Tienertrio bekent verkrachting

JoriZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De drie jonge verdachten die vorige week werden opgepakt, omdat zij in de nacht van 16 op 17 oktober in Amsterdam-Oost een meisje in een woning verkrachtten en de overige aanwezigen tot zelfbevrediging dwongen, hebben allen een bekentenis afgelegd. Zij blijven voorlopig in hechtenis; de politie vermoedt dat zij meerdere misdrijven gepleegd hebben.

''Als je als jochie van 14, 15 of 16 jaar een overval pleegt op een woning, een meisje verkracht en dat dan ook nog eens op film zet, kunnen wij ons bijna niet voorstellen dat het de eerste keer is dat je in de fout gaat. We zullen zien wat er uit het onderzoek nog allemaal naar boven komt'', aldus de Amsterdamse politiewoordvoerder Rob van der Veen.

Onbekend is of de verkrachting van tevoren was gepland. Wel staat vast dat alle slachtoffers 15 en 16 jaar oud waren. De daders wilden in ieder geval de woning overvallen en waren uit op waardevolle goederen. De videocamera die is gebruikt om het voorval vast te leggen, was al in de woning aanwezig.