Premier Balkenende liet vandaag na de ministerraad weten tegen een referendum over de kwestie te zijn.

Volgens Van Aartsen kan een volksstemming de kloof tussen burger en politiek wat betreft de Europese Unie en de eventuele uitbreiding verkleinen. Balkenende meent echter dat besluiten moeten worden genomen binnen de "representatieve democratie": de regering en het parlement.

Er is de laatste tijd veel discussie over het wel of niet toetreden van Turkije tot de EU. Zo is oud-Europees commissaris en voormalig VVD-leider Frits Bolkestein fel tegen, maar een groep van vooraanstaande Europese politici meent weer dat Turkije wél moet toetreden; het zou goed zijn voor de economie.

Turkije is al vijf jaar kandidaat-lid. In december wordt besloten of het land al dan niet mag toetreden. Als wordt besloten met toetredingsonderhandelingen te beginnen zal het echter nog jaren duren voor Turkije werkelijk bij de EU komt.

DVD: Tupac Resurrection

Het is inmiddels al bijna acht jaar geleden dat Tupac Shakur werd neergeschoten in Las Vegas. Na zijn dood werd hij een legende en belachelijke verhalen over een eventuele terugkeer uit de dood doen nog steeds de ronde. Na talloze cd’s die postuum verschenen is het nu tijd voor een documentaire over zijn leven, gezien door zijn eigen ogen. Nu is het natuurlijk de vraag of zo’n documentaire acht jaar na zijn overlijden nog iets toevoegt...

2pac

Limburgse gijzelaar bevrijd in Frankrijk

De Franse politie heeft gisteren een Limburgse man bevrijd die een week lang gegijzeld is gehouden door zes gijzelnemers. Dit deden ze na een inval in een huis in Vienne, ten zuiden van Lyon. Alle gijzelnemers zijn tijdens de actie opgepakt door de politie. De gijzelaar, een 23-jarige man uit Geleen, is een week gegijzeld gehouden maar bleef ongedeerd.

De aanleiding voor deze gijzeling is een mislukte transactie van drugs tussen de Franse gijzelnemers enerzijds en de broer van de gijzelaar en een vriend van de broer anderzijds. Hierbij werden de Fransen opgelicht voor een slordige 150.000 euro. Hierop besloten de gijzelnemers verhaal te gaan halen, waarna ze de man uit Geleen gijzelden.

De gijzelnemers vroegen losgeld aan de ouders van de gijzelaar, maar die schakelden de politie in. Al snel kwam de politie op het spoor van de mislukt deal en wisten de gijzelnemers en hun gevangene tot in Frankrijk te traceren. Aldaar wist men de man met succes te bevrijden. De gijzelaar ging trouwens zelf ook niet vrijuit; de politie ondervraagt hem nog over zijn aandeel in de drugstransactie. De broer van de bevrijde man en diens vriend zijn nog voortvluchtig.

Wapenfabrikant geeft half miljoen dollar aan sniper-slachtoffers

Bushmasters Firearms, de makers van het geweer waarmee eind 2002 in Washington verscheidene slachtoffers gemaakt werden en een hele stad in de greep van angst hield, keert meer dan een half miljoen dollar uit aan de overlevenden en nabestaanden. De wapenwinkel moet nog dieper in de buidel tasten en is overeengekomen de slachtoffers twee miljoen dollar te betalen.

De fabrikant en de verkoper hebben beiden een schikking getroffen in een rechtszaak met twee overlevenden en de nabestaanden van zes overleden slachtoffers en zijn gekomen tot een schadevergoeding en een opleidingsplan voor verkopers met betrekking tot veiligheidsrisico's. De advocaten benadrukken dat deze schikking wordt getroffen om hoge proceskosten tegen te gaan en wijzen elke verantwoordelijkheid voor de gebeurtenissen van de hand.

De twee daders zijn uiteindelijk veroordeeld tot de doodstraf, respectievelijk levenslang voor de tien doden die zij op hun geweten hebben.

Knowles en Nestor winnen dubbeltitel

Mark Knowles van de Bahamas en Daniel Nestor uit Canada hebben de dubbeltitel op de US Open gepakt.

Het duo versloeg de Indiër Leander paes en de Tsjech David Rikl met twee maal 6-3. Het duo stond voor de achtste keer in de eindstrijd van een grans slam maar hadden er pas één gewonnen, ze verdienden met de overwinning 335.000 euro, de verliezers kregen de helft van die hoeveelheid.

Israëlisch international op proef bij RKC

Ilan Bakhar die afgelopen seizoen speelde voor Israëlische Ashdod SC mag op proef komen bij RKC Waalwijk.

De speler was eigendom van Racing Santander dat hem verkocht had aan de Israëlische club, afgelopen zomer werd het contract tussen Santander en de speler verbroken waardoor hij op zoek moest naar een nieuwe club. Hij komt in aanmerking voor de plaats van de naar Hamburg SV vertrokken Khalid Boulahrouz.

Speler verzint interland

Mohammed Sissoko heeft een interland uit zijn duim gezogen en keerde vier dagen te laat terug naar zijn club Valencia omdat hij een extra interland zou hebben moeten spelen.

Het zou een interland zijn geweest van Mali tegen Kenia en hij zou 45 minuten in actie zijn gekomen. Nadat Valencia navraag had gedaan bleek dat er helemaal geen dergelijke interland is geweest.

Valencia wacht op een uitleg van de speler over zijn gedrag voor ze tot een straf zullen komen.

Koné heeft geen hartproblemen

Volgens Roda JC directeur Frank Rutten heeft Arouna Koné geen hartritmestoornissen.

Dit heeft hij bekend gemaakt op een speciaal belegde persconferentie, wat de speler wel voor een problemen heeft blijft nog onduidelijk. Afgelopen vrijdag trainde de 20-jarige speler uit ivoorkust een individuele sessie ook al is hij volgens Rutten goed in staat een volledige training af te werken maar men houd hem tot alles duidelijk is buiten de spelersgroep.

Eind augustus mislukte een transfer naar Ajax omdat de speler hartproblemen zou hebben.

[Update] Duke Nukem Forever met Doom 3 engine?

Sinds de eerste aankondiging in 1997 heeft Duke Nukem Forever al aardig wat engines versleten, minstens 2, waarschijnlijk meer. De game zou eerst de Quake II engine gebruiken, later de Unreal engine, en waarschijnlijk nieuwere Unreal engines. Nu heeft de CEO van Take 2 interactive, Rich Roedel, in een interview gezegd dat 3D Realms nog hard doorwerkt aan Duke Nukem Forever gebruik makend van de Doom 3 technologie.

