Steeds meer mensen lenen

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Steeds meer Nederlanders lenen geld om rond te kunnen komen. Maar liefst acht procent van de consumenten in de leeftijd van 18 tot 65 jaar heeft een lening afgesloten. Ongeveer de helft van de Nederlanders (42%) spaart om financiŽle ruimte te creŽren voor het dagelijks leven in mindere tijden. Ongeveer een kwart van de mensen die nog nooit hebben geleend (23%), zou dit eventueel wel doen als zij niet meer rond kunnen komen in verband met de opvoeding van kinderen.

Dit blijkt uit een consumentenonderzoek naar leengedrag onder vijfhonderd Nederlanders in opdracht van financieringsonderneming InterBank.

Ondanks de slechte economie denken nog wel veel landgenoten aan grote uitgaven. Tweederde van de Nederlanders overweegt in de eerste helft van dit jaar een grote financiŽle uitgave te doen. Die uitgave wordt dan gedaan om op vakantie te gaan (33%), nieuwe meubels te kopen (16%) of nieuwe huishoudelijke apparaten aan te schaffen (14%). De woning verbouwen of een nieuwe auto kopen worden ook genoemd als grote uitgave (beide 13%).