Dikke kat gaat in hongerstaking

Een kat met het gewicht van zes normale katten is in hongerstaking gegaan in een asiel in Berlijn nadat hij door de autoriteiten was weggehaald bij zijn baasje. Zijn bejaarde baasje werd ook direct naar een verzorgingstehuis gebracht. De bejaarde man voerde de kat twee kilo gehakt per dag, aldus de Duitse kranten. Normaal weegt een kat tussen de drie en de zes kilo, en eten ze ongeveer 300 gram eten per dag.

De kat werd op één april binnen gebracht, Mikesch woog toen rond de 18.5 kilo, en kon slechts vier stappen zetten voordat hij volledig was uitgeput. Mikesch is zo dik dat hij zichzelf niet kan schoonmaken, en last heeft van hartproblemen, aldus het asiel. Hij voelt zich niet goed zonder zijn baasje, en is gestopt met eten toen hij op dieet was gezet om langzaam gewicht te verliezen.

Mikesch gaat nu met iemand van het asiel naar huis mee voor tien dagen om weer zijn trek terug te krijgen. De eerste nacht daar reageerde hij goed en het asiel heeft goede hoop dat Mikesch zich weer beter gaat voelen.