De overstap naar de Doom 3 engine betekent waarschijnlijk nog meer uitstel, maar dat is iets waar we bij DNF inmiddels wel aan gewend zijn. Wired gaf in het begin van dit jaar zelfs Duke Nukem Forever de lifetime achievement award voor vaporware, in plaats van de award voor de 3e maal uit te reiken aan developer 3D realms.

[update]
Eurogamer heeft van George Broussard, hoofd van 3D realms, te horen gekregen dat Duke Nukem Forever geen gebruik maakt van de Doom 3 engine.

Microsoft wil geïntegreerd worden in mobieltjes

Microsoft wil zich richten op de mobiele telefoonmarkt waar 650 miljoen apparaten per jaar van verkocht worden. Dit willen ze doen door audio- en videosoftware integreren in mobiele telefoons voordat het moet concurreren met onder andere Apple. Dat meldt persbureau Reuters.

Erik Huggers van Windows Digital Media division heeft tegen Reuters gezegd dat ze er goed over nagedacht hebben, maar begrijpen dat het een enorme buitenkans is. Microsoft heeft in stilte reeds voorbreidingen gemaakt om haar software beschikbaar te stellen aan chip en mobiele telefoonproducenten, zodat consumenten de muziek van hun PC op hun telefoons kunnen afspelen.

Analysten hebben gezegd dat de mobieltjes met afspeelmogelijkheden mogelijk de normale draagbare spelers uit de markt kunnen dringen. Motorola en NEC hebben in hun derde-generatie telefoons reeds de Microsoft Media decoders geintegreerd. Deze markt is nog erg klein, maar Microsoft kijkt of ze dit kunnen uitbreiden. Hierbij worden fabrikanten als Nokia, Siemens en Ericsson in de hand genomen.

Microsoft wil tegen Apple vechten, want die heeft vorige maand bij Motorola ook een overeenkomst gesloten om daar dezelfde muziekspeler als de Apple iPod heeft in bepaalde typen telefoons te bouwen. Frank Casanova, directeur van Interactive Media Group van Apple ontkent dat ze soortgelijke overeenkomsten met andere mobiele telefoon fabrikanten willen afsluiten.

Apples iTunes Music store, de eerste op de markt, is momenteel de populairste muziekdownloadservice. Microsoft hoopt door de integratie van haar software dat de MSN Internet Music store grotere verkopen haalt. Momenteel vallen deze namelijk erg tegen. De nieuwste generatie telefoons, de zogenaamde Smartphones ondersteunen geheugenkaarten van 2GB - goed voor 2.000 minuten muziek.

Akkoord over WK clubteams

De Europese topclubs zijn akkoord gegaan met de FIFA over de opzet van het nieuwe wereldkampioenschap voor clubteams.

Tijdens een bijeenkomst van de 14 beste clubs in Europa, ook wel de G14 genoemd, kreeg het nieuwe plan goedkeuring, maar wel met één voorbehoud: De winnaar van de Champions League mag zelf beslissen of hij meedoet.

Mocht de winnaar van de Champions League niet mee willen doen, dan wordt er een ander Europees team afgevaardigd. Aanvankelijk gingen de G14 niet akkoord met het plan, omdat het niet samengaat met het idee om het aantal wedstrijden per seizoen te verminderen.

In de nieuwe opzet van het wereldkampioenschap voor teams doen er zes clubs mee, de kampioenen van ieder continent. Het toernooi zal de plek innnemen van de strijd om de Intercontinental Cup, de wedstrijd tussen de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika. In 2005 zal het toernooi voor het eerst worden gepeeld.

Wandelingetje met hond levert man fortuin op

Pven en Bard_Yttap hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De dagelijkse wandeling met zijn hond heeft een Brit geen windeieren gelegd. Tijdens het uitlaten zag de man een 1200 jaar oude gouden penny en raapte deze op. De penny, die volgens kenners 180.000 euro kan opleveren, zal per opbod worden verkocht.

Het 4 gram wegende muntstuk lag op een voetpad naast een riviertje in het graafschap Bedfordshire. De vondst is uitzonderlijk te noemen. Zo zijn er in ruim een eeuw geen gouden muntstukken gevonden. Daarnaast is de eerste munt met daarop de naam van Coenwulf, de koning die eind 8e eeuw en begin 9e eeuw over de Engelse regio Mercia heerste.

Elder Scrolls IV: Oblivion aangekondigd

Zojuist is op de website van Elder Scrolls het nieuwe deel in de serie RPGs aangekondigd. Sinds donderdag 2 september stond er een speciale teaser op de site die de dagen aftelde.

Achtereenvolgens verschenen de volgende teksten:
When the dragon dies, the empire dies (eight).
Where is the dragon's blood, the empire's sire? (seven).
And from the womb of the void, who shall stem the blood tide? (six).
So long as the blood of the dragon prince runs strong in her rulers,
the glory of the empire shall extend in unbroken years (five).
His heart's blood bleeds in darkness (four).
For once the portals are opened, who shall shut them upon the rising tide? (three)
For Lord Dagon forever reborn in blood and fire from the waters of oblivion (two)
Gisteren veranderde het plaatje naar de Romeinse cijfers IV


met de tekst
Find him... and close shut the marble jaws of oblivion (one)

Zojuist is bekend geworden dat er na Arena (1994), Daggerfall (1996) en Morrowind (2002) nu weer een nieuwe Elder Scrolls titel op komst is, Oblivion.
In de kosmologie van de Elder Scrolls is Oblivion een lege, zwarte "ruimte" die de wereld (mortal plane) omgeeft. Sterren zijn scheuren in Oblivion, waardoor men stukjes van de magische wereld Aetherius kan zien. De zon is de grootste scheur en een portaal naar Aetherius.

Verder is er nog helemaal niets bekend over het verhaal of de releasedatum. Het spel zal op PC en de nextgen-consoles uitkomen. Meer informatie zal exclusief gepubliceerd worden in het oktobernummer van het tijdschrift Game Informer. We houden je op de hoogte!

Screens van Sonic Mega Collection Plus

Na Sonic Mega Collection voor de gamecube komt deze verzameling van oude Sonic games nu ook naar de Xbox en PlayStation 2. In deze Sonic verzameling zitten de volgende spellen:
Sonic The Hedgehog, Sonic The Hedgehog 2, Sonic The Hedgehog 3, Sonic & Knuckles, Sonic 3D Blast, Sonic The Hedgehog Spinball, Dr. Robotnik's Mean Bean Machine, drie Sonic lock-on games, The Ooze, Comix Zone, Flicky, Ristar, en zes verborgen SEGA Game Gear games: Sonic the Hedgehog, Sonic Chaos, Sonic Drift, Sonic Labyrinth, Dr. Robotnik's Mean Bean Machine, Sonic Blast.

