15 jaar cel na willekeurige moord

De 35-jarige illegale Koerd Enver P., die ook bekendstaat als Galo, is vandaag door de rechtbank in Den Haag conform de eis veroordeeld tot 15 jaar cel wegens moord op de 20-jarige Jan Hertogs.

Hertogs was een toevallig slachtoffer van de gefrustreerde dader en werd op 27 mei kort voor middernacht doodgeschoten voor de deur van café Getto's aan de Herengracht in Den Haag. Justitie gaat ervan uit dat P. zijn frustratie afreageerde, omdat een vrouw hem had afgewezen. Vervolgens kreeg hij ook ruzie met de eigenaar van Grand Café Cetto's Place. De rechters constateren dat P. naar het café kwam om wraak te nemen op personen die hij associeerde met Cetto's Place.

De voor P. totaal onbekende Hertogs werd het slachtoffer van die frustaties. Nadat het slachtoffer op de grond was gevallen, is P. op hem toegestapt en heeft hij vanaf korte afstand nog een paar keer gericht op Jan Hertogs geschoten.

De rechter zei in zijn vonnis dat P. zich schuldig heeft gemaakt aan moord door na het eerste schot een nieuwe serie schoten op het dan al bewegingloos op de grond liggende slachtoffer af te vuren. Hieruit blijkt dat de dader Hertogs weloverwogen en in koelen bloede om het leven heeft gebracht. Daarom heeft Enver P. zich schuldig gemaakt aan moord, en niet aan doodslag concludeert de rechtbank.