Ingeslagen meteoriet 6300 dollar waard

Wetenschappers hebben bevestigd dat de steen die door het dak van een huis in Nieuw-Zeeland viel echt uit de ruimte komt. Experts schatten dat de meteoriet, een neergekomen asteroÔde, meer dan 6300 dollar waard is.

De meteoriet van 1,3 kilo viel zaterdag uit de lucht op het dak van een huis in Auckland. Hij kwam door het plafond, stuiterde op een bank en kwam tot rust onder de computer. De zoon van inwoonster Brenda Archer speelde enkele minuten voor de meteoriet door het dak kwam op de plek waar het neerviel.

Het is de negende meteoriet die in Nieuw-Zeeland gevonden is, en de eerste die een huis geraakt heeft. De familie Archer is van plan de ruimterots te verkopen of aan een museum te geven. Eerder deze week werd Nieuw-Zeeland ook al opgeschrikt door een enorme explosie die veroorzaakt werd door een meteoor.

De New Zealand Herald schrijft dat er wereldwijde interesse is in de meteoriet. Volgens wetenschappers bestaat de meteoriet uit chrondiet, en is ouder dan enig ander iets dat zich op aarde bevindt. De schade die door de meteoriet veroorzaakt is wordt door de verzekeringsmaatschappij vergoed.

Klik hier voor een video waarop te zien is waar de meteoriet door het dak kwam, en een interview met de inwoners.