Ook de eerste screens zijn openbaar geworden, al zullen de echte Sonic fans deze herkennen uit de oude games.

Het spel komt 2 november uit in Amerika voor een budgetprijs. Over een release in Europa is nog niets bekend maar dit zal waarschijnlijk wel gaan gebeuren.Nieuwe Killzone screenshots

Er is een aantal nieuwe screenshots beschikbaar gekomen van Killzone, de mysterieuze first person shooter die in opdracht van Sony ontwikkeld wordt door het in Amsterdam gevestigde Guerilla Games.

De shooter speelt zich af op de interplanetaire kolonie Vecta, waar een oorlog woedt tussen een binnengevallen fascistische factie die de macht over wil nemen, en de huidige machthebbers. Er is verder niet veel over de game bekend behalve dat er een flinke hype over opgebouwd is. In hoeverre die hype terecht is kun je op 21 november beoordelen, wanneer de game uitkomt op de PS2.Ga voor een totaaloverzicht van de screens hier heen.

Kerry haalt meeste stemmen wereldwijd

Op 2 november van dit jaar worden in de Verenigde Staten presidentsverkiezingen gehouden. In de VS zelf liggen de kandidaten George Bush en John Kerry nek aan nek, maar de rest van de wereld lijkt het wel te weten: een overgrote meerderheid pleit voor John Kerry in het Witte Huis. Dit blijkt uit een enquête onder 34.330 mensen in 35 landen.

In slechts drie landen, Nigeria, Polen en de Filipijnen, haalde de zittende president George Bush de meerderheid. Voor de overige landen was de Democraat Kerry de nummer één.

De enquête werd ook in Nederland gehouden. Meer dan zeventig procent van de ondervraagden gaf aan door het buitenlandbeleid van Bush slechter over de VS te zijn gaan denken. In Duitsland lag dit percentage zelfs op 83 procent.

Gevangenen houden spinnen voor drugs

Enkele gevangenen in een gevangenis in de deelstaat New South Wales in Australië zijn betrapt op het houden van giftige roodrugspinnen in een potje. Door het gif te 'melken' en te verdunnen konden ze het als verdovend middel bij zichzelf inbrengen.

De gevangenis geldt als extra beveiligd. De liberale oppositiepartij, die de overheidgegevens had opgevraagd en naar buiten bracht, vindt het beleid echter veel te laks. Volgens een woordvoerder van de liberalen lijkt het er meer op een vakantieboerderij dan op een gevangenis.

KLM wil geurtje loslaten in vliegtuigen

KLM is op zoek naar een lekker, fris geurtje. De luchtvaartmaatschappij wil dit geurtje loslaten in haar vliegtuigen. Ook is de KLM bezig met het ontwikkelen van aangenamer licht in de toestellen. Dit alles voor een "positievere reisbeleving", aldus woordvoerder Y. Eddini.

"Vliegen van A naar B kan iedereen, maar het gaat om de reisbeleving van de passagier", zo zegt Eddini. "KLM staat al bekend om de service en de vriendelijkheid van het personeel, we kijken of we nu ook iets met geuren kunnen doen." Aan wat voor geurtjes wordt gedacht kan Eddini nog niet zeggen, maar de kans op een Frans luchtje lijkt reëel.

CD: Switchfoot - The Beautiful Letdown

Switchfoot - The Beautiful LetdownDe single Meant To Live van Switchfoot werd op 23 augustus al uitgebracht. Nu volgt hun nieuwste cd: The Beautiful Letdown. Dit betekent dat zowel de single als de cd nu in principe in elke platenzaak in Nederland te verkrijgen zijn. Deze gezamenlijke release heeft alles te maken met de aanwezigheid van Meant To Live op de soundtrack van de populaire film Spider-Man 2. Het uit San Diego afkomstige Switchfoot heeft in eigen land al het nodige bereikt, lukt het ze nu ook om hier voet aan de grond te krijgen?

Terroristen: 'Poetin is ons volgend doel'

Sessy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe terroristische groep "Brigadi Islambuli" heeft op haar website gezworen dat haar volgende doel de Russische president Vladimir Poetin is. Ook is er een oproep geplaatst alle niet-moslims te doden.

Brigadi Islambuli is de terroristische groep die de verantwoordelijkheid heeft opgeeist voor de twee in augustus dit jaar ontplofte Russische passagiersvliegtuigen. Egypte arresteerde een tijd geleden al enkele leden van de groep. Daar onder was de man die de site verzorgde. De groep heeft eerder dit jaar al de premier van Pakistan geprobeerd te vermoorden.

De naam ontleent de groep aan de achternaam van een Egyptenaar die in 1981 de Egyptische president vermoorde. Voor sommige terreuraanslagen die de groep heeft gepleegd zou Bin Laden opdracht hebben gegeven.

Roermond: 4 arrestaties na dodelijke schietpartij

In verband met de dodelijke schietpartij in het Roermondse Veld zijn tot nu toe vier arrestaties verricht. Eén is inmiddels al weer vrijgelaten omdat hij volgens de politie niets met de zaak te maken heeft. De drie anderen betreffen een jongen van 17 jaar en twee mannen van 21 en 24 jaar.

Het slachtoffer is een 16-jarige jongen van Albanese afkomst. Hij zou zijn gedood na een ruzie over een meisje. Dat is althans de lezing van omstanders.

De schutter vluchtte direct na het incident. In de Kasteel Kessenichstraat is wel een kledingstuk gevonden, dat mogelijk is gedragen door de dader. Vermoedelijk zit de schutter niet onder de arrestanten. Inmiddels zoeken 20 rechercheurs in het Veld naar sporen van de schietpartij. Verscheidene straten in de wijk zijn afgezet met dranghekken.

Rollercoaster Tycoon 3 Demo komt eraan

Atari heeft aangekondigd maandag 13 september de Engelstalige demo van Rollercoaster Tycoon 3 uit te geven.
Dit langverwachte derde deel zal eindelijk een flink aantal mogelijkheden waar door fans al jaren om werd gevraagd implementeren.

Naast de volledige 3D engine zul je onder meer ook zelf in je achtbanen kunnen meerijden, is er een enorme diversiteit aan gasten, kun je zelf vuurwerkshows creëren etc.

Zodra de demo definitief beschikbaar is laten wij dit jullie uiteraard zo snel mogelijk weten.

Op de officiële site vind je meer info, screenshots en filmpjes van en over deze blockbuster in wording.

Backstedt naar Liquigas

Magnus Backstedt rijdt vanaf aankomend seizoen voor de Italiaanse wielerploeg Liquigas.

