Lange Frans rapt over misdaadrapper

Rolandtt had ons via de nieuws-submit te melden:

Hiphoppend Nederland heeft met afschuw kennis genomen van de 16-jarige Awa uit Leeuwarden, die in een rap zijn verontschuldigingen aanbood voor het in brand steken van zijn evenoude vriendin. Rapper Lange Frans, die op het moment hoog in de top 40 staat met het nummer Moppie, heeft in een rap keihard uitgehaald naar de knaap. 'Hoe kan je nou denken dat een focking rap iets goed maakt, heel Nederland wil weten hoe jouw bloed smaakt.' Verder wenst Lange Frans de jongen een lange celstraf toe waarin hij maar veel verkracht mag worden. Ook zelfmoord zou een goede optie zijn.

Volgens Lange Frans zou de jongen nooit meer moeten rappen, en zou de hiphopscťne hem voor eeuwig moeten bannen. Het nummer werd vanochtend gedraaid door 3FM-jock Giel Beelen, die de artiest gevraagd had om een nummer te schrijven over deze kwestie.

Awa rapte voor zijn misdaad met de groep de L.O.R.D.S. De leden hiervan hebben zich inmiddels van hem afgekeerd. In zijn excuusrap bekent Awa tevens de misdaad: ''Ik heb het gedaan en ik heb er spijt van. Ik pakte terpentine en ik kreeg het zwart voor me. Het ging vanzelf, want de duivel zat in me. Ik wou het niet doen. Maar het ging per ongeluk. ....... Met tranen in mijn ogen. Ik ben bang. Ik heb mijn leven verneukt, want ik weet dat ik hang''.

De Leeuwarder Courant schrijft vandaag dat er hulpverleners genoeg waren die zich bemoeiden met Awa. Hij had een voogd, draaide mee in een integratieproject en stond onder toezicht van de Raad voor de Kinderbescherming. Toch raakten de instanties de greep op de jongen kwijt.


De 16-jarige Awa


Lange Frans en Baas B

-
MP3 Pannekoek, van Lange Frans. Via 3FM.nl
MP3 van Awa. Via GeenStijl.