Hirsi Ali: 'Moslims screenen bij sollicitatie'

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsKamerlid Ayaan Hirsi Ali vindt dat moslims bij sollicitaties moeten worden gescreend op ideologische overtuiging. Dat zei ze zondag in het programma Buitenhof. De VVD'er beseft dat een dergelijke maatregel in strijd is met de Grondwet, maar is van mening dat het gerechtvaardigd is zolang het oorlog is met het moslimterrorisme.

De politica verwacht overigens niet dat moslims hierdoor moeilijker aan het werk komen. Volgens Hirsi Ali worden allochtonen nu vaak afgewezen op het vermoeden dat het een potentieel terrorist kan betreffen. Met de screening wil ze voorkomen dat goeden lijden onder de kwaden. Het Kamerlid wil tevens in Nederland wonende moslims meer betrekken bij het bestrijden van terreur. Islamieten moeten het als een plicht zien om terreuractiviteiten van gezinsleden aan te geven.

VVD-leider
In het programma sprak Hirsi Ali tevens over de leiderschapscrisis binnen de VVD. Zij vindt dat nog voor het zomerreces duidelijkheid moet komen wie de echte leider is, Van Aartsen of Zalm. Volgens VVD-minister Rita Verdonk versterkt Hirsi Ali echter hiermee het beeld van een malaise binnen de partij. Verdonk vindt niet dat de VVD politiek verlamd is, maar vindt wel dat de partij voor het einde van dit jaar duidelijkheid moet geven over het leiderschap.