De 29-jarige Zweed stond het afgelopen jaar bij Alessio - Bianchi onder contract en reed eerder voor Collstrop, Palmans, GAN, Crédit Agricole en Team Fakta.

Backstedt won dit jaar de klassieker Parijs-Roubaix. Liquigas maakt in het nieuwe wielerseizoen zijn rentree in het peloton en mag dan gelijk deelnemen aan de Pro Tour.

Een aantal jaren geleden was Liquigas ook al sponsor van een wielerteam en toen met namen als Rebellin, Zanette, Rastelli, Honchar e.a onder contract. Eind 2001 hield de ploeg toen op te bestaan.

Grote Nintendo DS update!

Heel veel Nintendo DS nieuws vandaag! We beginnen met de aankondiging van de "Nintendo World Touch! DS" tour die gehouden wordt in Japan. Deze tour stelt het Japanse publiek in gelegenheid om kennis te maken met de Nintendo DS handheld die dit jaar nog in Japan moet verschijnen.

Er worden vijf steden bezocht (Tokyo, Osaka, Sapporo, Fukuoka en Nagoya) en de entree is gratis. Naast de Nintendo DS kunnen de bezoekers ook de laatste GameCube en Gameboy Advance titels aanschouwen!

Naast de NDS tour is er wat meer informatie rondom een tweetal Nintendo DS titels.

De nieuwe Sega titel "I could die if it were for you" heeft een website gekregen. De website is vooralsnog alleen in het Japans, maar het is altijd leuk om zo'n site te bekijken. Je vindt de website HIER.

Het meest interessante nieuws voor ons is misschien wel de nieuwe informatie over "Moonlight Fables" een RPG van Majesco. Ook deze game heeft een website gekregen, maar deze is gewoon in het engels. We kunnen hierop lezen dat het verhaal gaat over de 19-jarige Trista Silver. Ze is net afgestudeerd aan de "Officer School for International Strike Force" en tijdens een bioscoop bezoek (waar ze "Night of the Werewolf" bezoekt) gebeuren er allerlei vreemde zaken waar ze zich mee gaat bemoeien.

"Moonlight Fables" gaat gebruik maken van het touchscreen en de draadloze netwerkmogelijkheden van de Nintendo DS.

Politie lijkt racistische knokpartij te hebben voorkomen

De politie in het Limburgse Reuver heeft woensdagavond door op tijd in te grijpen voorkomen dat een vechtpartij tussen honderd autochtone- en dertig Marokkaanse jongeren uit de hand liep. De kermis, waar de vechtpartij dreigde te escaleren in een massale knokpartij, werd anderhalf uur eerder gesloten.

Een kermisexploitante is onaangenaam verrast door de gebeurtenissen van woensdagavond: ''Ik sta elk jaar in Reuver, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Binnenkort sta ik op de kermis in buurgemeente Swalmen. En God weet, wat daar weer gaat gebeuren. Ik word wel vaker geconfronteerd met problemen op de kermis. Vaak begint het met een stootje in iemands rug en soms eindigt het met een mes. In Tegelen is het de laatste jaren heel erg.'' Opvallend is dat geen van de kermisexploitanten tegen de pers wil zeggen hoe hij heet, bang voor represailles.

Volgens jeugdige omstanders, gehuld in bomberjacks, hoge schoenen, petjes en kaalgeschoren hoofden, dreef een politiemacht van twaalf agenten, van wie één met politiehond, tussen half tien en elf uur twee groepen jongeren uiteen. Er vielen rake klappen, zeggen ze. ''Nee, wij hebben niet meegevochten. Maar we weten er wel veel van. Onze jongeren kwamen uit Reuver, Swalmen, Echt en Neer, ja zelfs uit Eindhoven. Kwestie van even bellen met je gsm. Er zijn al langer spanningen tussen allochtone en autochtone jongeren''. De vechtpartij zou volgens hen zijn oorsprong hebben in de mishandeling van een autochtoon meisje door een allochtoon. Daar moest wraak voor worden genomen.

Allochtone jongeren in Reuver wilden niet met de pers praten. De schrik lijkt er behoorlijk in te zitten. Waarschijnlijk ook omdat er onder de autochtonen veel skinheads uit Swalmen waren en het daar binnenkort kermis is.

Hacker kraakt betaalsysteem SwitchPoint

fokijama en casejunkie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het betalingssysteem SwitchPoint van KPN is gekraakt door een hacker. Hij wist zich toegang te verschaffen tot het nieuwe online betalingssysteem van het telecombedrijf. KPN lanceerde het systeem als het meest veilige betalingsmiddel op internet.

Met SwitchPoint Incasso kunnen gebruikers op internet luxeartikelen tot drieduizend euro aanschaffen. Het invullen van een telefoonnummer en een bankrekeningnummer is hiervoor voldoende. Voorwaarde is wel dat het gebruikt wordt vanuit de eigen woning, dit om misbruik te voorkomen. Critici menen dat systeem uitnodigt tot fraude. Iedereen met een vaste telefoonlijn zou het risico lopen voor duizenden euro's te worden gedupeerd.

[update] Leger wil verplichte drugscontroles

De top van Defensie wil militairen via hun urine gaan controleren op drugsgebruik. Het is officieel voor militairen al verboden om softdrugs, cocaïne of andere drugs te gebruiken, maar het leger wil haar medewerkers daar nu via urine-onderzoek op gaan controleren.

Staatssecretaris Van der Knaap van Defensie laat momenteel door juristen uitzoeken of zo'n verplichte controle van iedere militair wettelijk mogelijk is. Gedetineerden en topsporters worden al veel langer via de urine gecontroleerd, maar dat geschiedt altijd op min of meer vrijwillige basis. Bij gedetineerden gebeurt dat alleen bij hen die op een drugsvrije afdeling willen worden geplaatst.

De regel in het leger is nu dat wie op harddrugsgebruik wordt betrapt op staande voet wordt ontslagen. Maar iemand die in zijn vrije weekend snuift kan feitelijk nooit betrapt worden. Bij gebruik van softdrugs volgt eerst een waarschuwing.

Update 13:21
Een ruime Kamermeerdheid staat achter de plannen van Defensie. CDA, VVD, D66, SP en LPF juchen de verplichte tests toe.

PvdA en GroenLinks zijn de enige partijen die tegen het plan zijn. PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink: ''Van der Knaap overreageert op enkele incidenten. Een militair die in zijn vrije tijd af en toe blowt, is nog geen verslaafde. Ook moet je militairen niet anders behandelen dan andere Nederlanders.''.

