1 op 10 volwassen Amerikanen woont thuis

Dunk bood ons via de newssubmit het volgende bericht geheel vertaald zonder grammaticale- en spelfouten aan:

Het komt verassend vaak voor dat volwassen Amerikanen, na een tijdje op zichzelf gewoond te hebben, naar het ouderlijk huis terugkeren.

Ruwweg 1 op de 10 Amerikaanse volwassenen tussen de 25 en 34 jaar leven bij hun ouders, volgens een onderzoek van zowel het nationaal familieonderzoeksbureau als het Amerikaans bevolkings bureau.

Volgens Barbara Mitchell, een socioloog verbonden aan de Simon Fraser University in Vancouver, Canada zal dit aantal nog meer stijgen: de zogenaamde Dot-com banen zijn nagenoeg verdwenen, schulden van studenten zijn hoger geworden en de kosten voor een huishouding zijn met 40 procent gestegen vergeleken met de jaren zeventig.

Onderzoeken gedaan door Mitchell laten zien dat deze zogenaamde 'boomerang kids' vaak single zijn en proberen zuinig te leven. De periode dat ze weer in het ouderlijk huis vertoeven ligt tussen de 6 en 24 maanden.

Alhoewel de meeste van deze huishouden niet direkt tot problemen zal leiden is het bijna nooit ideaal. Maar er zijn richtlijnen opgesteld die ervoor moeten zorgen dat er geen fricties tussen de ouder en de boomerangers ontstaan.

Frances Goldscheider, een professor socioloof op de Brown University licht toe: Praat over de huisregels (geen drugs, geen feestjes thuis enz.) en beslis onderling wat acceptabel is en wat niet. Laat huur betalen en blijf de onafhankelijkheid van je kind respecteren.