Planning

Mijn moeder zegt dat het weer typisch iets Nederlands is: plannen. Ik vind het wel handig, om je dingetjes te plannen. Nu is zo'n planning voor een dag maken niet moeilijk, maar het moet ook niet zo zijn, dat er te vaak veranderingen in komen. Zoals vandaag...

Vandaag zou ik pas om 3 uur vrij zijn. Mijn meisje zou al heel vroeg vrij zijn. Zo vroeg zelfs, dat ik d'r haast niet op school zou zien. Maar 2 uurtjes les. Alleen in de pauze, dat net tussen de 2 uurtjes natuurkunde tussen komt, zou ik haar kunnen zien.

Ik had dus al een hele mooie planning voor vandaag gemaakt, 2de les, 3de tussenuur, 4de les, 5de tussenuur, 6de en 7de les. Ik weet het, het is erg gatenkaas, zoals ze dat op school zeggen. Dus ik moest er wat op gaan verzinnen. Ik had overigens mijn werkkleren ook mee naar school genomen, want ik moest daarna meteen naar mijn werk.

Blijkt het 7de te vervallen, dat wordt dan een tussenuur en daar schiet ik niet echt veel mee op. Hierdoor vielen alle uren van mijn meisje uit en is ze de hele dag vrij. Dus heb ik gevraagd of ik het laatste uur het 3de uur kon doen. "Nee, ik heb jullie de vorige keer al vrij gegeven." Man lul toch niet, zeik niet zo.. besef je dan niet dat ik nog zo veel tussenuren heb?!
Dan maar naar de andere ANW (ja... ik met mijn N&G profiel moet ook nog steeds ANW doen..) leraar.
"Kan ik hier met ANW meedoen?" vroeg ik slijmend...
"Natuurlijk, als Michel het goed vindt" Gelukkig vond die klootzak het ook goed.

Dus ik maak weer een andere planning voor vandaag. Ik zou om 12 uur klaar zijn. Dan ga ik naar Roxy toe, omdat ik haar de hele dag niet gezien hebt. Blijkt ze naar Leiden te gaan. Geen flauw idee wat ze daar gaat doen, maar het zal wel goed zijn. Weer een verandering in mijn planning.

Dan maar besloten om naar huis te gaan en een wwkw'tje voor jullie te schrijven. Ziehier het resultaat. Plannen is echt niet Nederlands, maar is wel van belang in de Nederlandse maatschappij.

"Plannen doe ik vaak, maar meestal voor de aankomende 12 uur..."

[update] Registratie wietkopers in Zwolle

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

De gemeente Zwolle verplicht de vijf Zwolse coffeeshops voortaan om te registreren hoeveel softdrugs een klant aanschaft. Ook moet bij iedere transactie het nummer van paspoort of rijbewijs van de klant genoteerd worden.

Volgens de Zwolse politiek kan zo eenvoudig gecontroleerd worden of er wiet of hasj aan minderjarigen is verkocht of dat een klant meer heeft afgenomen dan de toegestane 5 gram per dag.

De regel tot verplichte registratie bestaat al langer in Zwolle, maar werd tot nu toe niet actief nageleefd of gecontroleerd. Zwolle is voorzover bekend de enige Nederlandse gemeente die er een dergelijke regel op nahoudt.

Zwolse coffeeshophouders vragen zich af of de regels wel kunnen in verband met de privacywetgeving. Bovendien vrezen ze dat door de registratieregel de illegale straathandel toeneemt. Niet iedereen wil namelijk geregistreerd staan.

De gemeente bestrijdt dat de registratieplicht op gespannen voet staat met de privacywetgeving. Jongeren die op vrijdagmiddag de kroeg ingaan, moeten zich ook legitimeren, stelt een gemeentelijk woordvoerder. Overigens wordt van die kroegbezoekers niet het consumptiepatroon bijgehouden.

Update 13:03
De coffeeshops in Zwolle hebben aangekondigd dat ze naar de rechter stappen om de registratieplicht aan te vechten. De coffeeshophouders krijgen steun van de Nederlandse Bond voor Cannabis Detaillisten (BCD). Volgens de bond is de Zwolse regeling in strijd met de wet. ''In andere gemeenten werd ook wel eens zoiets geroepen, maar het werd nooit doorgezet. Het is praktisch onhaalbaar'', zegt een BCD-woordvoerder.

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft aangekondigd dat het Zwolle om opheldering gaat vragen. Het CBP wil opheldering over de rechtmatigheid en noodzakelijkheid van deze werkwijze. ''Het is een forse inbreuk op de privacy. Dit gaat aanmerkelijk verder dan het gedoogbeleid van justitie. Het roept ook vragen op. Hoe lang worden die gegevens van klanten bewaard, wat gebeurt ermee?'', aldus het CPB.

Woordvoerder P. Montagne van de gemeente Zwolle laat in een reactie weten dat volgens hen de nieuwe aanpak juridisch waterdicht is en geheel in overeenstemming met de Opiumwet en de privacywetgeving.


Alleen nog legaal met paspoort of rijbewijs in Zwolle

Reini door blessure 2 weken aan de kant

De Finse verdediger Juha Reini van AZ zal aankomende woensdag worden geopereerd, waardoor hij nog zeker twee weken zal zijn uitgeschakeld.

Reini is geblesseerd aan de slijmbeurs rond de achillespees, die ontstoken is. Tijdens de aankomende operatie zal dit worden schoongemaakt.

De Fin zal door de blessure dus niet kunnen meespelen in de beide confrontaties in de UEFA-cup tegen PAOK FC.

Cocu maakt aankomend weekend zijn rentree

Phillip Cocu maakt aankomende zaterdag in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk waarschijnlijk zijn rentree voor PSV.

In AD Sportwereld zegt de 33-jarige middenvelder dat hij, nog voor de Champions-League volgende week dinsdag tegen Arsenal, wat speeltijd wil hebben. "Het is nog onduidelijk of ik begin tegen RKC Waalwijk of dat ik later inval," aldus Cocu. "Het is in ieder geval geen goed idee om pas tegen Arsenal weer terug te keren."

Cocu kwam de afgelopen tijd niet in actie wegens een knieblessure en de naweeën die hij had van een longonsteking. Zijn laatste wedstrijd voor PSV speelde hij op 14 augustus, de uit-wedstrijd tegen RBC Roosendaal.(2-5)

Lintje voor oprichters provider Zeelandnet

Icoon Digital nieuwsIn Kamperland zijn de oprichters van de Zeeuwse provider Zeelandnet, Jeroen en Ellen Bakker, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Precies op het moment dat een Duitse toerist ze tien jaar geleden wees op de mogelijkheden van Internet.

Zelf verblijft het paar in Zuid-Frankrijk, waar ze een fruit- en recreatiebedrijf hebben. Toen het stel voor een laatste maal afscheid wilde nemen van de oud-medewerkers en klanten, werden ze beide verrast toen burgemeester C. van Liere van Noord-Beveland ze na een toespraak een lintje opspelde.

De onderscheiding werd niet alleen vanwege de oprichting van het internetbedrijf uitgereikt, maar ook vanwege andere werkzaamheden. Zo heeft Jeroen in een aantal besturen gezeten. Ellen die moeder is van acht kinderen, heeft diverse functies gehad binnen de peuterspeelzaal in Kamperland. Verder was het paar samen zeer actief in het trainen van jonge, ambitieuze mensen.

Puppy neemt revanche op baasje

pven en een anonieme FOK!-ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws
Een 37-jarige man die probeerde om zeven puppy's af te maken door ze dood te schieten, is bij zijn poging zelf gewond geraakt. Een van de puppy's spartelde iets te veel tegen en haalde met zijn pootje de trekker over van het pistool van de Amerikaan.

Het ongeluk gebeurde doordat de Amerikaan Jerry Bradford in een hand twee puppy's vasthield, samen met zijn pistool. Door de spartelingen van een van de twee ging de revolver over. Daarop is Bradford met zijn gewonde pols naar de EHBO gegaan. Een arts die de man behandelde, constateerde dat het hier ging om een schotwond en lichtte direct de politie in. Die sloegen de man in de boeien. Bradford is aangeklaagd wegens ernstige dierenmishandeling.

Vier van de zeven hondjes van het drie maanden oude nest hebben het incident overleefd. Ze zijn ondergebracht in een asiel.

Aanslag Jakarta via sms aangekondigd

ReadMe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe bloedige aanslag van gisteren op de Australische ambassade in Jakarta is vlak voor het afgaan van de bom via een sms-bericht aangekondigd. De radicale moslimorganisatie Jemaah Islamiya, verantwoordelijk voor deze aanslag, dreigt op een website verder met meer aanslagen.

In het sms'je, gestuurd naar de Indonesische politie van Jakarta, was te lezen dat als moslimleider Abu Bakar Bashir niet zou worden vrijgelaten, er een bom zou afgaan bij een westerse ambassade. Even later blies een zelfmoordenaar zichzelf op in een bestelwagen bij de Australische ambassade. Bij de aanslag zijn negen mensen om het leven gekomen, waaronder een 5-jarig Australisch kind. Ook raakten er 180 mensen gewond.

Wachtende man krijgt klap met hamer

Terwijl hij op metrostation Zuidplein in Rotterdam stond te wachten, is een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel gewond geraakt door een klap met een hamer.

De man stond donderdagochtend te wachten toen hij plotseling een klap voelde. Daarop draaide hij zich en keek hij in het gezicht van iemand met een hamer die nog een keer wilde uithalen. Die poging mislukte, waarop de dader de benen nam.

Het slachtoffer werd voor onderzoek naar naar het Ikazia ziekenhuis vervoerd. De reden waarom de man werd geslagen is nog niet duidelijk.

Doden bij geweld tussen Turken en Koerden

Nabij de Zuidoost-Turkse stad Pervari zijn bij gevechten tussen het Turkse leger en Koerdische opstandelingen zeven doden gevallen: drie militairen en vier rebellen. Het conflict tussen de Turken en de Koerdische Kongra-Gel (voorheen PKK) laaide in juni op. Turkije zou inmiddels aanzienlijke militaire versterkingen naar het gebied hebben gestuurd.

De strijd van de Koerden om een onafhankelijke staat was op zijn hevigst tussen 1984 tot 1999 en kostte aan 37.000 mensen het leven. In 1999 kondigde de PKK één zijdig een bestand af, maar dat hieven ze in juni van dit jaar op.

Doden bij aanrijding brommobiel

Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een brommobiel in Nieuwegein zijn gisteren twee doden gevallen. De slachtoffers waren de inzittenden van de brommobiel.

De 49-jarige man die in het voertuig zat bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen, zijn vrouw van 56 stierf in het ziekenhuis. Behalve het echtpaar zaten er ook twee honden in het voertuig. Daarvan overleefde één het ongeval niet.

De toedracht van de aanrijding was de politie vrijdag nog niet bekend.

Meer informatie over RPG Radiata Stories

Het Japanse tijdschrift Dengeki PlayStation heeft nieuwe informatie onthuld over het recent aangekondigde spel Radiata Stories, dat ontwikkeld wordt door tri-Ace en uitgegeven zal worden door Square-Enix.

De game speelt zich af in een fantasiewereld die Radiata heet. Twee rassen, de mensen en de elfen, voeren oorlog met elkaar. Helaas voor de mensen krijgen de elfen bescherming van de draken. Jack Russel is een 16-jarige jongen die net als zijn vader een drakendoder wil worden. Hij meldt zich aan bij de Radiata militia. Ridley Timberlake is opvoed met één doel voor ogen: ze moet ridder worden. De twee ontmoeten elkaar maar hebben constant ruzie vanwege de verschillen in hun karakters.

Er zullen ongeveer 300 personen te vinden zijn in Radiata Stories, zowel mensen als elfen, dwergen en orcs. Ongeveer de helft van hen zal in gevechten gebruikt kunnen worden. De gevechten zullen RealTime plaatsvinden. Partymembers kunnen op verschillende manieren aangestuurd worden.

Het spel kent een dag-nachtritme en alle characters zullen hun eigen leven leiden inclusief lunchpauzes en nachtdiensten. Schoppen speelt een belangrijke rol in het spel: Jack opent kisten en andere voorwerpen door er tegenaan te schoppen en een monster een schop geven voor het gevecht begint kan je een zogenaamde preemptive strike opleveren.

Het spel zal in Japan in het voorjaar van 2005 uitkomen. Over een eventuele Amerikaanse en/of Europese release is nog niets bekend.

Gevangenen Abu Ghraib geen strijders

De gevangenen die op de beruchte foto's uit de Abu Ghraib gevangenis stonden, waren vrijwel allemaal geen strijders. Dit is de conclusie van een onafhankelijke Amerikaanse commissie die de voorvallen heeft onderzocht. Volgens de commissie konden de gevangenen geen waardevolle informatie voor de Amerikaanse strijdkrachten leveren, omdat het 'gewone' criminelen waren, in plaats van verzetsstrijders.

Het hoofd van de uit penitentiair deskundigen bestaande commissie, James Schlesinger, stelde dat op een enkele uitzondering iedere getoonde gevangene berecht wordt via het normale strafrecht. De senaatscommissie voor de strijdkrachten, door wie Schlesinger werd ondervraagd over de voorvallen, vroeg daarop waarom de militairen zo over de schreef waren gegaan. Hierop antwoordde het hoofd van de commissie dat het in sommige gevallen om puur sadisme ging.

Politie wil uitzending van De Vries verbieden

Onlangs is er een reportage uitgezonden over een onderzoek naar een brand in een bedrijfspand in Amsterdam-Noord alwaar drie brandweermannen om het leven kwamen. De politie stelde dat de naast de ontstane brand wonende eigenaar van een dakdekkersbedrijf enige tijd als verdachte kon worden aangemerkt. Deze verdachte W. vertelde in de uitzending dat de politie met onzorgvuldig onderzoek zijn leven zou hebben kapotgemaakt en uitte tevens forse beschuldigingen aan het adres van de politie en de onderzoeksrechter.

De politieman was echter van mening dat zijn professionele reputatie ernstig zou hebben geleden door de uitspraken van W. in het programma van Peter R. de Vries. Hij was er absoluut niet gelukkig mee en voelde het als een aantasting in zijn persoonlijke levenssfeer. Het feit dat Peter R. de Vries ook beelden toonde van de onderzoeksleider die uit een ander programma afkomstig waren, zag de raadsman van de in zijn eer aangetaste agent, als manipulatie van Peter.R. de Vries.

De raadsvrouw van De Vries vond de uitlatingen in het programma voldoende onderbouwd. "Dit is geen roddelbladenwerk, maar het signaleren van misstanden en dat is een algemeen belang." De raadsvrouw van Peter R. de Vries ziet geen redenen om over te gaan tot rectificatie of het verbod van het herhalen van de eerdere uitzending.

Uitspraak 30 september.

E-mail diefstal in Tilburg

Klonk wees ons via de nieuws-submit op het volgende:

In Tilburg heeft de afgelopen week een 39-jarige vrouw aangifte gedaan van diefstal van bestanden die op haar privécomputer stonden. Tussen 13 en 27 augustus had haar ex de sleutel van haar woning omdat hij tijdens de vakantie de zorg voor de huisdieren liefdevol op zich had genomen. Volgens de vrouw heeft de man mailtjes van haar computer doorgezonden naar zijn eigen computer. De politie stelde een nader onderzoek in naar deze bijzondere en niet alledaagse diefstal.

Uitstel en afstel voor Grand Theft Auto: San Andreas ?

Niet schrikken, niet schrikken. Ja, GTA:SA is inderdaad uitgesteld maar gelukkig maar voor een week. Dit nieuws gaf Take 2 Interactive gisteren vrij. Dit betekent dat Grand Theft Auto: San Andreas nu voor de PS2 rond 29 oktober uit zal komen in plaats van de 22e eerder die maand.

Tevens meldde Take 2 Interactive dat een PC versie van het gewilde spel rond de zomer van 2005 in de winkels zal liggen. Het ziet er naar uit dat PC gamers dus nog even moeten wachten.

Johansson verrast zichzelf en Roddick

De Zweed Joachim Johansson heeft voor een grote verrassing gezorgd door op de US Open titelverdediger Andy Roddick uit te schakelen, de setstanden waren 6-4, 6-4, 3-6, 2-6 en 6-4.

Nadat de Zweed de eerste twee sets vrij makkelijk wist te winnen, nam Roddick de regie van de wedstrijd over. In de vijfde set leken de beste papierenn in de handen van de Amerikaan te liggen, maar de Zweed, die nog nooit eerder een vijfsetter had gespeeld, hield stand met hangen en wurgen en brak zelfs de service van Roddick en trok daardoor de wedstrijd naar zich toe.

In de halve finale moet Johansson het nu gaan opnemen tegen de Australiër Hewitt.

SCEJ kondigt twee spellen aan, vervolg op ICO?

Al een week is er op de website van PlayStation Japan een teller te zien die dagen, uren, minuten en seconden aftelt, met daarbij de aankondiging dat er twee "wonderful titles to announce!" zijn. Volgens kenners was er in de Japanse karakters die over het scherm dwarrelden af te lezen dat één van de twee games "Nico" zou gaan heten. Deze naam wordt al enige tijd gebruikt als code-naam voor een eventueel vervolg op de PS2-adventure ICO. In juli vermeldde de Britse website van Amazon een PS2-spel genaamd NICO, met een releasedatum van 29 november. Daarop reageerde een woordvoerder van Sony Europa als volgt: "SCEE has yet to announce any official information related to the sequel of ICO, but we can confirm that such game will not be launching in 2004 for Europe. ICO has been a cherished favourite amongst PS2 gamers and we realise that a second instalment is eagerly anticipated worldwide. Please watch this space...". De teller op de Playstation site gaf ICO-fans weer hoop. De andere titel in de flash-animatie is "Genji".

Helaas sprong de teller zojuist van 0:00:00:00 weer op 1:23:59:59, dus het lijkt erop dat ICO-fans nog twee dagen langer moeten wachten tot ze weten of het inderdaad om een vervolg gaat.

[update] Zojuist is de site toch live gegaan. Het ene spel heet inderdaad Genji en op de art is een man te zien die naar de opkomende zon kijkt. Het andere spel heet Wanda to Kyozou (Wanda en de Colossus). Er is een jong figuur te paard te zien en een groot harig wezen met een knots. De tekst bij het plaatje luidt "We battle in order to meet you again." Op de Tokyo Game Show op 24 september zal meer informatie bekend worden gemaakt. ICO-fans zullen dus nog twee weken geduld moeten hebben...

Magix Video deluxe 2005

Magix heeft onlangs een nieuwe versie van haar videobewerkingsprogramma ‘Magix Video deluxe’ uitgebracht. Deze versie, met het oog op de toekomst reeds ‘editie 2005’ genoemd, moet zowel beginnende videobewerkers als ook ervaren hobbyisten de mogelijkheid bieden om hun privé-opnames een professioneel uiterlijk te geven. Nu ben ik zelf een beginner op het gebied van videobewerking, dus ik ben benieuwd of ik überhaupt overweg kan met deze software en zo ja of ik de sterren van de hemel bewerk.

Publisher:Magix
Titel:Magix Video deluxe 2005
Website titel:Video deluxe 2005

Systeemeisen:
Windows 98 of hoger; min. Pentium II 400 MHz of gelijkwaardige processor; 64 MB Ram (128 aanbevolen); min 300 MB vrij op HD; Grafische kaart min 4 MB. CD-Rom

Hewitt en wind blazen Haas van de baan

Lleyton Hewitt heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de halve finale van de US Open.

De als nummer vier geplaatste Australier won vrij eenvoudig van de Duitser Tommy Haas in drie sets, 6-2, 6-2 en 6-2.

De harde wind was ook een factor tijdens de wedstrijd. Terwijl Hewitt zich makkelijk aan de omstandigheden kon aanpassen, had Haas het zwaar te verduren.

Ook maakte Hewitt, die zijn goede vorm op tijd lijkt te hebben teruggevonden, weinig fouten. Haas brak tegen het einde van de wedstrijd nog wel door de service van Hewitt, maar ging vervolgend op zijn eigen service ten onder.

Xpand Rally Single Player demo

Techland beloofde al eerder na de multiplayer demo (147 Mb) een single player demo te releasen van Xpand Rally en vandaag is het eindelijk zo ver. De 161Mb wegende demo kan onder andere bij ggmania worden gedownload.

In deze demo kun je kiezen uit Arcade of Simulation mode, drie verschillende tracks en twee auto's. Alle auto-aanpassingen en tuning is mogelijk in de demo.
Xpand Rally wordt 24 september in de winkels verwacht.Single player demo (161Mb)
Multi player demo (147 Mb)

Telemarketing.

Je kent dat wel, zit je na een lange dag eindelijk thuis aan je bordje eten en dan..gaat de telefoon en hangt er weer zo'n vervelende student aan de telefoon die een part time baantje heeft in de avonduren en een lijst met mensen moet gaan lastig vallen met verkooppraatjes of enquêtes.

De oplossing zit 'm volgens forumbezoekers in het tegencallscript

Print het uit en hang het naast je telefoon! Succes verzekerd!

Programma HCE (Week 37)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 37)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00AZ FC Den Bosch -
.
za19.30sc Heerenveen De Graafschap -
za19.30Willem II Roda JC -
za19.30RBC Roosendaal Vitesse -
za19.30PSV RKC Waalwijk -
.
zo12.30ADO Den HaagAjax -
zo14.30FeyenoordFC Twente -
zo14.30FC Groningen NAC Breda -
zo14.30FC UtrechtNEC -

Papa 'slaapt' terwijl de baby huilt

Een huilende baby in het holst van de nacht, wie moet er uit om het kind te troosten? Meer dan de helft van de jonge vaders slaapt of doet alsof ze diep in slaap zijn, daarmee de troostzaak aan hun eega overlatend. Nog eens ruim twintig procent van de mannen komt er pas uit nadat hun partner al lang bij de wieg staat. Zestig procent van de vrouwen verwijt dit hun partner, en maar liefst 86 procent heeft door de gebroken nachten meer zin in slaap dan in seks.

Dit blijkt uit een Engels onderzoek van het tijdschrift Mother & Baby. Uit het onderzoek gehouden onder 2000 jonge ouders blijkt verder dat de meeste babies pas na vijf maanden een volle nacht doorslapen. Eenderde van de kinderen haalt dat echter na achttien maanden niet eens. Redacteur Elena Dalrymple van het tijdschrift vind het verbazingwekkend dat veel relaties de uitputtingsslag van gebroken nachten bij een jonge baby in het gezin toch overleven. Een deel overleeft de stress echter niet. "Het probleem wordt nog eens groter omdat veel koppels tegenwoordig beiden werken, en zij maar niet over de vermoeidheid kunnen komen", aldus Dalrymple. Driekwart van de werkende moeders en de helft van de werkende vaders menen dat het gebrek aan nachtrust hun werk negatief beïnvloedt.

Uitslagen kwartfinales darts

Raymond van Barneveld en Tony David hebben zich geplaatst voor de halve finale van de Bavaria World Darts Trophy in Utrecht.

Titelverdediger Van Barneveld, als eerste geplaatst, won zonder problemen van de ongeplaatste Engelsman Eccles, het werd 5-0. Barney treft in de halve finale de kampioen van twee jaar terug, Tony David.

De wedstrijd van David was een stuk spannender dan die van Van Barneveld. De Australiër, als vijfde geplaatst, versloeg in een lange partij Ted Hankey (4) uit Engeland met 5-4. Het ging lang gelijk op, maar in de laatste set was David oppermachtig. Met onder meer finishes van 164 en 137 maakte hij de wedstrijd subliem uit.

Vandaag (vrijdag) worden de andere twee kwartfinales gespeeld. De Engelsman King (2) neemt het op tegen zijn landgenoot O'Shea (7) en de Duitser Sayler speelt tegen Martin Adams, ook uit Engeland.

Huurmoord mislukt, dan maar trouwen

Sessy vertaalde en submitte het volgende bericht, waarvoor dank.

Icoon opmerkelijk nieuwsEen voormalige Miss Moskou gaat trouwen met de man die zij een jaar geleden wilde laten doden. In 2002 begon de toen 21-jarige Anastasia Nasinovskaya een affaire met de rijke ongetrouwde Russische zakenman Igor Lantsov. De man overspoelde haar met dure cadeaus: in een half jaar gaf hij meer dan een half miljoen dollar aan haar uit.

Na een tijdje begon de relatie echter barsten te vertonen, zo klaagde Anastasia tegen een vriend dat Igor haar een klap had gegeven. Toen zij hem uiteindelijk liet weten bij hem weg te willen gaan eiste hij een cadeau gegeven auto terug. Dat was tegen het zere been van Anastasia. Ze stal geld van Lantsov en huurde een bekende in om hem te vermoorden. Deze bedacht zich echter en liep naar de politie. De moord werd in scène gezet en toen Anastasia betaalde werd ze gearresteerd.

De zaak nam vervolgens een overwachte wending. Lantsov verzette zich met hand en tand tegen de arrestatie van zijn voormalige geliefde. Hij wilde niet getuigen, trok alle aanklachten weer in, en zocht voor Anastasia de beste advocaat die er te vinden was in Rusland. De politie verklaarde hem voor gek, maar voor hem was zijn liefde belangrijker dan het feit dat hij bijna was vermoord. Igor vroeg Anastasia ten huwelijk, en zij stemde ermee in. De politie heeft noodgedwongen de zaak tegen Anastasia moeten sluiten.

Anastasia Nasinovskaya
Anastasia trouwt de man die ze dood wilde hebben

Verslaafd aan tabak?

Je hebt vele verslavingen, de bekendste zijn toch alcohol, drugs en tabak.
Alcohol drink je.
Drugs rook je, spuit je of snuif je, genoeg keuze zou ik zeggen.
En tabak dat rook je.

Of toch niet?
Ik weet niet veel te zeggen bij de acties van hem.
Ik kan wel zeggen dat hetgeen hij doet, niet echt normaal is.
Zo hoort een sigaret niet genuttigd te worden.

Maarja, daar heb je blogs voor, allerlei mensen die zich voor schut zetten om een beetje "beroemd" te worden

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.